Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ:ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΠΑΩ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΕ ΠΑΝΟΠΛΙΑ


Φοβερή συνέντευξη Πάμπλο Γκαρσία στον Libero fm ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο συνέντευξη ενός από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα και στην ομάδα μας και αξίζει να διαβαστεί.

Έγινε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κουβέντα, εφ’ όλης της ύλης μάλιστα, στην αρχική ερώτηση για το χθεσινό παιχνίδι, Μίλαν - Ρεάλ Μαδρίτης είπε :
«Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τον κόσμο για την αγάπη που δείχνει στο πρόσωπο μου, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον ΠΑΟΚ. Είδα το παιχνίδι, ήταν πολύ καλό και ίσως η Μίλαν να δικαιούταν κάτι παραπάνω χθες. Δεν υποστήριζα καμία ομάδα χθες, ήθελα απλά να δω ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πέρασα και από τις 2 ομάδες, στην Μίλαν ήμουν πολύ νέος και άπειρος ενώ στην Ρεάλ ήμουν πολύ πιο έμπειρος, δεν είχα λοιπόν καμία προτίμηση»

Για την αγάπη του κόσμου ανέφερε επίσης :
«Αυτό που αισθάνομαι και εισπράττω στον ΠΑΟΚ μόνο με την περίοδο που ήμουν στην Οσασούνα μπορεί να συγκριθεί, είναι τεράστια η αγάπη του κόσμου και εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ πάντα μέσα στο γήπεδο να ανταποδώσω την αγάπη και να τους κάνω όλους ευτυχισμένους»

Σε ερώτηση αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίξει κάποια στιγμή στο Champion League, ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε :

«Η ομάδα πέρυσι ήταν πολύ καλή, είχε πολύ καλή παρουσία και σίγουρα δικαιούταν κάτι παραπάνω. Φέτος ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να παίξει στο Champions League. Εκεί αγωνίζονται πολύ καλές ομάδες και οι ελληνικές ομάδες συνήθως δεν προχωρούν πολλύ, πρέπει λοιπόν να δουλέψουμε πάρα πολύ για να μπορέσει να γίνει μια ομάδα ικανή να προχωρήσει λίγο παραπάνω. Οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη επίσης ξοδεύουν πολλά χρήματα και εμείς δεν έχουμε τέτοιο μπάτζετ, έτσι πρέπει να καλύψουμε την διαφορά με πολύ δουλειά ενώ πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να φανούμε δυνατοί σε όλα για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να αγωνιστούμε σε τέτοιο επίπεδο»

Για το κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ανέφερε :

«Προσωπικά μου στοίχισε πολύ ο αποκλεισμός από την Ευρώπη και μάλιστα από μια ομάδα που ήταν χειρότερη από την δική μας, με πείραξε πάρα πολύ αυτό. Στο πρωτάθλημα ξεκινήσαμε και είχαμε μεταπτώσεις στην απόδοση μας, μας έλειψε η σταθερότητα αλλά βελτιωνόμαστε τώρα. Επίσης είχαμε και ένα πρόβλημα στο σκοράρισμα αλλά δουλεύουμε και στην συνέχεια θα είναι καλύτερα. Αυτό που με εκνευρίζει πάντως είναι ότι πάμε στην Αθήνα και χάνουμε και ξαναπάμε και ξαναχάνουμε. Δεν φταίνε πάντα οι διαιτητές αλλά σίγουρα οι ομάδες εκεί παίρνουν πολλά σφυρίγματα, σε εμάς τα σφυρίζουν όλα και σε ίδιες φάσεις για εμάς δεν σφυρίζουν τίποτε, αυτό μου την δίνει πάρα πολύ. Επίσης δεν είναι σωστό κάθε φορά πριν από το παιχνίδι εκεί που είμαι ήρεμος και περιμένω να αρχίσει, να έρχονται οι διαιτητές και να μου λένε : «ήρεμα, ήρεμα», με ενοχλεί αυτό. Για την συνέχεια πάντως εμείς πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια και οι άλλοι να χάνουν βαθμούς για να μπορέσουμε να τους φτάσουμε στην συνέχεια»

Σε ερώτηση, αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει ποτέ καλά σφυρίγματα στην Αθήνα, απάντησε :

«Δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό και να έχουμε εμείς τέτοια σφυρίγματα όπως αυτοί, δεν γίνεται πάντως μόνο με τον ΠΑΟΚ αυτό και άλλες ομάδες όταν παίζουν στην Αθήνα έχουν ίδια αντιμετώπιση από τους διαιτητές. Επαναλαμβάνω όμως ότι για τις ήττες φταίμε πρώτα εμείς, όπως στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πρόσφατα, αλλά αυτές οι ομάδες έχουν πάντα ένα χέρι που τους βοηθά στους αγώνες»

Για την συνέχεια του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε :

«Σε όλες τις ομάδες υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, έτσι και εμείς μπορούμε σίγουρα να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε πολύ καλούς νέους παίκτες ενώ είχαμε και αρκετούς τραυματισμούς ως τώρα, στην συνέχεια του πρωταθλήματος λοιπόν πιστεύω ότι η ομάδα θα φανεί πολύ βελτιωμένη και θα πάμε καλύτερα. Πάντως φέτος όλες οι ομάδες μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά, ειδικά στην Τούμπα, όλοι έχονται για το Χ, κλείνονται πίσω και είναι δύσκολο να διασπάσεις τις άμυνες. Όλοι όμως στην ομάδα προσπαθούμε πολύ και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ»

Σχολιάζοντας τον αντίκτυπο των δηλώσεων του μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη είπε :
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις μου μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη, είπα την αλήθεια για όσα συμβαίνουν όταν παίζουμε στην Αθήνα. Νομίζω ότι όλοι βλέπουν τι γίνεται αλλά δεν το λένε, εμένα όμως με τρελαίνει αυτό και το λέω»
Για την δική του απόδοση, που ειδικά φέτος είναι πολύ καλή ανέφερε τα εξής :
«Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος και αισθάνομαι πολύ καλά, έτσι προσπαθώ για το καλύτερο όταν αγωνίζομαι. Αυτό που θέλω είναι να δώσω χαρά στα πρόσωπα του κόσμου ανταποδίζοντας την αγάπη του. Λένε πως είμαι βρώμικος παίκτης, ότι χτυπάω πολύ αλλά δεν είναι αλήθεια αυτό, εγώ δεν προκαλώ ποτέ πρώτος. Σιγουρα παίζω με πάθος και μπαίνω δυνατά στις φάσεις αλλά δεν προκαλώ, όταν όμως προκληθώ θα απαντήσω, δεν το αφήσω έτσι, θέλω όταν γυρνάω σπίτι να μπορώ να κοιτώ τα παιδιά μου με ψηλά το κεφάλι. Οι αντίπαλοι φυσικά το ξέρουν αυτό και αρκετοί προσπαθούν με προκαλέσουν, έχω δεχτεί αγκωνιές, χτυπήματα κτλ στα παιχνίδια. Τώρα πάντως το σκέφτομαι πιο πολύ πριν αντιδράσω, είναι αλήθεια αυτό καθώς δεν θέλω να αφήσω την ομάδα μου με 10 παίκτες»

Σε ερώτηση αν χωρά στην ίδια ενδεκάδα με τον Βιτόλο, τόνισε :

«Πιστεύω ότι μπορούμε να ταιριάξουμε, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να παίξω με οποιονδήποτε παίκτη, την Κυριακή έπαιξα με τον Βερόν και ήταν όλα καλά. Αυτό όμως δεν είναι δικό μου θέμα, είναι θέμα προπονητή, αυτός βγάζει την ενδεκάδα»

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν αγωνίζεται πολύ επιθετικά φέτος, ανέφερε :

«Στα τελευταία παιχνίδια δεν είχαμε στην διάθεση μας επιθετικούς, υπήρχαν πολλοί τραυματίες, πως να παίξουμε λοιπόν πιο επιθετικά; Βέβαια, από την άλλη και το να παίζουμε με 3 σέντερ φορ δεν νομίζω ότι είναι καλό. Πάντως ακόμη δεν έχω πάρει το δίπλωμα προπονητή, μόλις το πάρω θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση πολύ καλύτερα»

Αναφερόμενος στους πολλούς τραυματισμούς που έχει ο ΠΑΟΚ φέτος :

«Δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται αυτό, νομίζω ότι οι τραυματισμοί είναι κάτι συνηθισμένο στο ποδόσφαιρο, συμβαίνουν αυτά. Εγώ πάντως φαίνεται ότι έχω μια καλή μάγισσα που με προστατεύει, πιάνω και τα ....μου καμιά φορά και όλα είναι εντάξει»

Ερωτηθείς αν επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε :

«Σίγουρα θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι μου, δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και σκοοπεύω έως τότε να δίνω τα πάντα για την ομάδα και να παίζω όσο καλύτερα μπορώ. Αισθάνομαι πάντως ότι μπορώ να παίξω μπάλα και στην συνέχεια, είτε είναι στον ΠΑΟΚ είτε αλλού. Θα ήθελα όμως να κρεμάσω τα παπούτσια μου στον ΠΑΟΚ, είμαι πολύ καλά εδώ»

Για το γεγονός ότι δεν φαίνεται να πανηγυρίζει έντονα τα γκολ της ομάδας, σχολίασε ως εξής :

«Δεν είμαι παίκτης που σκοράρω συχνά, στην Οσασούνα είχα βάλει όλα κι όλα 4 γκολ όσο έπαιζα. Φυσικά ελπίζω και θέλω πολύ να σκοράρω και να πάω στον κόσμο στην κερκίδα να πανηγυρίσω μαζί τους. Δεν πανηγυρίζω στα γκολ της ομάδας γιατι συνήθως είμαι αρκετά πίσω και οι άλλοι πάνε σε μια γωνία για να πανηγυρίσουν, έτσι κάθομαι στο κέντρο και παίρνω ανάσες. Παλιά έτρεχα και εγώ αλλά πλέον έχω μεγαλώσει και πρέπει να κρατάω δυνάμεις για το παιχνίδι. Αυτό που προτιμώ είναι να πανηγυρίζω με τον κόσμο μετά το τέλος του αγώνα, αφού έχουμε κερδίσει, έτσι είμαι πιο εγκρατής στα γκολ που μπαίνουν στην διάρκεια του αγώνα»

Για την αποχώρηση του κ. Ζαγοράκη και την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Βρύζα, ανέφερε τα εξής :

«Ήταν κάτι ξαφνικό και δεν το καταλάβαμε καλά, ούτε και τώρα ξέρουμε γιατί έφυγε, πρέπει όμως να σεβαστούμε την απόφαση του, θα είχε σίγουρα τους λόγους τους. Του εύχομαι να είναι καλά και να είναι στρωμένα όλα όμορφα στην ζωή του. Ο κ. Ζαγοράκης ήταν παλιός ποδοσφαιριστής, όπως άλλωστε και ο νέος πρόεδρος, ο κ. Βρύζας και το σίγουρο είναι και οι 2 ήθελαν και θέλουν μόνο το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, εύχομαι λοιπόν και στον κ. Βρύζα να πάνε όλα καλά και να έχει επιτυχίες»

Για τον κ. Σάντος :

«Η προσωπικότητα κάθε ανθρώπου είναι απολύτως σεβαστή και για τον προπονητή μας έχω να πω ότι κάνει πολύ καλά την δουλειά του. Μας προετοιμάζει σωστά, μιλάμε για τα παιχνίδια που έρχονται, κάνει πολύ καλή προπόνηση και είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος»

Μιλώντας για τον δυσκολότερο αντίπαλο που είχε ποτέ, είπε :

«Έχω αντιμετωπίσει πολλούς δύσκολους αντιπάλους στην καριέρα μου αλλά ο πιο δύσκολος ήταν ο Ροναλντίνιο σε ένα παιχνίδι Ουρουγουάη - Βραζιλία στο Μοντεβιδέο, ήταν σε σούπερ κατάσταση τότε»

Σε ερώτηση για παίκτες του ΠΑΟΚ που μπορούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, ανέφερε :

«Υπάρχουν νεαροί παίκτες στην ομάδα που μπορούν να κάνουν πολλά στην συνέχεια. Ο Βιεϊρίνια και ο Κουτσιανικούλης πάντως μπορούν να αγωνιστούν στην Ευρώπη αρκεί να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά και να προσπαθούν πάντα να βελτιώνονται»

Σε ερώτηση, αν γίνει ποτέ προπονητής, ο Πάμπλο Γκαρσία είπε :

«Δεν θέλω να σκέφτομαι μπροστά, μου αρέσει να ζω το παρόν, δεν ξέρεις άλλωστε ποτέ τι σου επιφυλλάσει το αύριο. Αν γινόμουν πάντως ποτέ προπονητής θα ήμουν σαν τον Αγκίρε, που μας είχε πει κάποτε πριν από ένα παιχνίδι : «θέλω να μπείτε μέσα και να φάτε κίτρινη κάρτα και οι ένδεκα» και όντως μπήκαμε μέσα και κερδίσαμε τον αγώνα. Ακόμη όμως δεν έχω αποφασίσει αν θα πάω τελικά σε σχολή προπονητών»

Σε ερώτηση για τις Ελληνίδες, δεν είπε πολλά :

«Για τις γυναίκες στην Ελλάδα δεν λέω τίποτε, είναι η γυναίκα μου εδώ δίπλα...»

Για το ποτό που του αρέσει να πίνει :

«Είναι από ένα δέντρο και το έπιναν παλιά οι Ινδιάνοι στην Ουρουγουάη ενώ τώρα είναι κάτι σαν λαϊκό ποτό ενώ το πίνουν και στην Αργεντινή και στην Ουρουγουάη. Είναι κάτι σαν πικρό τσάι (στην Αργεντινή το πίνουν με ζάχαρη), έχει λίγη καφεϊνη και βοηθά πολύ στην κυκλοφορία»

Όταν του ζητήθηκε να πει ποιες είναι οι δυσκολότερες έδρες σε Ελλάδα και Ευρώπη τόνισε :

«Η πιο δύσκολη έδρα είναι σίγουρα το Καμπ Νου στην Βαρκελώνη ενώ στην Ελλάδα η έδρα του Πανθρακικού, είναι μικρό και δύσκολο γήπεδο αλλά μου αρέσει γιατί μυρίζει ποδόσφαιρο εκεί μέσα»

Για το tattoo «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» σχολίασε :

«Αυτή η φράση με έχει σημαδέψει στην ζωή και φυσικά δεν ισχύει μόνο για το γήπεδο. Μπορεί να έχεις ένα πρόβλημα αλλά το πρωί πρέπει να σηκωθείς και να βρεις τα κότσια για να μπορέσεις να ζήσεις, να προχωρήσεις μπροστά»

Τέλος, κλείνοντας έστειλε ένα πολύ ιδιαίτερο μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ :

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και κυρίως στον κόσμο της ομάδας. Με αφορμή μάλιστα αυτά που είπα μετά τον αγώνα με την Ξάνθη θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ, να ξέρουν ότι αυτή την φορά δεν θα κατέβω στην Αθήνα μόνο με το μαχαίρι στα δόντια, θα πάω σαν τον Λεωνίδα με πανοπλία και όλα τα όπλα, έτοιμος για την μάχη...»

3 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου