Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΜΑΣ ΣΚΟΥΛΕΡΟΥΝΤ


Ο Φερνάντο Σάντος στις δηλώσεις του στην Συνέντευξη Τύπου για το πρώτο παιχνίδι με την Βαλερένγκα στα πλαίσια του Γ΄ προκριματικού γύρου του Europa League στάθηκε στο ότι η ομάδα του θα πρέπει να δείξει πνεύμα αυτοθυσίας με προσοχή σε άμυνα και επίθεση. Με 4-3-3 προτίθεται να παρατάξει την ομάδα του ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ στο Ούλεβαλ.

"Ευχαριστούμε για την πολύ καλή υποδοχή που είχαμε. Περιμένουμε να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι θέλοντας να περάσουμε στον επόμενο γύρο", ήταν το πρώτο σχόλιο του Σάντος και πρόσθεσε: "Είμαστε μια ομάδα με μόλις 20 μέρες δουλειάς.

Είναι φυσιολογικό ότι στις πρώτες δυο εβδομάδες ασχοληθήκαμε με την φυσική κατάσταση. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε στον δυνατό ρυθμό και την φουλ φόρμα μας. Για αυτό και έχουμε πει πολλάκις ότι είναι πλεονέκτημα για την Βαλερένγκα το ότι έχει παιχνίδια στα πόδια της. Το λέω γιατί έχω αντιμετωπίσει νορβηγικές ομάδες και ξέρω τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Εμείς προσπαθούμε να μάθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται τον αντίπαλο και να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του και θα προσπαθήσουμε έτσι να καλύψουμε την διαφορά μας στον τομέα της φυσικής κατάστασης και να δείξουμε και την αγωνιστική μας ταυτότητα για την νέα σεζόν".

Ποντάρει στους παλιούς

"Αύριο θα αγωνιστεί περίπου το 80% των ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούνε θα είναι από την περσινή χρονιά για να έχουμε μια συμπαγή και ομοιογενή ομάδα ώστε να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε συνθήκες μέσα στο παιχνίδι. Για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο της φάσης. Θα πρέπει να έχουμε αυτήν την συνείδηση. Έχουμε το πιστεύω για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ξέρουμε ότι η αντίπαλη ομάδα έχει αξία και ικανότητες. Τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα που είχε σαν να κρύβουν την πραγματική της αξία. Αυτό που έχω δει εγώ είναι ότι έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα, έμπειρους και με ταλέντο που αποτελούν μέρος των Εθνικών ομάδων Ελπίδων της Νορβηγίας και όχι μόνο. Μια ομάδα με οργάνωση που ξέρει τι να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Και άμυνα και επίθεση

Εξάλλου νομίζω ότι ο συνάδελφός μου κράτησε κάποιους ποδοσφαιριστές του και δεν τους έβαλε να αγωνιστούνε στο τελευταίο παιχνίδι (σ.σ. στην εντός έδρας ήττα της Βαλερένγκα με 3-0 από την Οντ Γκρένλαντ για το νορβηγικό πρωτάθλημα). Ποδοσφαιριστές που συνήθως αγωνίζονται αφού είναι σημαντικά κομμάτια για την τακτική της ομάδας. Με τον τρόπο αυτό έδειξε ότι θέλει να ρίξει τα βαριά του χαρτιά και ποντάρει σε αυτήν την φάση του Europa League. Εμείς θέλουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Θα πρέπει να έχουμε σωστές άμυνες αλλά όχι μόνο αυτό αφού αν παίξουμε μόνο άμυνα θα είναι λάθος από την δική μας πλευρά. Θα πρέπει να επιτεθούμε και να ψάξουμε κάποιο γκολ χωρίς να δεχθούμε κάποιο γκολ. Οι ποδοσφαιριστές μας είναι πολύ φιλόδοξοι. Θα προσπαθήσουνε και θα δώσουνε ότι μπορεί ο καθένας μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αύριο θα δούμε".

Το κόστος των πλέι οφ

Στην ερώτηση αν θεωρεί την ομάδα του τυχερή για το ότι παίζει τελευταία από τις ελληνικές στα ευρωπαϊκά Κύπελλα έχοντας την ευκαιρία να πάρει μάθημα από τα παθήματα των υπολοίπων απάντησε: "Είχα προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό. Τα δύο σημαντικά λάθη είναι να σκεφτούμε ότι οι αντίπαλοί μας είναι αδύναμοι κάτι που δεν ισχύει έχοντας καλούς ποδοσφαιριστές.

Και το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι το τουρνουά των πλέι οφ και τώρα οι ελληνικές ομάδες πληρώνουν το κόστος αυτό. Γιατί έχουμε ομάδες που παίζουν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα και μετά κάνουμε άλλο ένα για να δούμε που θα καταλήξουν έχοντας 15-20 μέρες να ξεκουραστούνε και άλλες μόνο τόσες για προετοιμασία.

Είχα προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες", κι όσο για την ομάδα του είπε πως: "Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα αλλά για να περάσουμε που είναι ο στόχος μας θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ με πνεύμα αυτοθυσίας. Θα χρειαστεί να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε".

Σε ερώτηση για την απόκτηση του Βιτόλο απάντησε: "Δεν είναι μέρος αυτού του παιχνιδιού. Αυτό που ήρθαμε να κάνουμε εδώ είναι να παίξουμε το αυριανό παιχνίδι", ενώ όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για ποσοστά πρόκρισης είπε: "50-50%. Είναι ανοιχτή η πρόκριση".

Λείπουν οι εκπλήξεις

Κι όσο για την ενδεκάδα με βάση το 80% που ανέφερε στην δήλωσή του απάντησε χαμογελώντας πως: "Θα υπάρχουν δύο διαφορές", προσθέτοντας: "Θέλετε να σας πω την ομάδα; Εγώ την ξέρω. Δουλεύουμε με αυτήν την ομάδα την τελευταία εβδομάδα χωρίς να ετοιμάζω εκπλήξεις", κι όσο τέλος για το που θα ρίξει το βάρος ο ΠΑΟΚ περισσότερο στο αυριανό παιχνίδι στην άμυνα ή την επίθεση τόνισε: "Και στους δύο τομείς γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα παίζουμε μόνοι μας. Εμείς σε κάθε παιχνίδι ξεκινάμε παίζοντας καλή άμυνα και καλή επίθεση. Και η ομάδα έχει καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Χάγκεν που έπαιξε στην Ζενίτ και όχι μόνο".

Σκούλερουντ: "Ο ΠΑΟΚ το μεγάλο φαβορί"

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Βαλερένγκα, Τόμας Σκούλερουντ, επισήμανε πως: "Ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί. Ξέρω ότι είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε να μην δεχθούμε κάποιο γκολ ώστε να πάμε στο δεύτερο παιχνίδι θέλοντας να περάσουμε".

Ο προπονητής της νορβηγικής ομάδας παραδέχθηκε: "Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μας ότι έχουμε πολλά επίσημα παιχνίδια στα πόδια μας σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έχει μόνο κάποιες μέρες προετοιμασίας στα πόδια του".

3 σχόλια:

  1. apo oti katalabate apo ta ligia logia tou texnikou tis baleregka, mas fovountai poli perissotero apo oti emeis autous, me tsamouka kai pamegia diplo...bebaia me ta muala sto kefali, gt mpala einai kai girizei, as exoume kai mia pisini.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xamila tin mpala kai tha paroume to apotelesma pou theloume...

    Ante re paokara!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pablo esi tha tous gamiseis aurio.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου