Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΠΑΟΚ ΒΑΛΕΡΕΓΚΑ 0-1 ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ


Ο ΠΑΟΚ σήμερα ήταν αγνώριστος δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας κάναμε μια πολύ μέτρια εμφάνιση και θα μπορούσαμε να το είχαμε πληρώσει σοβαρά μιας και όλοι μας όσο περνούσε η ώρα είχαμε άγχος την στιγμή που παίζαμε με μια ομάδα που ήρθε με αποστολή ανάγκης με απανωτά ατυχή αποτελέσματα και με έναν κεντρικό αμυντικό ο οποίος αντί να μπει στο χειρουργείο μιας και έχει πρόβλημα τον έβαλαν να αγωνιστεί έστω και με πρόβλημα και να μπει στο χειρουργείο όταν θα γυρίσουν στην Νορβηγία.

Η ομάδα μας έπαιξε λίγο μπάλα μόνο σε ένα διάστημα στο πρώτο ημίχρονο μέχρι που ήρθε το δοκάρι των Νορβηγών.Από εκεί και πέρα η ομάδα χωρίς λόγο σταμάτησε να πιέζει και έδωσε θαρρος στους Νορβηγούς οι οποίοι σε μια ανύποπτη φάση κατάφεραν να προηγηθούν.
Στο Δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας πάλι δεν ήταν καλή παρότι χάσαμε κάποιες ευκαιρίες οι οποίες δεν χάνονται με κορυφαία το τετ α τετ του Θανάση Παπάζογλου και την ευκαιρία του Βασίλη Κουτσιανικούλη λίγο πριν το τέλος.
Η ομάδα παραλίγο να πληρώσει αυτή την άσχημη εμφάνιση και το σημερινό θα πρέπει να μας γίνει ένα μάθημα για την συνέχεια.
Τέλος να δώσουμε τα συγχαρητήρια σε όλους όσους βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας για την κόσμια συμπεριφορά και την αποφυγή ρίψεων βεγγαλικών.
Κρίμα που όλη αυτή η ωραία ατμόσφαιρα δεν ανταμείφθηκε και με μια ανάλογη εμφάνιση.

ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

Συνέντευξη τύπου

Φερνάντο Σάντος

«Το πιο σημαντικό είναι ότι περάσαμε όμως πρέπει να προβληματιστούμε και να σκεφτούμε για πολλά. Στα πρώτα 30 λεπτά τηρήσαμε αυτά που έπρεπε. Δημιούργησε η ομάδα ευκαιρίες, είχε κυκλοφορία και ακόμη κι όταν έχανε την μπάλα την ξαναέπαιρνε εύκολα και ο αντίπαλος δεν έφθανε στα δικά μας καρέ εύκολα. Μετά ανεξήγητα η ομάδα θέλησε με μεγάλη νευρικότητα να βάλει κάποιο γκολ. Ο καθένας έπαιζε ατομικά, λάθη παιδικά, λανθασμένες υποδοχές, πάσες που δεν έπρεπε να γίνονται, τρεξίματα που δεν ήταν στην λογική της ομάδας και η Βαλερένγκα χωρίς να κάνει κάτι εξαιρετικό εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η ομάδα μας έπαιζε… όπως να ΄ναι. Στο ημίχρονο είπαμε ότι δεν είχε καμία λογική αυτό που κάναμε στα τελευταία 15 λεπτά και έπρεπε να βρούμε τον ρυθμό που είχαμε στην αρχή. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε ελάχιστα σε αυτόν τον τομέα. Τελείως ανεπίτρεπτα δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση. Από ένα πλάγιο που είχαμε αναλύσει. Είχαμε προειδοποιήσει ότι το παιχνίδι δεν θα ήταν εύκολο. Η πρόκριση ήρθε πολύ δύσκολα. Παλέψαμε πολύ για να την κερδίσουμε και δεν χρειαζόταν τόσο πολύ. Από δικά μας λάθη δυσκολευτήκαμε τόσο πολύ. Έχουμε συγκεκριμένο τρόπο που παίζουμε. Δεν γίνεται να τον αλλάξουμε. Πρέπει να είμαστε μία ομάδα συμπαγής, οργανωμένη και πρέπει να μιλήσουμε γι΄ αυτό. Σε κάθε περίπτωση κρατάμε το γεγονός ότι έχουμε περάσει. Αυτό που θέλαμε δηλαδή από την πρώτη στιγμή. Συνεχιζουμε…». Σε ερώτηση για το αν οι παίκτες του επηρεάστηκαν από το δοκάρι που είχε στο πρώτο μέρος η Βαλερένγκα απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό είναι σκεπτικό μικρής ομάδας. Να γίνεται μία φάση και να μας αποπροσανατολίζει είναι αδύνατον να δεχόμαστε ότι ένα δοκάρι μας δημιουργεί τόσο μεγάλα προβλήματα. Είναι απαράδεκτο. Οι ομάδες που είναι δυνατές ξέρουν την αξία τους. Δεν έγινε κάτι με ένα δοκάρι. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούμε ευκαιρίες, να χάνουμε κάποια γκολ αλλά να αφήνουμε τον τρόπο παιξίματος για να πετύχουμε κάτι άλλο. Δεν γίνεται αυτό». Για τα γκολ που έχει δεχθεί ο ΠΑΟΚ από στημένες φάσεις είπε: «Είναι ξεκάθαρα έλλειψη συγκέντρωσης. Να δέχεσαι ένα γκολ που έχεις μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές. Να έχεις δει τόσες φάσεις ίδιες… είναι μόνο έλλειψη συγκέντρωσης».

Αντρέεσεν: «Χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι»


Ο τεχνικός της Βαλερένγκα, κ. Αντρέενσεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, όχι όμως και από το γεγονός του αποκλεισμού: «Νομίζω ότι σήμερα δείξαμε ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Εκείνο άλλωστε το κακό παιχνίδι ήταν που μας στοίχισε. Η πρόκριση χάθηκε στη Νορβηγία για εμάς και σήμερα παρά την μεγάλη προσπάθεια που κάναμε δεν μπορέσαμε να πάρουμε την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή και μεγάλη ομάδα. Εύχομαι να συνεχίσει στο Europa League. Έχει μία πολύ δυνατή έδρα και αυτό είναι μεγάλη δύναμη για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από τη νίκη μας».

Χαλκιάς: «Μόνο το γκολ μας έλειπε»

«Νομίζω πως είχαμε την υπεροχή. Απλώς μας έλειπε γκολ. Ήταν μιά άτυχη στιγμή το γκολ που δεχθήκαμε. Μας προβλημάτισε, βέβαια, στη συνέχεια. Δεν πιστεύαμε πως θα πετύχει ο αντίπαλος κάποιο τέρμα. Ήταν μια άτυχη στιγμή» τόνισε ο διεθνής πορτιέρο του «δικεφάλου του βορρά», για να προσθέσει:

«Από τα δύο παιχνίδια με τη Βαλερένγκα κρατάμε την καλή εμφάνιση στο Όσλο και την προσπάθεια απόψε. Ήταν δύσκολο για εμάς, γιατί ήταν μόλις το δεύτερο επίσημο παιχνίδι μας. Το ξεχνάμε και κοιτάμε την κλήρωση. Στο ποδόσφαιρο όλα συμβαίνουν. Πάμε για το καλύτερο».

Mε τη σειρά του ο Λίνο, είπε: «Αναμφίβολα είναι ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς. Σίγουρα μετράει η πρόκριση γιατί αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή. Όμως πρέπει να προβληματιστούμε από το σημερινό παιχνίδι. Κάναμε ένα καλό πρώτο μισάωρο όμως μετά χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Δεχθήκαμε ένα γκολ από καθαρή έλλειψη συγκέντρωσης. Μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ, είχαμε ευκαιρίες όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Θα δούμε στην συνέχεια τι πρέπει να βελτιώσουμε».

Τέλος, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης που έκανε επίσημο ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ (σ.σ όπως και οι Παπάζογλου-Φιλομένο) και τόνισε μετά το τέλος του αγώνα με την Βαλερένγκα: «Σίγουρα δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε αφού θέλαμε τη νίκη. Δυστυχώς δεν ήρθε αφού χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Τώρα περιμένουμε τον επόμενο αντίπαλο». Για το πρώτο του ματς στην Τούμπα επισήμανε: » Ήταν φοβερό το συναίσθημα να παίζεις μέσα στην Τούμπα. Υπήρχε λίγο άγχος όμως θα το ξεπεράσω». Για την εικόνα του ΠΑΟΚ προς το φινάλε τόνισε: » Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στο τέλος πιέσαμε ψηλά, πιέσαμε και χάσαμε ευκαιρίες όμως πάντοτε είχαμε κατά νου και τα μετόπισθεν αφού μετράει η πρόκριση».

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4’: Σέντρα του Λίνο από τα αριστερά, ο Αναστασάκος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ
6': Ωραία ανάπτυξη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Φωτάκης έκανε τη χαμηλή μπαλιά, αλλά ο Κονσεϊσάο δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
19': Εξαιρετική μπαλιά του Γκαρσία, με τον Φωτάκη να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των Νορβηγών και να κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα να μη βρίσκει στόχο
21': Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ. Σέντρα του Κονσεϊσάο, ο Ίβιτς παίρνει με εντυπωσιακό τρόπο την κεφαλιά, η οποία χτυπάει στο δεξί δοκάρι του Πέρκινς.
26': Σουτ από τον Φωτάκη μέσα από την περιοχή, όμως για ακόμα μία φορά δεν το «πιάνει» έτσι όπως το θέλει και η μπάλα περνάει άουτ
35': Δοκάρι για τη Βαλερένγκα. Εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Σέτερνες μπαίνει στην πορεία της μπάλας παίρνει την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χαλκιά.
39': Δυνατό σουτ του Ζάγιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.
41': Σέντρα- σουτ του Λίνο από θέση διαγώνια- αριστερά, ο Πέρκινς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ
50’: Κεφαλιά του Αναστασάκου, άουτ η μπάλα
56': Όμορφη αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ο Αναστασάκος έγινε τελευταίος αποδέκτης της μπάλας, αλλά καθυστέρησε και το σουτ του κόντραρε
57': Καλό σουτ του Κονσεϊσάο μέσα από την περιοχή, ο Πέρκινς έπεσε και έβγαλε κόρνερ
59' ΓΚΟΛ: Στιγμή αδράνειας στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Χαλκιάς μπερδεύτηκε με τον Μπιζέρα σε μια διεκδίκηση, η φάση ευνόησε τον Μπέρε, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έβαλε μπροστά την ομάδα του.
66': Σουτ του Σορλέν από τα όρια της περιοχής, είναι όμως κακό
80': Διαγώνιο σουτ του Φιλομένο, με τον Πέρκινς να μην ανησυχεί
83': Μακρινό σουτ του Φωτάκη, αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Πέρκινς
88’: Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Παπάζογλου βγαίνει φάτσα με τον τερματοφύλακα των Νορβηγών, ωστόσο το πλασέ του είναι κάκιστο με τη μπάλα να φεύγει αρκετά μέτρα άουτ
90’: Μία ακόμη μεγάλη φάση για τον «δικέφαλο»: Γύρισμα του Φωτάκη από τα δεξιά, ο επερχόμενος Κουτσιανικούλης δεν προλαβαίνει να πιάσει την προβολή όπως θα επιθυμούσε με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία.

ΣΚΟΡΕΡ: -59’ Μπέρε
ΔΟΚΑΡΙΑ: 21’ Ιβιτς, 35’ Σέτερνς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λούκα Μπάντι (Ιταλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φωτάκης, Παπάζογλου-30’ Χάγκεν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Πάμπλο Γκαρσία, Κονσεϊσάο (76΄ Παπάζογλου), Τσιρίλο, Αναστασάκος (72΄ Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Λίνο, Φωτάκης, Ίβιτς (64΄ Φιλομένο), Μπιζέρα, Σνάουτσνερ.
ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ (Μάρτιν Άντρεσεν): Πέρκινς, Χάγκεν (89΄ Σινγκ), Άντρεσεν, Μπέρε, Σέτερνες, Λι (79΄ Φελάχ), Χέσταντ, Αμπντελαουί, Ζάγιτς, Μπριξ, Νούρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου