Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΣΕΡΤΖΙΟ ΚΟΝΣΕΙΣΑΟ : ΠΑΟΚ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΟΥ


Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο στα ΜΜΕ στο προπονητικό κέντρο της Ολλανδίας όπου χτίζεται ο φετινός Π.Α.Ο.Κ.
Ο Πορτογάλος δέχτηκε έντονη κριτική για το πρώτο μισό της περσινής σεζόν, αλλά φέτος είναι αποφασισμένος για καλύτερα πράγματα. «Πρέπει να μπορείς να μεταδώσεις το πνεύμα νικητή στους παίκτες και στον αγωνιστικό χώρο να είσαι το τέλειο παράδειγμα», δηλώνει ο αρχηγός.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σέρτζιο Κονσεϊσάο:

- Θα είσαι ακόμη ένα χρόνο αρχηγός στον ΠΑΟΚ. Είναι δύσκολος ρόλος;

«Είναι ένας ρόλος σημαντικός και για μένα αλλά και για τους άλλους δυο. Εχει μεγάλες ευθύνες, αντιπροσωπεύεις την ομάδα, τον κόσμο, τον σύλλογο πρέπει να είσαι το παράδειγμα, πρέπει να είσαι αξιοπρεπής και ηθικός. Οταν είσαι σε μια ομάδα τόσο σημαντική, είναι κρίσιμο το να είσαι αρχηγός. Για το ποιοι θα είναι οι άλλοι δεν ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος πως θα επιλεγούν παίκτες με εμπειρίες και παραστάσεις».

- Είχες προβλήματα σε ομάδες που ψήφιζαν αρχηγούς;

«Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα, είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Και όταν γίνεται με ψηφοφορία όλοι πρέπει να καταλαβαίνουν ποιος μπορεί να είναι αρχηγός. Οταν ήμουν νέος στη Λάτσιο όλοι είχαμε καταλάβει πως έπρεπε να είναι ο Νέστα, καθώς είχε περισσότερα χρόνια στην ομάδα. Εννοείται ότι ο ρόλος του αρχηγού δεν είναι διαφορετικός από των άλλων παιδιών. Ολοι πρέπει να έχουν την ίδια νοοτροπία, απλώς ο αρχηγός είναι αυτός που δίνει το παράδειγμα».

- Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη;


«Δεν υπάρχει κάποιο ειδικό βάρος πάνω μου. Εχω γίνει αρχηγός σε πολλές ομάδες, ακόμα και στην Εθνική Πορτογαλίας. Πρέπει να μπορείς να μεταδώσεις το πνεύμα νικητή στους παίκτες και στον αγωνιστικό χώρο να είσαι το τέλειο παράδειγμα. Πρέπει να είσαι επαγγελματίας 100%».

- Πώς θα αλλάξει φέτος η υπόθεση των αποβολών; Στοίχισαν πέρσι τα νεύρα...

«Σίγουρα, είναι ένα από τα αρνητικά ζητήματα της περσινής περιόδου, παρότι κάναμε καταπληκτικά πράγματα. Ενα αρνητικό ήταν αυτό το θέμα με τις κάρτες. Οσοι δεχτήκαμε κάρτες, ξέρουμε ότι ζημιώσαμε την ομάδα, αλλά και τους εαυτούς μας. Είναι σίγουρο ότι αυτό θα αλλάξει, καθώς και οι παίκτες δεν είναι χαζοί να μην καταλαβαίνουν ότι αυτές οι ενέργειες στοιχίζουν».

- Η παραμονή σου στην ομάδα εξελίχθηκε σε ένα μικρό σίριαλ. Ποιοι είναι οι στόχοι σου φέτος;

«Το παρελθόν είναι παρελθόν, το αφήνω πίσω. Θα μιλήσω για το παρόν και το μέλλον. Εγώ θέλω να κάνω τα ίδια με πέρσι, να παίξω όσο πιο πολλά παιχνίδια μπορώ, εφόσον το θέλει και ο προπονητής, να περάσω τις εμπειρίες μου στους νεότερους και με την ομάδα να κάνουμε ό,τι έγινε και πέρσι».

- Πώς θα καλύψει ο ΠΑΟΚ τα λάθη της περσινής χρονιάς;

«Κάναμε αρκετά καλό πρωτάθλημα και θέλουμε να σταθεροποιήσουμε τα στοιχεία μας. Να μειώσουμε τα αρνητικά σημεία που έκαναν κακό και στην εικόνα του συλλόγου. Μπορούμε να τα πάμε καλύτερα, ο προπονητής ξέρει τους παίκτες και τι πρέπει να αλλάξει. Ηρθαν παίκτες με δίψα και φιλοδοξία, το κλίμα παραμένει εξαιρετικό στα αποδυτήρια και μπορεί να γίνουμε καλύτεροι».

- Πως είναι η διαιτησία στην Ελλάδα; Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο;

«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεπεράσει και τη διαιτησία. Γίνεται παντού, σε όλα τα πρωταθλήματα η διαιτησία ευνοεί τους μεγαλύτερους. Αυτό γίνεται αυτόματα. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί για να αντιπαραταχθούμε και σε αυτό».

- Του χρόνου τι θα κάνεις;


«Είναι νωρίς για να πούμε τι θα γίνει. Σε κάθε σύλλογο που πήγα, είχα δεθεί με την ομάδα και τους φιλάθλους. Κάθε ομάδα έχει μια θέση στη καρδιά μου. Ο ΠΑΟΚ θα είναι ο τελευταίος σύλλογος, έχει μια ιδιαίτερη θέση στη καρδιά μου. Εδώ θα τελειώσω την καριέρα μου, σε έναν σύλλογο με μεγάλη δυναμική και ιδιαίτερες στιγμές. Είναι πάντως δύσκολο να ξανακάνω προετοιμασία με τον Φερνάντο Σάντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου