Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗ


ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ DEAL ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΣΤΡΑΠΗ ΤΩΝ ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΒΡΥΖΑ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗ ΣΤΑ ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

"Κίνητρο ο ΠΑΟΚ"

- Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μία εκτενή αναφορά στις αθλητικές εφημερίδες για την προοπτική της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ. Και στα ΣΠΟΡ είχαμε αναφέρει πριν από αρκετές ημέρες ότι αποτελείς τον πρώτο και βασικό στόχο των επιτελών του Δικεφάλου. Πως εισπράττεις αυτό το ενδιαφέρον και εφόσον συμφωνήσουν ΠΑΟΚ και Εργοτέλης, θα ήθελες να αγωνιστείς στην Τούμπα;

"Όπως λέγεται και ακούγεται έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που ενδιαφέρεται σοβαρά για να με αποκτήσει. Και όπως γνωρίζω ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα που κάνει μία σοβαρή κίνηση για να με αποκτήσει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αποδεικνύει πως η διοίκηση του ΠΑΟΚ θέλει να με αποκτήσει.
Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα ποδοσφαιριστή, όπως είμαι εγώ, που έχει αρκετά να δείξει και να προσφέρει. Με κολακεύει το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για εμένα. Γιατί πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα με φανατικούς φιλάθλους που γεμίζουν το γήπεδο και παροτρύνουν την ομάδα, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, να διεκδικήσει την νίκη. Είναι ένα σημαντικό κίνητρο για ένα ποδοσφαιριστή".

- Γνωρίζεις ότι σε έχουν παρακολουθήσει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σε αρκετά παιχνίδια; Και μάλιστα από την παρακολούθηση αυτή, είχαν μείνει εντυπωσιασμένοι από την απόδοση σου και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκες;

"Εντάξει δεν μπορώ να είμαι κάθετος και να υποστηρίξω ότι γνωρίζω πως με παρακολούθησαν σε πρόσφατα παιχνίδια οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Αυτό που ξέρω γενικά είναι ότι αρκετοί με έχουν δει το τελευταίο διάστημα.
Ίσως σε κάποια παιχνίδια να υπήρχαν άνθρωποι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Εργοτέλη. Δεν ξέρω όμως περισσότερες λεπτομέρειες και δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα κάτι που δεν γνωρίζω".

"Φανταστικός ο κόσμος"

- 'Eχεις παρακολουθήσει αγώνες του ΠΑΟΚ από το φετινό πρωτάθλημα ; Όταν δεν είχες αγωνιστικές υποχρεώσεις με τον Εργοτέλη και έπαιζε ο ΠΑΟΚ, είδες κάποιους αγώνες;

"Έχω δει αρκετά παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Ομολογουμένως ο ΠΑΟΚ έκανε μία φοβερή προσπάθεια την φετινή σεζόν. Σε όλους τους τομείς. Και αναφέρομαι τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και σε αγωνιστικό.

Ο κόσμος ηταν παρών σε όλα τα παιχνίδια. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις 30.000 φιλάθλους να γεμίζουν το γήπεδο στα περισσότερα παιχνίδια και να βοηθούν τους παίκτες για να διεκδικήσουν την νίκη. Είναι εξίσου σημαντικό όταν διαπιστώνεις ότι ο ΠΑΟΚ με τη καλή δουλειά που έγινε, τερμάτισε στην δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βγήκε δεύτερος, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Κατά την γνώμη μου, προέρχεται από την καλή δουλειά που έχει γίνει από τον προπονητή και τους παίκτες. Τώρα αγωνίζεται στα πλέι οφ και ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη σε αυτή την μίνι διοργάνωση θα αγωνιστεί στην Ευρώπη".
- Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και θα έχει δύο αντιπάλους να περάσει για να συμμετέχει στους ομίλους της διοργάνωσης. Αυτή η ευρωπαϊκή συμμετοχή του ΠΑΟΚ αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για σένα προκειμένου να συμμετέχεις σε αυτή την προσπάθεια με την φανέλα του ΠΑΟΚ;

"Το κύπελλο ΟΥΕΦΑ είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση. Ειδικά με τις αλλαγές που θα γίνουν από την νέα περίοδο. Και είναι πολύ σημαντικό για εμένα, να παίξω σε μία ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ, που θα συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γιατί δεν σας το κρύβω πως είναι ένα υψηλό κίνητρο για εμένα να αγωνιστώ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όπως αυτό το κίνητρο ισχύει για κάθε ποδοσφαιριστή".

- Νίκος Καραγεωργίου, Δημήτρης Ορφανός. Και με τους δύο συνεργάστηκες στον Εργοτέλη. Και οι δύο έχουν προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ. Σου έχουν μιλήσει αναλυτικά για την δυναμική του ΠΑΟΚ, τις καταστάσεις που επικρατούν, την ατμόσφαιρα που έχουν ζήσει στην Τούμπα;

"Και με τους δύο έχω συζητήσει για το θέμα. Πιο πολύ βεβαίως με τον Δημήτρη Ορφανό που μου έχει τονίσει ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με ιστορία, ότι πάντα υπάρχει πίεση εντός γηπέδου εξαιτίας της επιθυμίας του κόσμου να ενισχύσει την ομάδα και να διεκδικήσει νίκες σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό είναι λογικό κατά την άποψη μου.
Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα και πάντα διεκδικεί το καλύτερο. Και η φετινή του πορεία έδειξε πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα επίπεδα. Αυτή άλλωστε, όπως αντιλαμβάνομαι είναι και η επιθυμία των ανθρώπων που τον διοικούν".

"Εκπληρώσαμε γρήγορα το στόχο μας"

- Έχεις την διάθεση να μας περιγράψεις τον Βασίλη Κουτσιανικούλη ; Όχι απλά όπως σε παρακολουθήσαμε αγωνιζόμενο την φετινή σεζόν, αλλά όπως εσύ βλέπεις τις προσπάθειες που κάνεις;
"Πάντα κοιτάω να βγάζω τον καλό μου εαυτό μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, κάποιες φορές τα καταφέρνω και κάποιες φορές όχι. Πιστεύω ότι αυτό είναι λογικό. Φέτος ηταν μία σημαντική χρονιά για εμένα. Γιατί εξασφαλίσαμε με τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μας στον Εργοτέλη, τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν. Και εννοώ την άνετη παραμονή στην Σούπερ Λίγκα. Αυτό το πετύχαμε. Διεκδικήσαμε με αξιώσεις την είσοδο μας στην οκτάδα του πρωταθλήματος, όμως στο τέλος δεν τα καταφέραμε.

Πιστεύω ότι η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη για τον Εργοτέλη. Την νέα σεζόν ο στόχος είναι και πάλι η παραμονή στη κατηγορία και ίσως το κάτι παραπάνω. Εκτιμώ πως ο Εργοτέλης έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει. Όσο για εμένα, θα το επαναλάβω, πως πάντα προσπαθώ για το καλύτερο μέσα στο γήπεδο. Αυτό επιδιώκω και αυτό θέλω να κάνω για να βοηθώ την ομάδα στην οποία αγωνίζομαι".

- Είχατε ξεκινήσει εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα, κυρίως στον πρώτο γύρο όπου βρισκόσασταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

"Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα. Δυστυχώς δεν είχαμε ανάλογη πορεία στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Άλλες φορές πάς καλά, άλλες φορές όχι. Και αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου".

- Είσαι αγχωμένος όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις που κάνουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τους εκπροσώπους του Εργοτέλη;

"Όχι δεν θα έλεγα ότι είμαι αγχωμένος. Εφόσον οι δύο ομάδες τα βρουν, ο Εργοτέλης και ο ΠΑΟΚ, σίγουρα θα είναι σημαντικό βήμα για εμένα. Για την καριέρα μου. Από εκεί και πέρα, ακόμη κι αν δεν συμφωνήσουν οι δύο ομάδες και μία χρονιά να παραμείνω στον Εργοτέλη δεν θα επηρεαστεί η προσπάθεια που θέλω να κάνω για να βελτιωθώ σε αρκετούς τομείς. Όλα εξαρτώνται από τις διαπραγματεύσεις που θα κάνουν οι διοικήσεις των δύο ομάδων".

"Δίκαια ο ΠΑΟΚ στη 2η θέση"

- Ποια η άποψη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα;

"Βασικά φέτος εκτός από τις τρείς ομάδες που υποβιβάστηκαν στην δεύτερη εθνική και είχε φανεί αυτό από τα μέσα του πρωταθλήματος, πιστεύω ότι οι υπόλοιπες είχαν μεγάλο ανταγωνισμό. Ειδικά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας βλέπαμε ότι και ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ηταν κοντά.
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε τελικά να τερματίσει δεύτερος και όχι τυχαία κατά την άποψη μου. Ο Ολυμπιακός είχε ξεφύγει αρκετούς πόντους μπροστά και πήρε το πρωτάθλημα. Αλλά για την δεύτερη θέση και τους πόντους στα πλέι οφ, είχαμε αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οι υπόλοιπες ομάδες, απλά διεκδικούσαν μία καλύτερη θέση".

- Κάτι ακόμη, από τους παίκτες του ΠΑΟΚ ποιος ή ποιοι σου έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση για την αγωνιστική τους παρουσία;

"Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετά καλούς παίκτες στο ρόστερ του. Στην άμυνα είναι ο Κοντρέρας, ο Γκαρσία στο κέντρο, ο Μουσλίμοβιτς στην επίθεση, ο Κονσεισάο στα χάφ. Έχει μεγάλα ονόματα. Αυτοί οι παίκτες έκαναν την διαφορά φέτος στον ΠΑΟΚ. Και στο πρωτάθλημα γενικότερα".

- Αγωνίζεται με ευχέρεια τόσο στην δεξιά όσο και στην αριστερή πλευρά. Είναι ένα προσόν;

"Δεν μπορώ να πω ότι είναι τέλεια και τα δύο μου πόδια. Το καλό μου, είναι το αριστερό, αλλά βολεύει καλύτερα να παίζω από την δεξιά πλευρά. Γιατί συγκλίνω πιο εύκολα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή και έχω καλύτερα τελειώματα".

- Και κάτι τελευταίο. Γνωρίζεις ότι ο ΠΑΟΚ πιέζει περισσότερο τον Εργοτέλη για να σε αποκτήσει;

"Έχω ακούσει και εγώ ότι οι διοικούντες του ΠΑΟΚ έχουν πλησιάσει περισσότερο την διοίκηση του Εργοτέλη. Και ότι με θέλουν στην ομάδα τους. Και αυτό σίγουρα μου δίνει ένα μεγάλο κίνητρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου