Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

ΤΟΡ ΟΛΕ ΣΚΟΥΛΕΡΟΥΝΤ : ΦΑΒΟΡΙ Ο ΠΑΟΚ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ


Τον ΠΑΟΚ έχρισε φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση ο Τορ Ολε Σκούλερουντ. Ο προπονητής της Βαλερένγκα παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μίλησε για τις δύο αναμετρήσεις της ομάδας του με το "δικέφαλο του βορρά" για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και το τι περιμένει από τα δύο ματς. Αναλυτικά...

- Τι γνωρίζετε για τον ΠΑΟΚ και γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο;
"Γνωρίζω τον ΠΑΟΚ καλύτερα μετά την κλήρωση. Έχω δει παιχνίδια της ομάδας και γνωρίζω μερικούς από τους παίκτες της. Όμως δεν έχω στη διάθεση μου ακόμα λεπτομέρειες για το ποιοι παίκτες είναι τραυματίες και γενικά την κατάσταση των νέων αποκτημάτων, αλλά όλα αυτά θα τα μάθουμε σύντομα. Γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο γνωρίζω τις ομάδες που είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος και παίζουν Τσάμπιονς Λιγκ. Ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Το γεγονός όμως ότι ο ΠΑΟΚ βγήκε δεύτερος πέρυσι, σημαίνει ότι η ομάδα έχει ποιότητα και ότι είναι πολύ, πολύ δυνατή ομάδα. Επίσης το γεγονός ότι η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και δείχνει ότι το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι υψηλό".

- Ποιους από τους παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξετε περισσότερο;
"Στα παιχνίδια που έχω δει, ξεχώρισα τον Μουσλίμοβιτς, τον Κονσεϊσάο στα πλάγια… αλλά φυσικά και τους μέσους του ΠΑΟΚ, κυρίως τον Πάμπλο Γκαρσία, που έχει παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Γενικά είναι όλοι τους παίκτες με ποιότητα. Θα είμαστε όμως πολύ καλά προετοιμασμένοι όταν αντιμετωπίσουμε το ΠΑΟΚ ακόμα και στη Θεσσαλονίκη".

- Εάν θα μπορούσατε να μοιράσεις σε ποσοστά την πρόκριση ποια θα ήταν αυτά; 50-50 μήπως;
"Όχι. όχι! Δεν είμαι καλός στο να μοιράζω αναμετρήσεις σε ποσοστά. Ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί να περάσει στην επόμενη φάση και με βάση την περσινή τους χρονιά. Όμως ένα μικρό πλεονέκτημα για εμάς είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίξει ακόμα επίσημα παιχνίδια".

- Το πρώτο παιχνίδι θα παιχτεί στο "Ούλεβααλ Στάντιον". Πιστεύετε ότι αυτό είναι καλό για τη Βαλερένγκα;
"Εάν θα μπορούσα να διαλέξω ο ίδιος τότε θα διάλεγα να γινόταν το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας. Όμως δεν έχω εμπειρία από το γήπεδο του ΠΑΟΚ για να μπορέσω να πω τι θα ήταν καλύτερο για την ομάδα μου. Όμως έτσι έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή και δεν καταναλώνω ενέργεια για να σκέφτομαι πως θα ήταν εάν παίζαμε εκεί πρώτα. Την Πέμπτη τους υποδεχόμαστε στο 'Ούλεβααλ' και με μια καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα ίσως, ναι, είναι ένα μικρό πλεονέκτημα για εμάς".

- Η Τούμπα είναι μια από τις δυσκολότερες έδρες στην Ευρώπη με βάση τα αποτελέσματα και τις ήττες πολύ μεγάλων ομάδων που την επισκέφτηκαν. Στο τέλος κάθε τέτοιου μεγάλου αγώνα όλες οι ομάδες παραδέχονται ότι η ατμόσφαιρα της Τούμπας επηρεάζει την έκβαση του αγώνα και βοηθάει τον ΠΑΟΚ. Το σχόλιό σας;
"Πρώτα από όλα αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός για εμάς. Έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα να ζήσουμε αυτή την υπέροχη ατμόσφαιρα. Εμείς όμως θα πρέπει να δοκιμάσουμε την τύχη μας".

- Είμαι της άποψης ότι θα είναι μια διαφορετική εμπειρία για εσάς...

"Συμφωνώ μαζί σας και το έχουμε συζητήσει με τους παίκτες που ανυπομονούν όλοι τους να τη ζήσουν από κοντά. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε συχνά τέτοια παιχνίδια εδώ στη Νορβηγία. Μερικοί έχουν ζήσει τέτοιου είδους ατμόσφαιρα με την εθνική όμως αυτή τη φορά έχω την αίσθηση ότι θα είναι εντελώς διαφορετική".

- Πιστεύετε ότι η διαφορά θερμοκρασίας θα επηρεάσει τους παίκτες της Βαλερένγκα; Στην Ελλάδα έχει σχεδόν 40 βαθμούς, ενώ εδώ βρέχει από το πρωί...

"Ναι, είναι μια πρόκληση ο καιρός και η ζέστη αλλά είναι ένας παράγοντας που αντιμετωπίζεται. Εδώ στη Νορβηγία δεν είχαμε παραπάνω από 30 βαθμούς φέτος. Είχαμε ένα ζεστό καλοκαίρι μεν σε σύγκριση με άλλες χρονιές αλλά και πάλι δεν είναι τόσο ζέστη σε σχέση με την Ελλάδα".

- Πόσες μέρες πριν τον αγώνα θα κατεβείτε Ελλάδα;
"Κατεβαίνουμε την Τετάρτη το πρωί. Θα κάνουμε μια προπόνηση το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο πριν τον αγώνα που γίνεται την Πέμπτη στις 21:45 τοπική ώρα".

- Θα παίξετε επιθετικά κόντρα στον ΠΑΟΚ;
"Γενικά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Θα πρέπει να σκοράρουν και κυρίως να μην δεχτούν φθηνά γκολ στο εντός έδρας. Φυσικά θα παίξουμε διαφορετικά στο εντός από ότι στο εκτός έδρας ματς. Η αρχή όμως γίνεται στο εντός έδρας και αυτό θα καθορίσει τον τρόπο παιχνιδιού μας στο δεύτερο παιχνίδι".

- Ο μεγάλος αντίπαλος της Βαλερένγκα, η Λιν έχει παίξει με τον ΠΑΟΚ στο παρελθόν. Έχεις δει τα παιχνίδια αυτά; Πιστεύεται ότι οι αναμετρήσεις αυτές έχουν ομοιότητες;
"Δεν έχω δει τα παιχνίδια αυτά και ούτε θα το κάνω. Στον ΠΑΟΚ έχουν αλλάξει πολλά από τότε και είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με τότε και η Βαλερένγκα είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από τη Λιν. Εμείς ετοιμαζόμαστε με βάση την εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ στο παρόν".

- Ο Λούτον Σέλτον επέστρεψε, αλλά δεν θα είναι έτοιμος να παίξει μέχρι το παιχνίδι της επιστροφής. Είναι σημαντικός για την επιθετική γραμμή τώρα που ο Ντάνιελ Φρεντχαίμ Χολμ έχει πουληθεί; Ταιριάζει καλύτερα σαν παρτενέρ του Μόα η του Σέτερνς;

"Ας περιμένουμε τον Λουτον να επιστρέψει στις προπονήσεις, να τον δούμε σε τι κατάσταση είναι. Είχε κάποιους μικροτραυματισμούς τώρα στο 'Γκολντ Καπ' με την εθνική Τζαμάικας. Δεν έχω σκεφτεί ακόμα κάτι για το εάν θα τον χρησιμοποιήσω για το παιχνίδι της επιστροφής".

- Όμως εκείνος είναι καλός κα σκοράρει στην Ευρώπη. Αυτό μας έχει δείξει με την Άαλμποργκ σκοράροντας ακόμα και κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι...

"Πολύ σωστά. Θα μπορούσε να είναι ένας... τζόκερ στις μεταξύ μας αναμετρήσεις".

- Μαθεύτηκε αυτό όμως, οπότε καταλαβαίνετε...

"A, ωραία... (σ.σ. γέλια)".

- Η ομάδα σας έχει αμυντικά προβλήματα στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Από την περυσινή ομάδα έφυγαν οι Νταν Τόμασεν, Κιέτιλ Βέλερ και ο αρχηγός Αντρέ Μούρι είναι τραυματίας. Σας έχει μείνει ο Πάνζερ (σ.σ. Ερικ Χάγκεν) και ο Στέφαν (σ.σ. Στράντμπεργκ) μόνο...

"Ναι, και ο Χουάν (σ.σ. Φουενμαγιόρ) και ο Γιαρλ Αντρέ (σ.σ. Στόρμπεκ). Κοίταξε δεν είναι πρόβλημα αυτό. Έχουμε πολλές επιλογές και παίκτες που μπορούν να καλύψουν τη θέση αυτή. Δουλεύουμε εντατικά για να αποκτήσουμε έναν κεντρικό αμυντικό και όταν κατεβούμε στην Ελλάδα τότε το πρόβλημα αυτό ίσως να έχει λυθεί".

7 σχόλια:

  1. xaxa etsi me kameres kai fotografikes kai eseis oloi proskinima ston nao tis toumpas....
    kai pempti ksekiname me diplo mesa sto oslo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. re me tous klanen manen paizoume tuxeroi oi tupoi pou tha doune tin toumpa apo konta....
    tsakalia parte tin prokrisi apo to oslo!!!!

    pPaok thriskeia tromokratia timi kai doksa ston Pablo Garcia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. osoi pistoi proselthete na proskinisete ton nao tis toumpas!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΠΡΟΣΚΗΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ. ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. staxti sta matia paei na riksei o norvigos prosoxi thelei aderfia gia na paroume tin prokrisi apo to proto paixnidi kai meta as erthoun mono gia fotografies

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου