Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ


Τετάρτη στις 8 όλοι μαζί ειρηνικά θα πάρουμε μέρος στην μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε με ένα στόχο να καταργηθεί ο νόμος Ορφανού.
Τόπος συνάντησης Καμάρα
Τόπος Προορισμού Άγνωστος
Στόχος ένας….Η κατάργηση του νόμου που καταστρέφει ζωές τόσο απλά και επιλεκτικά.
Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς βιώνουμε έναν από τους λίγους νόμους που τηρούνται σε αυτό το κράτος αν και επιλεκτικά……και κυρίως σε ασπρόμαυρο φόντο.
Σε αυτή την ζωή μάθαμε τα τελευταία χρόνια ότι δεν έχεις το δικαίωμα να βρεθείς εκτός εαυτού εκτός του σπιτιού σου και ιδίως κοντά ή μέσα σε γήπεδο γιατί κινδυνεύεις άμεσα με φυλάκιση.
Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις εκτεταμένων επεισοδίων όπου φυσιολογικά θα πρέπει να υφίσταται η τιμωρία,αναφέρομαι σε πάρα πολλά παιδιά που έχουνε περάσει το κάγκελο για λόγους όπως εξύβριση κατά της αρχής,κατοχή ή άναμα πυρσού και παρεμφερή ατοπήματα.
Δεν είναι δυνατόν να τιμωρούνται τα παραπάνω με φυλάκιση σε χρόνια που η διακίνηση ναρκωτικών έχει παρουσιάσει τεράστια έξαρση σε σχολεία σοκάκια σπίτια καφενεία πάρκα κλπ μέρη στα οποία πολλά παιδάκια περνάνε τις ώρες τους.
Τα σκάνδαλα που σχετίζονται με την Κρατική ασυλία είναι πάρα πολλά αλλά δυστυχώς οι νόμοι για όσους φοράνε γραβάτες είναι διαφορετικοί με όσους είναι παιδιά του μεροκάματου και φοράνε μπλούζα με κουκούλα που πλέον προσπαθούν να εισβάλουν και στην προσωπική μας ζωή επιβάλλωντας μας και την σωστή ενδυμασία σύμφωνα με τα πιστεύω τους.
Αλήθεια η χούντα είχε κάποια διαφορά?
Καθημερινά οι ληστείες είναι πάρα πολλές,
Η ανεργία έχει βαρέσει κόκκινο,όπως και η οικονομική κρίση και το στρίμωγμα που τρώει η κάθε οικογένεια για να ζήσει πληρώνοντας επιπλέον φόρους κτηματολόγια κλπ για να ανάψει για κάποιους άλλους το πράσινο φως του φαγώματος και της αγοράς εκτάσεων και κινητών και ακινήτων.
Αυτός όμως που θα αντιδράσει στην αλλόγιστη χρήση χημικών όπως πχ στο ματς με ολυμπιακό και θα βρίσει ή θα πετάξει κάτι θα μπει μέσα.και εγώ ρωτάω γιατί?
Μπαίνει στην φυλακή κάποιος που βρέθηκε εκτός εαυτού με λευκό ποινικό μητρώο και τρώει 3-4 μήνες για έναν πυρσό χωρίς έφεση?????
Δηλαδή όλοι εσείς που έχετε στείλει αυτά τα παιδιά μέσα κοιμάστε ήσυχοι?Θεωρείται ότι κάνατε το καθήκον σας και την δουλειά σας να προστατεύεται τον Έλληνα πολίτη?
Σκεφτήκατε να έμπαινε το παιδί σας μέσα για τέτοιο λόγο?Δε νομίζω....
Για όλα υπάρχει η αντίστοιχη τιμωρία…υπάρχουν οι κοινωνικές εργασίες,η απαγόρευση γηπέδου έστω και 3-4 μέρες στο κελί μπορούν να κάνουν κάποιον να καταλάβει χωρίς να του καταστρέψουν την ζωή με τον νόμο αυτό όμως ένα παιδί με καθαρό ποινικό που τόλμησε να βγει εκτός εαυτού και θα βρεθεί ξαφνικά για 3 μήνες το λιγότερο παρέα πρωί βράδυ με κλέφτες βιαστές δολοφόνους ναρκομανείς και διάφορους άλλους δυστυχώς το πιο πιθανό είναι να μάθει όλα τα βρώμικα κόλπα της πιάτσας,να δει ξυλοδαρμούς ξεκαθαρίσματα λογαριασμών ναρκωτικά πράγματα γύρω του που γίνονται μέσα στις φυλακές,άτομα θα τον πλησιάσουν με διάφορους σκοπούς και από εκεί και πέρα σε μια καθημερινή τέτοιου είδους ζωή δύσκολα κάποιο παιδί θα βγεί όπως μπήκε….
Μπήκε μέσα παιδί με καθαρό ποινικό και με όνειρα για μια στιγμή που του γύρισε απλά το μυαλό
Και αφού εκπαιδεύτηκε στο σύστημα σας που τον έστειλα οι νόμοι σας βγαίνει ένας ενημερωμένος φυλακόβιος έτοιμος για όλα αφού τα ζησε όλα……
Θα είχε ενδιαφέρον μια έρευνα σε παιδιά που αποφυλακίστηκαν μετά από κάποιους μήνες…..
Να δούμε….
Πόσοι είναι πλέον φοβισμένοι και κλεισμένοι στον εαυτό τους ?
Πόσοι είναι πλέον έτοιμοι για όλα?
Πόσοι έχουν ψυχολογικά τραύματα?
Πόσοι μάθαν πράγματα που δεν θα έπρεπε να ξέρουν και να γνωρίσουν ποτέ?

Και όλα αυτά σε κάποιες περιπτώσεις για έναν Πυρσό?

Αν απορείς και εσύ…..Τετάρτη 8 Απριλίου στην Καμάρα

By Johnnyxatz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου