Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΛΕΡΕΓΚΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΔΕ Ο ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ


Με γεμάτο σημειωματάριο επέστρεψε από το Οσλο ο Ρικάρντο Σάντος, προκειμένου να μεταφέρει στον Φερνάντο Σάντος όλα όσα είδε στο παιχνίδι της Βαλερένγκα με την Οντ Γκρένλαντ. Ηδη οι δυο τους είχαν μια πρώτη τηλεφωνική επαφή και συζήτησαν τα όσα συνέβησαν χθες το απόγευμα στο "Ούλεβααλ Στάντιουμ", εκεί όπου η Βαλερένγκα, παρουσία περίπου 10.000 φιλάθλων (κόπηκαν 9.549 εισιτήρια), ηττήθηκε από την Οντ Γκρένλαντ με 0-3. Η βαριά εντός έδρας ήττα της αντιπάλου του ΠΑΟΚ σίγουρα δείχνει πως η Βαλερένγκα δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλα τόσο ο Ρικάρντο Σάντος όσο και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν παρασύρονται από το χθεσινό «ναυάγιό» της.

Πηγαίνουν το παιχνίδι στη δύναμη
Αν υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο ο Ρικάρντο Σάντος απλά επιβεβαίωσε, καθώς το είχε διαπιστώσει εξ αρχής το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ μέσα από τα παιχνίδια που παρακολούθησαν σε DVD, είναι το γεγονός πως οι Νορβηγοί στηρίζουν πολλά στη δύναμη. Ως κλασική σκανδιναβική ομάδα διαθέτει παίκτες που θα προσπαθήσουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των παικτών του ΠΑΟΚ στα προσωπικά μαρκαρίσματα. Ο Φερνάντο Σάντος έχει ήδη προειδοποιήσει τους παίκτες του και γνωρίζοντας πως αυτού του είδους το παιχνίδι μπορεί να φέρει νεύρα, έχει ήδη χτυπήσει «καμπανάκι», καθώς η ψυχραιμία είναι το μεγάλο ζητούμενο, ειδικά για τον ΠΑΟΚ που πέρυσι πλήρωσε ακριβά τα νεύρα του σε αρκετά σημαντικά παιχνίδια.

Ανάπτυξη από τα άκρα
Η Βαλερένγκα χρησιμοποιεί, όπως και ο ΠΑΟΚ, σύστημα 4-3-3 και στηρίζεται στην ανάπτυξη από τα άκρα. Στο χθεσινό παιχνίδι, οι δυο ακραίοι μέσοι Ντάβντα Λέιχ και Μοχάμεντ Φελάχ έπαιρναν συνεχώς πρωτοβουλίες και σημάδευαν τον Μοχάμεντ Αμπντελάουε, ο οποίος είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι λόγω του ύψους του (1,82 μ.).

Ευάλωτη στην άμυνα
Αυτό που διαπίστωσε ο Ρικάρντο Σάντος είναι ότι η Βαλερένγκα είναι μια ομάδα που είναι αρκετά ευάλωτη στην άμυνα. Δεν είναι μόνο τα δυο γκολ δέχτηκε χθες, αλλά συνολικά τα 32 τέρματα που έχει δεχτεί στους 19 αγώνες πρωταθλήματος που έχει δώσει.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ


Το πρόβλημα στα άκρα της άμυνας επιτείνεται για τον ΠΑΟΚ, καθώς χθες ούτε ο Νίκος Αραμπατζής κατάφερε να προπονηθεί. Ο 24χρονος Ελληνας έχει κάκωση στην ποδοκνημική και θα πρέπει να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα τις επόμενες μέρες. Ο Αραμπατζής στάθηκε για μια ακόμα φορά άτυχος, καθώς τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, όταν και ξεκίνησε η πρετοιμασία, έμεινε για λίγες μέρες εκτός δράσης όταν χρειάστηκε να υποβληθεί σε παρακέντηση, προκειμένου να του αφαιρεθεί υγρό που είχε μαζευτεί στο γόνατο. Το πρόβλημα για τον Φερνάντο Σάντος είναι διπλό, καθώς λόγω της απουσίας του Σαβίνι ο Πορτογάλος είχε τον Αραμπατζή ως μπακ απ του Λίνο, όπως έδειξε και στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους.

Με 4-3-3 στην Νορβηγία


Ο Κώστας Χαλκίας θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, με τους Σνάουτσερ, Μπιζέρα, Τσιρίλο και Λίνο να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Στα χαφ ο παίκτης που θα ανακόπτει τις επιθέσεις των Νορβηγών θα είναι ο Γκαρσία, με τους Φωτάκη και Σορλέν να τον πλαισιώνουν από τα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στην επίθεση, ο Μουσλίμοβιτς θα βρίσκεται στην κορυφή, με τον Κονσεϊσάο να τοποθετείται στα δεξιά και τον Φιλομένο αριστερά. Οι Κουτσιανικούλης και Ιβιτς αναμένεται να δώσουν πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο, ενώ είναι γνωστό πως ο Κοντρέρας δεν θα δώσει το «παρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου