Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΦ ΠΑΟΚ ΑΜΠΑΛΑΕΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ 2010


Έχουν περάσει πλέον αρκετές ώρες από την στιγμή που γίναμε μάρτυρες καταστάσεων που οδήγησαν το μυαλό μας 40 χρόνια πίσω.

40 χρόνια που από ότι φαίνεται δεν άλλαξαν τίποτα στην Ελλάδα της ν δημοκρατίας , εκτός από την απόχρωση των εκφραστών της χούντας που από μαύρη που ήταν τότε, τώρα είναι πράσινη και εκσυγχρονισμένη. Αντιμετωπίσαμε καταστάσεις που μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα συνηθίζεται να βιώνονται καθώς είχαμε την παράλογη απαίτηση να μετακινηθούμε ως νομοταγείς πολίτες εντός ελληνικής επικράτειας για την παρακολούθηση ενός αθλητικού θεάματος, που θα λάμβανε χώρα στην ελληνική πόλη της Λιβαδειάς μεταξύ δυο ελληνικών ομάδων του Λεβαδειακού και του ΠΑΟΚ.
Χθες τα ξημερώματα μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση επετράπη στους 50 και πλέον φίλαθλους του ΠΑΟΚ και μέλη του συνδέσμου μας που είχαν επιβιβαστεί σε λεωφορείο να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την Λιβαδειά. Το ταξίδι διακόπηκε όμως γρήγορα όταν 4 διμοιρίες και 10 περιπολικά μπάτσων στο ύψος της Χαλάστρας μας σταμάτησε. Τόσο μεγάλη δύναμη ανεκπαίδευτων και ένστολων μπουρτζόβλαχων απαιτείται μάλλον για την αντιμετώπιση 50 ανθρώπων που φιλειρηνικά μετακινούνται εντός ελληνικής επικράτειας και ζητούν εξηγήσεις από του εκφραστές του κράτους το γιατί τελικά δεν είναι εφικτό να εξασκήσουν το συνταγματικό τους δικαιώματα αυτό. Μόλις κατέβηκε από το λεωφορείο αντιπροσωπεία για να ενημερωθεί το τι τελικά συμβαίνει, οι ένστολοι - θέλοντας να επιβεβαιώσουν το προσωνύμιο τους που έχει σχέση με το κατά τα άλλα συμπαθητικό σωμών παμφάγο τετράποδο - χρησιμοποιώντας φυσική και ψυχολογική βία ανάγκασαν να επιβιβαστούν όλοι και να επιστρέψουν στα Μάλγαρα. Ως πρόσχημα χρησιμοποίησαν πως εκεί θα μαζευόταν και όλα τα υπόλοιπα λεωφορεία των οπαδών του ΠΑΟΚ με σκοπό να μετακινηθούν με convoy στην Λιβαδειά. Λες και δεν ήταν ενήμεροι πως τα υπόλοιπα λεωφορεία δεν θα φτάνανε ποτέ εκεί καθώς, όπως αργότερα μάθαμε, δεν ξεκινήσανε ποτέ καθώς συλλάβανε χρησιμοποιώντας χουντικές μεθόδους τους οδηγούς τους. Στα Μάλγαρα τελικά απειλώντας τόσο τον υπεύθυνο της εκδρομής όσο και τον οδηγό με σύλληψη και προφασιζόμενοι πως βρίσκονταν σε επικοινωνία με τον Ζήση Βρύζα και τον Βούγια θέλανε να μας αναγκάσουν να επιστρέψουμε οριστικά στην Θεσσαλονίκη.

Όταν όπως ήταν φυσιολογικό αρνηθήκαμε κάτι τέτοιο, η προσφιλής τακτική της χρήσης βίας κατά όποιου αποβιβαζόταν από το λεωφορείο εφαρμόστηκε και πάλι από τους μπάτσους. Κάπου εκεί δυο μέλη του συνδέσμου μας που ενημερωθήκανε για τα τραγελαφικά γεγονότα και σπεύσανε στο σημείο για να δουν τι συμβαίνει προσήχθησαν πριν καν πλησιάσουν με την δικαιολογία «γιατί έτσι γουστάρουμε»! Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 2 ώρες. Οι ώρες περνούσαν και αφού ενημερώθηκαν επιτέλους όσοι έπρεπε να είναι ενήμεροι, στο σημείο έφτασε και ο Μάκης Γκαγκάτσης συνοδευόμενος από δικηγόρο εκπροσωπώντας την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μετά από τρία τέταρτα συζητήσεων ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα λύθηκαν και μέσω Ευόσμου ξεκινήσαμε επιτέλους το ταξίδι μας. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εμείς ως Σ.Φ. ΠΑΟΚ Αμπαλαέα νοιώθοντας πως έχουν προσβληθεί βασικά συνταγματικά δικαιώματα όλων όσων επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και πιστεύοντας πως και αυτά τα γεγονότα εντάσσονται στον γενικευμένο πόλεμο που δέχεται ο λαός του ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό από τους σοσιαλοφασίστες Βούγια και Χρυσοχοίδη ενημερώνουμε πως όλα αυτά έχουν κατά νου θα συναντήσουν την «μηδενική ανοχή μας» επειδή «έτσι γουστάρουμε»!


ΣΦ ΠΑΟΚ ΑΜΠΑΛΑΕΑ

3 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου