Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΙΠΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΟΚ-0-2


Πολύτιμο διπλό πήρε η ομάδα μας μέσα στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη με 0-2 νίκη που συνοδεύτηκε από άλλη μία σοβαρή εμφάνιση παρά τις απουσίες και τους αναπάντεχους τραυματισμούς!

Με τέρματα των Αραμπατζή (52') και Βιεϊρίνια (65'), ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη στο "Παγκρήτιο".

Κορυφαίοι της ομάδας μας ήταν ο Βλάνταν Ίβιτς ο οποίος έβγαλε τις ασσίστ και στα 2 γκολ της ομάδας μας όπως και το απροσπέλαστο κεντρικό μας δίδυμο των Βιτόλο Γκαρσία από τους οποίους πολύ δύσκολα ξεφεύγει κάποια μπαλιά!
Πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνει θα δώσουμε και στον Νίκο Αραμπατζή ο οποίος από ότι δείχνει αρχίζει το τελευταίο διάστημα να βρίσκει τα πατήματα του από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στο γόνατο!
2 Αναγκαστικές αλλαγές για την ομάδα μας καθώς στο δεκάλεπο ο Τσιρίλο αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά από τράβηγμα,ενώ ο Σαββίνι που τον αντικατέστησε αποχώρησε και αυτός τραυματίας στις αρχές του Β΄ημιχρόνου με τον άρρωστο Κοντρέρας να παίρνει τη θέση του!
Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε και το πέναλτι το οποίο δεν μας έδωσε ο διαιτητής στο καθαρό χτύπημα του Ρουμπάκη στον λαιμό του Παπάζογλου ακριβώς μετά το 0-1 με τον παίκτη του Εργοτέλη να πηγαίνει κατευθείαν πρός τον παίκτη μας και όχι πάνω στην μπάλα!

Την άποψή του πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο με περισσότερους βαθμούς αφού το άξιζε, τόνισε με δηλώσεις του ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός αμυντικός του "Δικέφαλου του Βορρά" τόνισε για το θέμα: "Θα μπορούσαμε να έχουμε 6-7 βαθμούς περισσότερους, ίσως και περισσότερους, καθώς δεν φτάσαμε σε νίκες σε κάποια ματς στα οποία αξίζαμε τους τρεις βαθμούς".

Συνέντευξη Τύπου

Φερνάντο Σάντος (τεχνικός ΠΑΟΚ): "Ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο αφού ο Εργοτέλης είναι μία δυνατή ομάδα και καλά οργανωμένη στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς ήρθαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Μπήκαμε δυνατά και πιέσαμε αρκετά.

Νομίζω ότι μετά το 15' σταματήσαμε να έχουμε το επιθυμητό βάθος στις επιθέσεις μας. Ίσως μας έλειψε η προσωπικότητα σε κάποιες φάσεις.

Παρόλο που συνεχίσαμε να ελέγχουμε το παιχνίδι, ο Εργοτέλης κέρδισε μέτρα και άρχισε να φθάνει με αξιώσεις κοντά στη δική μας περιοχή. Στο πρώτο ημίχρονο τελείωσε με καλές ευκαιρίες.

Στην ανάπαυλα είπα στους ποδοσφαιριστές μου ότι πρέπει να δείξουν περισσότερο πάθος, ποιότητα και χαρακτήρα.

Τα εξτρέμ μας ήταν περισσότερο κοντά στους μπακ και έπρεπε να ανεβαίνουν. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε και βάλαμε το γκολ.

Από την στιγμή που το πετύχαμε νωρίς, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τον Εργοτέλη. Εμείς κοντρολάραμε το ρυθμό του παιχνιδιού και είχαμε καλή κυκλοφορία. Αυτή η νίκη ήταν δίκαιη και πολύ σημαντική".

Για τη μη χρησιμοποίηση του Κοντρέρας στην αρχική ενδεκάδα και την χρησιμοποίηση του έπειτα, τόνισε: "Ο Κοντρέρας ήταν στα πλάνα να αγωνιστεί όμως δε μπόρεσε αφού αισθανόταν πολύ άσχημα.

Είχαμε εξαντλήσει κάθε πιθανή επιλογή και αναγκαστικά έπαιξε. Αυτό δείχνει το πνεύμα του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

Έδειξε τη διάθεση και την θέληση να αγωνιστεί όσο μπορούσε, από την στιγμή που και ο Σαβίνι τραυματίστηκε".

Για τις περιορισμένες επιλογές κυρίως στην αμυντική γραμμή εξαιτίας των τραυματισμών τόνισε: "Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε πίσω προβλήματα".

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την συγκομιδή του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο, ο Φερνάντο Σάντος απάντησε: "Νομίζω ότι αυτή η ομάδα μπορούσε και άξιζε να έχει πέντε με έξι παραπάνω βαθμούς. Δεν μας άφησαν να κερδίσουμε αυτούς τους βαθμούς με τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο.

Σε άλλα παιχνίδια βέβαια τα οποία κυρίως θέλαμε εμείς και μπορούσαμε να πάρουμε όπως στην Καβάλα δεν τα καταφέραμε. Οπότε όχι, δεν είμαι ικανοποιημένος.

Σε ότι αφορά την ομάδα και την απόδοση της, είναι ξεκάθαρο στα δύο τελευταία παιχνίδια το τι μπορεί να περιμένει ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ από αυτή την ομάδα στο δεύτερο γύρο".

Για την περίπτωση του Νίκου Αραμπατζή που ενώ δεν ξεκίνησε βασικός, αρχίζει να μονιμοποιείται στην ενδεκάδα είπε: "Ο ίδιος έχει κάνει πάρα πολλά γι΄αυτό. Πάντα είχε θέληση και διάθεση. Η δουλειά του όλο αυτό τον καιρό έχει καρπούς αφού μαθαίνει και διορθώνεται.

Έχει ωριμάσει πολύ σαν ποδοσφαιριστής και προσωπικά θεωρώ ότι έχει ακόμη πράγματα να δώσει. Για μένα δεν υπάρχουν βασικοί και μη βασικοί.

Όλοι είναι βασικοί. Αυτοί είναι που αποφασίζουν στις προπονήσεις ποιός θέλει να αγωνιστεί και ποιόςς όχι. Εγώ προσωπικά προσπαθώ να είμαι δίκαιος με όλους".

Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά και τις σκέψεις που υπάρχουν από εδώ και πέρα, ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε: "Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε μεταγραφές μόνο και μόνο για να πούμε ότι κάναμε. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν παίκτη στην επίθεση.

Αν μπορούμε να κάνουμε κάποια κίνηση για να καλυτερέψουμε την κατάσταση θα την κάνουμε. Θα δουλέψουμε τώρα όμως για να βελτιωθούμε σε κάποια σημεία".

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο [12' Σαβίνι (49' Κοντρέρας)], Σορλέν, Παπάζογλου, Μαλεζάς, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (86' Φωτάκης)

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητή: Μπαλτάς (Αχαΐας), Νικολακόπουλος (Αθηνών)

Γκολ: Αραμπατζής (52'), Βιεϊρίνια (65')

Κίτρινες κάρτες: Ορφανός (25'), Ρουμπάκης (36'), Τσεσνάουσκις (44'), Λεάλ (83') / Βιεϊρίνια (65'), Κοντρέρας (78')

Τέλειωσε η χρονιά με -2 βαθμούς σε σχέση με πέρσυ και με την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος η ομάδα όμως κακά τα ψέματα θα πρέπει να ενισχυθεί κυρίως στη θέση του σέντερ φορ,φιλότιμος ο Παπάζογλου αλλά το παιδί δεν είναι έτοιμο να προσφέρει στον ΠΑΟΚ με τις φιλοδοξίες που έχουμε και από τους πολλούς τραυματισμούς της ομάδας έχει πέσει πάνω του το βάρος της επίθεσης που όπως φαίνεται του είναι ασήκωτο!
Καιρός πλέον να ηρεμήσουμε όλοι και να δούμε την επόμενη μέρα έτσι ώστε να μπούμε δυνατά στο ξεκίνημα του Β΄γύρου και της νέας χρονιάς ο ΠΑΟΚ ωφείλει να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα με διαφορά από τους διώκτες μας και από κει και πέρα μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του κυπέλλου οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα σε αυτό το θεσμό θα είναι αποτυχία!Οι τίτλοι μένουν και το κύπελλο πλέον και με τις ομάδες που μείναν είναι ο μεγάλος στόχος!

By Johnnyxatz

3 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου