Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΖΗΣΗΖ ΒΡΥΖΑΣ:ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ


Την πρώτη του απολογιστική συνέντευξη από τότε που διαδέχθηκε τον Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία του συλλόγου παραχώρησε σήμερα ο Ζήσης Βρύζας.

Εκτός του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε επίσης και ο Ηλίας Βιολίδης που αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα και ειδικά σε εκείνο των χρεών.

Αρχικά ο Βιολίδης τόνισε: "Θα διαβάσω εγώ τα οικονομικά αντί του κ. Φαρλαλή γιατί ακούω διάφορους να λένε διάφορα αλλά όχι επώνυμα και χωρίς κανέναν να λέει την αλήθεια. Είμαι πάρα πολύ ήρεμος αν και είμαι εξοργισμένος, χωρίς να φωνάζω, γιατί αυτός που φωνάζει είναι η αλήθεια. Παραδίδουμε έλεγχο κάθε έξι μήνες από ορκωτούς λογιστές στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Αν κάτι φωνάζει είναι ο έλεγχος που μας έγινε από την εφορία και αφορούσε την τελευταία τριετία και έβγαλε μία λογιστική διαφορά της τάξης των 30.000 ευρώ κάτι το αστείο για μια εταιρεία σαν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κάτι που έγινε στην πρώτη χρονιά ως μια παράλειψη και το διορθώσαμε στην δεύτερη χρονιά.

Εγώ δεν πρέπει να φωνάξω αλλά να καταπιώ τον θυμό μου και την οργή μου για όλους αυτούς. Εμείς είμαστε διοίκηση Πρωτοδικείου, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ αριθμεί 3.000 μέλη και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ 12.500 μετόχους. Η πόρτα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ομως είναι ανοιχτή για όποιον θέλει, με όλους εμάς να έχουμε από την πρώτη μέρα ένα πράγμα ως οδηγό. Την αλήθεια. Και μεταξύ μας και με τον κόσμο.

Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που θα συζητήσουμε στην διάρκεια. θα μιλήσω για το τι έγινε από τις 30 Ιουνίου και μετά. Στον προϋπολογισμό μας υπάρχει μία απόκλιση 2 εκ. ευρώ και ας μην βιάζονται πολλοί. Φυσικά και δημοσιεύσαμε ισολογισμό. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι την δική μας διοίκηση δημοσίευε ισολογισμο σε πέντε εφημερίδες ενώ επί ημερών μας σε 10 εφημερίδες και στης πόλης ολοσέλιδες καταχωρήσεις. Αλλά κάποιοι εκ θαύματος ή δεν το είδανε ή δεν θέλανε να το δούνε.

Μέχρι σήμερα από εισιτήρια διακρίεας έχουμε εισπράξει 7,6 εκ ευρώ, από Φερναντέζ 250.000 ευρώ, από συνδρομές 44.870 ευρώ, από χορηγίες 3 εκ ευρώ κ.λπ. Έξοδα προς ποδοσφαιριστές 2,8 εκ ευρώ, 1, 5 προς φόρους, 895.000 ευρώ μισθοδοσια, 360.000 ευρώ Α.Σ. ΠΑΟΚ από τις οποίες οι 270.000 ευρώ την φετινή χρήση και 90.000 την περσινή και 700.000 ευρώ σε έξοδα του αγωνιστικού τμήματος.

Το πρώτο αποτέλεσμα με το δεύτερο έχουν διαφορά 401.000 ευρώ στην τράπεζα για τις μελλοντικές του υποχρεώσεις. Η εποχή της ζητιανιάς πέρασε. Τελείωσε ανεπιστρεπτί. Θέλω να πω κάτι για τον ερασιτέχνη και για κάποιους που αναφέρονται στον Κατσαρή που οι ίδιοι τον λοιδορούσαν και τον αφήνανε μόνο του.

Υπάρχει ένα υπόλοιπο των 200.000 ευρώ που δεν έχει αποδοθεί μέχρι τώρα σε συννενόηση και συνεργασία με τον πρόεδρο που είχαμε, έχουμε και θα έχουμε άριστες σχέσεις και συνεργασία. Όταν κάναμε τον προϋπολογισμό, τα 4εκ . ευρώ αντί για πέντε ισόποσες δόσεις των 800.000 ευρώ ήρθανε 600.000 οπότε έχουμε μια διαφορά. Για αυτό και πήγαμε στην μάνα του συλλόγου όπου ξέρουμε ότι θα μας βοηθήσουνε και συζητήθηκε και στο δ.σ. του Ερασιτέχνη αλλά αποκρύπτηκε. Πάλι δεν το άκουσαν κάποιοι.

Θεωρώ ότι τον τελευταίο καιρό κάποιοι δεν λένε την αλήθεια και σίγουρα δεν την λένε επώνυμα. Αναφέρθηκα πολύ σε αυτό το ζήτημα γιατί είναι κάτι που μας ενοχλεί όλους μας".

Ο Βρύζας από την πλευρά του είπε:: "Εμείς συνεχίζουμε με πλήρη συνείδηση της ευθύνης το έργο μας σε αυτήν την ομάδα έχοντας άξιους συνεργάτες δίπλα και ακολουθώντας το πλάνο μας. Έχουμε όρεξη να το κάνουμε. Ξέρουμε ότι η δυναμική του συλλόγου είναι μεγάλη και δεχόμαστε την αντιπολίτευση για να γίνουμε πιο σοβαροί".

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις τόσο προς τον κ. Βιολίδη όσο και προς τον κ.Βρύζα.

Πρώτα απάντησε ο Βιολίδης: "Για μένα δεν τέθηκε θέμα ότι μπορώ να είμαι και ελέγχων και ελεγχόμενος; Αν έχει κάποιιος να πει κάτι να το πει. Εγώ είμαι ως εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Ας έρθει να πει την αλήθεια. Ποιος θα έχει μετοχές; Εγώ έχω και δεν το κρύβω. Αν τις μεταβίβαζα στην γυναίκα μου θα ήταν πιο αληθινό; Πιο τίμιο; Αυτή είναι αξιπορέπεια. Αυτό είναι τίμιο.

Οι νομικές απόψεις διίστανται. Θίχτηκε στον ΠΑΟΚ το θέμα. Έχω το ιδιωτικό συμφωνητικό του κ. Παπαδόπουλου στην γυναίκα του 18/11/2009. Εγώ είμαι ΠΑΟΚ. Θύρα 4. Αξιοπρέπεια και αλήθεια. Φυσικά και ισχύει η παραίτησή μου. Δεν γίνεται εδώ να παίζουνε με την αξιοπρέπειά μου. Είναι η δεύτερη φορά που το αντιμετώπισα και πριν από κάποιους μήνες και στο μπάσκετ.

Μακάρι να υπάρχει κάποιος που να έχει τα εχέγγυα και να τον πάρει. Αυτό που είπα είναι από τα μέλη του Ερασιτέχνη και τους μετόχους της ΠΑΕ να έρθει και να κάνει ελεγχο. Και οι ορκωτοί λογιστές θίχτηκαν με αυτά που άκουσαν.

Με τον κ. Παπαπδόπουλο σαν άνθρωπο δεν έχω να χωρίσω τίποτα. Έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις για το πως θα πρέπει να διοικείται ο ΠΑΟΚ. Ο κ. Παπαδόπουλος δυστυχώς για αυτόν έχει συγκεντρώσει πάνω του κάποιους που φοβούνται να πούνε κάποια πράγματα και μέσω του κ. Παπαδόπουλου θέλουνε να εκφράσουνε την αντίθεσή τους. Εγώ τον είχα φέρει".

Μόλις χάσαμε από την ΑΕΚ μεγενθύνθηκε και όταν κερδίσαμε την Λάρισα μίκρυνε. Εξαρτάται δηλαδή από τι αποτελέσματα φέρνει η ομάδα για την αξιοπρέπειά μας".

Για ενδεχόμενη επιστροφή του Θοδωρή Ζαγοράκη ο Ζήσης Βρύζας είπε: "Στον αέρα δεν είναι τίποτα. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο. Αυτή η ομάδα ξεκίνησε με αυτόν και ήταν πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας και η πόρτα του ΠΑΟΚ είναι ανοιχτή πάντα για τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Η αποχώρηση του Ανδρέα Μανδρίνου είχε να κάνει με προσωπικούς λόγους από τότε που ήταν πρόεδρος ο Ζαγοράκης και τον κράτησα εγώ. Για την πλαισίωση ανθρώπων είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έναν που θα μπορέσει να ενσωματωθεί σε αυτήν την ομάδα που υπάρχει".

Για το θέμα των χρεών είπε: "Το θέμα των χρεών είναι προτεραιότητα για μας για την βωισιμότητα του συλλόδου. Το δουλεύουμε πάρα πολύ. Υπάρχουν περίοδοι που θα πρέπει να γίνονται κάποια πράγματα και που δεν θα πρέπει να βγουν προς τα έξω. Σας διαβεβαιώ ότι ο Θόδωρος Ζαγοράκης είχε φθάσει μία ανάσα από το να λύσει το θέμα και η αλλαγή του Υπουργού εκείνη την στιγμή δεν το είχε επιτρέψει. Η δυναμική που έχει η θέση του προέδρου είναι τέτοια που θα την κάνουμε να την καταλάβουν και οι άλλοι.

"Αυτή την στιγμή έχουμε ένα πλεόνασμα. Από την στιγμή που θα προχωρήσουμε στο Κύπελλο hellas online από τον Πανσσερραϊκό, θα αναμορφωθεί από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και από το αν θα είμαστε στα πλέι οφ και αν θα είμαστε πρωταθλητές".

Όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας δήλωσε: "Στην αγορά υπάρχει μια σφιχτή πολιτική από την πλευρά μας γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον δρόμο της εξυγίανσης για να φθάσουμε στο μηδέν. Εμείς θα ενισχύσουμε την ομάδα για να είμαστε καλά στο τέλος της χρονιάς".

Βιολίδης: "Δεν στοχοποιώ τον κ. Παπαδόπουλο αλλά αυτός εμένα γιατί ήταν η δεύτερη φορά που έγινε αυτό. Εννοώ τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Λέγοντας κάποια πράγματα εκπροσωπεί μία τάση ανθρώπων. Για τους λόγους που έφθασε ο Ζαγοράκης στην απόφασή του θα αναφερθεί ο ίδιος και δεν θα αρέσει σε πολλούς. Είναι λόγοι που αφορούν την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Η αξιοπρέπεια του καθενός δεν μετριέται. Άλλος έχει τις αντοχές να ακούσει έναν κι άλλος 100. Εγώ στις κατιδίαν συζητήσεις που έχω με τον Ζαγοράκη του είπα ότι δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να γυρίσω στον ΠΑΟΚ. Μας πληγώνει καθημερινά και όχι ο ΠΑΟΚ αλλά κάποιοι. Εμείς είμαστε εδώ. Ο ΠΑΟΚ πλέον έχει μπει σε έναν δρόμο. Εμείς έχουμε χάσει πάρα πολλά από την προσωπική μας ζωή και τις δουλειές μας αλλά την αξιοπρέπειά μας δεν θα την χάσουμε".

Ο Ζήσης Βρύζας σε ερώτηση για το αν σκέφτεται και ο ίδιος αποχώρηση από τα κοινά της ΠΑΕ μετά τον Θοδωρή Ζαγοράκη δήλωσε: "Εγώ πολύ καλά πόσο ρευστά είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Έχω δουλέψει σκληρά για 2,5 χρόνια και θέλω να δω το έργο να ολοκληρώνεται".

Βιολίδης: "Την Δευτέρα κατατίθεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο φάκελος της ΠΑΕ και εύχομαι στις γιορτές ή μετά από αυτές να τελειώσει".

Βρύζας: "Το να είσαι ποδοσφαιριστής είναι το πιο ωραίο επάγγελμα στον κόσμο. Ο Κονσεϊσάο πιστεύω ότι είναι άξιος. Έχει έρθει από μία άλλη χώρα και θα πρέπει να είμαστε δίπλα του και θα πρέπει να τον υποστηρίξουμε και εμείς ως ΠΑΟΚ μπορούμε να πάρουμε από Σέρτζιο Κονσεϊσοα όπως και αυτός θα πρέπει να τιμήσει ότι τον διάλεξε για αυτή τη θέση".

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

ΕΣΟΔΑ

7 εκ ευρώ απο Εισητήρια

3 εκ ευρώ απο Χορηγίες

250 χιλ ευρώ απο μεταγραφές (πχ Φερνάντεζ)

150 χιλ ευρώ απο ΑΜΚ

44 χιλ απο συνδρομές τμημάτων υποδομής

(στρογγυλοποίηση στα ποσά απο το fcpaok.gr)

Σύνολο Εσόδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ: 10, 675 εκ ευρώ



ΕΞΟΔΑ

2 εκ ευρώ σε παίκτες για μεταγραφές

1.5 εκ ευρώ σε φόρους (ΦΠΑ)

1.4 εκ ευρώ σε ομάδες για μεταγραφές

1.2 εκ ευρώ σε προμηθευτές

916 χιλ ευρώ στο προπονητικό κέντρο

900 χιλ ευρώ σε μισθούς ποδοσφαιριστών

700 χιλ ευρώ σε έξοδα ομάδας (αεροπορικά, ξενοδοχία, κτλ)

600 χιλ ευρώ σε κατασκευαστικές διορθώσεις Τούμπας

360 χιλ ευρώ σε ΑΣ ΠΑΟΚ


Σύνολο Εξόδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ: 10, 273 εκ ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

+ 401χιλ ευρώ

Tα σέβη μας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου