Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ο Π.Α.Ο.Κ. ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ


«Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι κίνημα, δεν είναι μόνο ένα άθλημα». Αυτό το δόγμα οφείλει να ακολουθεί ο ΠΑΟΚτσής κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής και πολιτικής τάξης που ανήκει. Γιατί Π.Α.Ο.Κ. δεν σημαίνει Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών.

Γιατί ο Π.Α.Ο.Κ. δεν είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά ένας σύλλογος, ένα κίνημα που αντιπροσωπεύει αξίες και ιδεολογία, κληροδότημα των πατεράδων και των παππούδων μας από την Κωνσταντινούπολη και τις Χαμένες Πατρίδες. Γιατί ο Π.Α.Ο.Κ. δεν είναι ένα ποδοσφαιρικό σωματείο, αλλά είναι τρόπος ζωής και συμπεριφοράς.

Στηρίξαμε το ποδόσφαιρο σε χαλεπούς και ύποπτους καιρούς και τώρα, ακόμη και με τα προβλήματά του, είναι στη σωστή κατεύθυνση. Στηρίξαμε όλα αυτά τα χρόνια και το μπάσκετ. Η πίστη μας, η αξιοπρέπειά μας και η στήριξή μας προδώθηκαν πολλάκις από ανθρώπους εντός της οικογένειας του συλλόγου μας αλλά και από ανθρώπους ουρανοκατέβατους. Άνθρωποι που δε θα μπορούσαν να διανοηθούν καν να ασχοληθούν με τα κοινά του Π.Α.Ο.Κ. αν είχαμε περισσότερη κριτική σκέψη και αν όλοι οι μηχανισμοί του Π.Α.Ο.Κ.-ΑΣ, παράγοντες, κόσμος- δεν ήταν τόσο αδύναμοι, σχεδόν ανύπαρκτοι.

Σήμερα, εδώ και λίγους μήνες, υπάρχει μια νέα προσπάθεια. Ναι, αυτήν την φράση την έχουμε ακούσει και πει πολλές φορές στο παρελθόν. Όμως, είχε ειπωθεί για καταστάσεις και ανθρώπους που πέσαμε στην παγίδα τους, επειδή ο Π.Α.Ο.Κ. δεν είχε ελπίδα ούτε καν για να συνεχίσει να υπάρχει, πόσο μάλλον να πρωταγωνιστήσει. Επειδή οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν τις προηγούμενες φορές, επειδή η εμπιστοσύνη μας προδώθηκε ξανά και ξανά στο παρελθόν, δε σημαίνει πως πρέπει να είμαστε άδικοι με τη νέα κατάσταση, με αγωνιστικούς ηγέτες τους Σταυρόπουλο, Μαρκόπουλο- και διοικητικούς αιμοδότες τους Αμοιρίδη, Πατρίδα, Βιολίδη, Γαλατσόπουλο, Σαλτσίδη και τους ανθρώπους που με τον έναν και τον άλλον τρόπο συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή. Δεν έχουμε το δικαίωμα-παρόλο που πολλές φορές στο παρελθόν προδωθήκαμε πολλές φορές- να φανούμε άδικοι με την νέα κατάσταση, άδικοι με τον Π.Α.Ο.Κ., άδικοι με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Στήριξη δε σημαίνει λόγια του αέρα, δε σημαίνει φωνή στα ραδιόφωνα. Στήριξη σημαίνει 80 ευρώ για ένα καρτελάκι διαρκείας, στήριξη σημαίνει συμμετοχή και παρουσία στο γήπεδο, με την πρεμιέρα την Τετάστη στον νοκ άουτ αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ που είναι πολύ σημαντικός. Γιατί ο ΠΑΟΚτσής δεν είναι πολιτικός να λέει λόγια του αέρα και να υπόσχεται αέρα και στο τέλος να αφήνει τον σύλλογο εκτεθειμένο και ακάλυπτο. Γιατί ο ΠΑΟΚτσής είναι φορέας του κινήματος που εκπροσωπεί αυτός ο σύλλογος στην κοινωνία. Και τα κινήματα έχουν αποτέλεσμα μόνο αν τα στηρίζεις με πράξεις, όχι με λόγια, όχι με αέρα.
http://ultraspaok.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1377&Itemid=9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου