Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΑΟΚ 1-2 ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΣΛΟ ΜΕ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ


Αγκαλιά με την πρόκριση στον 4ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, που νίκησε 2-1 τη Βαλερένγκα στο Οσλο, στον πρώτο αγώνα του 3ου προκριματικού. Ο Λίνο στο 31΄ και ο Μουσλίμοβιτς στο 37΄ πέτυχαν τα γκολ για τον "Δικέφαλο του Βορρά", πριν μειώσει ο Στόρμπεκ στο 42΄. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη στην Τούμπα.
Συγκλονιστική η κερκίδα από τα αδέρφια μας που έκαναν το Ούλεβααλ Τούμπα.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν "φοβήθηκε" την έδρα της Βαλερένγκα και παρέταξε τον ΠΑΟΚ με άκρως επιθετικό σχήμα και σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κώστας Χαλκιάς με τους Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μπιζέρα και Λίνο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Στα χαφ θα ήταν οι Γκαρσία, Ίβιτς και Φωτάκης με τον δεύτερο να προτιμάται αντί του Φιλομένο από τον Σάντος. Στην κορυφή της επίθεση ήταν ο Μουσλίμοβιτς έχοντας στα δεξιά του τον Κονσεϊσάο και στα αριστερά του τον Σορλέν.

Αφεντικό ο ΠΑΟΚ από την αρχή

Από το ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο και οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έβαλαν την μπάλα κάτω και προσπάθησαν να πιέσουν την Βαλερένγκα.

Στο 9ο λεπτό ήρθε η απάντηση στην ευκαιρία του Αμπντελαουί με τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς να βγαίνει απέναντι από τον Πέρκινς αλλά ο Αμερικανός τερματοφύλακας απέκρουσε και κράτησε το "μηδέν" για τους γηπεδούχους.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας τρόπους να ανοίξει το σκορ και έφτασε κοντά με δύο σουτ έξω από την περιοχή. Αρχικά ο Κονσεϊσάο στο 16 και εν συνεχεία ο Φωτάκης στο 23 προσπάθησαν να νικήσουν από μακρινή απόσταση τον Πέρκινς αλλά ο Αμερικανός ήταν σε καλή ημέρα. Ειδικά στον κεραυνό που εξαπέλυσε ο έλληνας μέσος ο πορτιέρο της Βαλερένγκα έδειξε τα αντανακλαστικά διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Λίνο την λύση και το 0-1

Ότι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ με οργανωμένες επιθέσεις ή με σουτ έξω από την περιοχή το πέτυχε ο Λίνο με μία εξαιρετική εκτέλεσε φάουλ. Ο αριστερός μπακ έστησε την μπάλα στο 31ο λεπτό και την έστειλε να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Πέρκινς που αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι.
Ένα καταπληκτικό γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλα από τους παίκτες μας και τους οπαδούς μας στην κερκίδα.

Το 0-1 έδωσε άλλον αέρα στους παίκτες μας οι οποίοι έγιναν οι απόλυτοι άρχοντες του αγωνιστικού χώρου. Με την εικόνα που είχε η αναμέτρηση το 0-2 ήταν θέμα χρόνου.

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ στο 37’ αναγκάζοντας όλους να χειροκροτήσουν για την σκέψη και την εκτέλεση. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε μιας και χτύπησε στο γόνατο και έγινε άμεσα αλλαγή με τους φόβους για ζημιά να επισκιάζουν τους πανηγυρισμούς. Αρχικά φαίνεται να μην είναι κάτι σοβαρό.

Η ομάδα ελαφρά υποχώρησε στη συνέχεια επηρέασε και ο τραυματισμός του Μούσλι που έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο στις αγκαλιές των γιατρών του ΠΑΟΚ και σε μια από τις ελάχιστες φάσεις των Νορβηγών ο Στόρμπεκ μείωσε το σκορ με κεφαλιά.

Στο 2ο μέρος αυτό που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο ήταν η λασπομαχία μιας και η βροχή όλο και δυνάμωνε.
Δεν πιέστηκε ιδιαίτερα η εστία μας εκτός από 1 2 ευκαιρίες των Νορβηγών ενώ αντίθετα η ομάδα μας θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ με μεγαλύτερη ευκαιρία όταν ο Αναστασάκος δεν μπόρεσε να πετύχει ένα τρίτο γκολ στο 66.

Με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήγαν προς του περίπου 500 οπαδούς που ακολούθησαν την ομάδα και πέταξαν τις φανέλες τους.

Φάσεις και Γκολ

9ο λεπτό: Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μουσλίμοβιτς. Το πλασέ του Βόσνιου έδιωξε σωτήρια ο Πέρκινς.
23ο λεπτό: Δυνατό σουτ του Φωτάκη, ο Πέρκινς διώχνει σε κόρνερ.
31ο λεπτό: Γκολ για τον ΠΑΟΚ! Εκτέλεση φάουλ του Λίνο και 1-0 για τον δικέφαλο.
37ο λεπτό: Γκολ για τον ΠΑΟΚ! Θαυμάσιο πλασέ του Μουσλίμοβιτς και η μπάλα στα δίχτυα της Βαλερένγκα!
37ο λεπτό: Ο Μουσλίμοβιτς τραυματίστηκε στη φάση του γκολ και αντικαταστάθηκε από τον Ηλία Αναστασάκο.
42ο λεπτό: Γκολ για τη Βαλερένγκα! Ο Στόρμπεκ πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά και μειώνει σε 2-1.
47ο λεπτό: Σουτ του Νούρι, έδιωξε δύσκολα ο Χαλκιάς.
66ο λεπτό: Ο Αναστασάκος δεν καταφέρνει να πλασάρει τον Πέρκινς. Σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πετύχει τρίτο γκολ.

Διαιτητής: Αλεξάντρου Ντεακόνου (Ρουμανία)

Κίτρινες: Ζάγιτς - Τσιρίλο

Βαλερένγκα (Μάρτιν Αντρεσεν): Πέρκινς, Χάγκεν (59΄ Σινγκ), Στόρμπεκ, Νούρι, Φουενμάγιορ, Λι (46΄ Φελά), Άντρεσεν, Χέσταντ, Ζάγιτς, Μοχ. Αμπντελαουί (75΄ Μπέρε), Σέτερνες

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς (64΄ Φιλομένο), Κονσεϊσάο, Σορλέν (87΄ Μαλεζάς), Μουσλίμοβιτς (40΄ λ.τρ. Αναστασάκος)

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Σάντος: "Το ίδιο και στην Τούμπα"

Δικαιολογημένα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, στις δηλώσεις του στην μικτή ζώνη που ακολούθησε της νίκης στο Ούλεβαλ επί της Βαλερένγκα.


Η πρώτη ερώτηση δεν είχε να κάνει για την νίκη αλλά για το πώς είναι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς μετά τον τραυματισμό του ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε: "Αυτήν την στιγμή φαίνεται ότι δεν είναι κάτι το πολύ σοβαρό. Δεν έχει φανεί κάτι. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε τουλάχιστον 24 ώρες για να ξέρουμε τι ακριβώς έχει και ευχόμαστε να μην έχει τίποτα για να είναι και πάλι στην διάθεσή μας σε προπονήσεις και αγώνες", με όλα να δείχνουν πως υπέστη μία κάκωση.

Κι όσο για το αγωνιστικό κομμάτι; "Το παιχνίδι πήγε πάνω κάτω όπως το περιμέναμε. Είναι θετικό ότι κερδίσαμε εκτός έδρας. Το παιχνίδι είχε τις δυσκολίες του. Η ομάδα ήξερε τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία του αντιπάλου. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και ελέγξαμε το ξεκίνημα όπου περιμέναμε την πίεση της Βαλερένγκα για να μας κλείσει στα καρέ μας.

Ελέγξαμε τον ρυθμό και αρχίσαμε να δημιουργούμε τις πρώτες μας ευκαιρίες και ακόμα καλύτερες στην συνέχεια. Ήρθε το πολύ όμορφο γκολ του Λίνο που έδωσε άλλον αέρα και ασφάλεια στην ομάδα, ακολούθησε και το δεύτερο γκολ και κρίμα που χαλαρώσαμε αφού δεχθήκαμε ένα γκολ που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει σε ένα σημαντικό σημείο.

Η Βαλερένγκα μετά το γκολ της άρχισε να το πιστεύει χωρίς όμως να μας απειλήσει. Η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε φυσιολογικά να κουράζεται λόγω φυσικής κατάστασης. Η Βαλερένγκα έπαιξε με μεγάλες μπαλιές αφού δύσκολα θα μπορούσε να παιχθεί με την μπάλα κάτω. Είχαμε όμως πιο ουσιαστικές ευκαιρίες με μας να έχουμε τις πιο επικίνδυνες φάσεις.

Για την ώρα είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να τους δώσουμε όλα τα συγχαρητήρια γιατί έχουμε και δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας όπου θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και με την ίδια νοοτροπία και αποφασιστικότητα ώστε να περάσουμε".

Για το αν το τελικό σκορ αδικεί τον ΠΑΟΚ είπε: "Το δεύτερο ημίχρονο ήταν για μας αρκετά δύσκολο. Δεν θέλω να πω αν ήταν δίκαιο ή άδικο που δεν βάλαμε κάποιο γκολ. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στην έδρα μας. Δεν θα ήθελα πάντως να μιλήσω για νούμερα για την πρόκριση".

Κι όσο για το τι τον ικανοποίησε εκτός από την νίκη ο Σάντος είπε πως: "Η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών μου. η φυσική μας κατάσταση ξέραμε ότι δεν θα ήταν η καλύτερη μετά από 20 μέρες προετοιμασίας και θα έπρεπε να την καλύψουμε αλλιώς".

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Βαλερένγκα, Τόμας Σκούλερουντ, τόνισε πως: "Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Το πρώτο γκολ μπορεί να μπήκε από φάουλ. Ήταν αυτό που μας φόβιζε και έγινε στην πράξη. Η ρεβάνς δεν θα είναι εύκολη αλλά τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο αφού εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Επιμένω ότι δεν είναι ακατόρθωτο να κάνουμε μία νίκη με 2-0 μέσα στην Τούμπα αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο"

Λίνο: "Η υγεία του Ζλάταν πάνω από όλα"

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ ο Βραζιλιάνος Λίνο τόνισε ότι: "Το πιο σημαντικό είναι η νίκη της ομάδας ανεξάρτητα με το ποιος θα πετύχει το γκολ. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Όλη την εβδομάδα έκανα αρκετά απευθείας φάουλ. Ήταν ένα καλοχτυπημένο φάουλ που μπήκε σε αντίθεση με πέρσι με τον Ολυμπιακό όπου η μπάλα δεν μπήκα".


Κι όσο για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ δήλωσε: "Η ομάδα έδειξε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Μπορεί να μην είχαμε κάποιο επίσημο παιχνίδι στα πόδια μας αλλά είχαμε παίξει αρκετά φιλικά με όλους τους ποδοσφαιριστές να δώσανε τον καλύτερό τους ευατό. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι αλλά έχουμε άλλο ένα στην έδρα μας με τα πανηγύρια να πρέπει να τελειώσουν σήμερα γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει σήμερα αφού έχουμε άλλο ένα στην έδρα μας".

Για το σοκ του τραυματισμού του Μουσλίμοβιτς μετά το δεύτερο γκολ είπε: "Αυτό δείχνει το πόσο ενωμένη είναι η ομάδα. Το δεύτερο γκολ μπορεί να είναι μια χαρούμενη στιγμή αλλά η υγεία του είναι πάνω από όλα. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για τον Ζλάταν. Έχουμε μιλήσει ήδη μαζί του και ευχόμαστε να τον έχουμε το συντομότερο και πάλι μαζί μας".

Τσιρίλο: "Στην Τούμπα θα τελειώσουν όλα"

Από την πλευρά του ο Μπρούνο Τσιρίλο για την καλή εμφάνιση σε αντίθεση με τα φιλικά δήλωσε: "Αυτό που μεσολάβησε ήταν ότι υπήρχε ένα σημαντικό ματς μπροστά μας με τον ΠΑΟΚ σε αυτήν την περίπτωση να ξέρει να μεταμορφώνεται προς το καλύτερο".

Ο Ιταλός αμυντικός για το πνεύμα νικητή του ΠΑΟΚ τόνισε: "Έχουν αλλάξει πολύ λίγα πρόσωπα σε σχέση με πέρσι. Υπάρχουν παίκτες κλειδιά που έχουν αποκτήσει εμπειρία με τον καθένα μας να ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο".

Κι όσο για τον ποιον δυσκόλεψε περισσότερο η καταιγίδα στο δεύτερο ημίχρονο είπε: "Δυσκόλεψε το έργο όλης της ομάδας και περισσότερο στο να πετύχουμε κάποιο γκολ παραπάνω. Η πρόκριση είναι μια ανοιχτή υπόθεση και περιμένουμε πως και πως την Βαλερένγκα στην έδρα για να καταλάβει και ο κόσμος τι μέρα ξεκινάει για τον φετινό ΠΑΟΚ".

Τέλος για τον επαναληπτικό της επόμενης Πέμπτης στο γήπεδο της Τούμπας είπε: "Σημασία έχει να είμαστε προσγειωμένοι και να μην πετάμε στα ουράνια. Απλά στην Τούμπα όλα θα τελειώσουν και θα συνεχίσουμε την πορεία μας"..

4 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου