Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΛΙΤΖΗΣ:ΑΝ ΔΕΝ ΖΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ


Ένας από τους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την ομάδα μας και πρόσφεραν τα μέγιστα αλλά αγαπήθηκαν και από τον κόσμο μας ο Δημήτρης Ναλιτζής μίλησε για το αυριανό παιχνίδι μας με αντίπαλο τον Πανιώνιο!

«Είμαι περισσότερο Πανιώνιος διότι μένω στην Αθήνα και δεν λησμονώ ότι σε αυτή την ομάδα μεγάλωσα ποδοσφαιρικά. Από την άλλη βέβαια στον ΠΑΟΚ πέρασα απίστευτες στιγμές και ξέρω ότι ο κόσμος με αγαπάει, όπως βέβαια τον αγαπάω κι εγώ. Πραγματικά μέσα από την ψυχή μου εύχομαι αυτή η ομάδα να βρίσκεται πάντοτε ψηλά και να μπορεί να διεκδικεί τίτλους», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Το παιχνίδι είναι περισσότερο δύσκολο για τον ΠΑΟΚ που είναι γηπεδούχους και πρέπει να κερδίσει. Οι δύο ομάδες είναι σε καλή κατάσταση. Ο Πανιώνιος είναι πολύ καλός στις αντεπιθέσεις και ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να ανοιχτεί από την αρχή για να ψάξει το γκολ. Εκεί ίσως δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ. Πάντως αν ο ΠΑΟΚ σκοράρει πρώτος έχω την εντύπωση πως θα έχει μεγάλο προβάδισμα. Άλλωστε παίζει και στην έδρα του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό ατού για τον ΠΑΟΚ».

Για τη δύναμη της Τούμπας: «Αν δεν το ζήσει κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει. Υπάρχει φοβερό «σπρώξιμο» από τον κόσμο και χρειάζεται ο ΠΑΟΚ ένα 20λεπτο για να κερδίσει ένα ματς. Ο αντίπαλος έχει διαστήματα που τα χάνει με αυτό που συμβαίνει στην Τούμπα. Δεν είναι γλείψιμο για τον κόσμο αυτό. Δεν έχω λόγο να κάνω κάτι τέτοιο. Είναι μία πραγματικότητα. Έχεις φοβερή ψυχολογία όταν είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ και παίζεις στην Τούμπα. Είναι πολύ διαφορετικό».

Ο Ναλιτζής δεν φάνηκε ικανοποιημένος πάντως για το θέαμα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ: «Δεν ευχαριστιόμαστε τον ΠΑΟΚ πλέον. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία ομάδα κατεξοχήν επιθετική. Ερχόταν ο κόσμος στην Τούμπα και έβλεπε τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει τρία και τέσσερα γκολ. Εμένα δεν μου αρέσει να βλέπω έναν ΠΑΟΚ που δεν είναι επιθετικός. Συμφωνώ ότι μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα όμως ειδικά στην Τούμπα προσωπικά περιμένω να δω έναν ΠΑΟΚ πολύ πιο επιθετικό και όχι να παίζει για το μισό μηδέν. Νομίζω πως δεν αρέσει και στον κόσμο αυτό. Εκτός έδρας το καταλαβαίνω να παίζει ίσως λίγο πιο «σφιχτά». Όμως στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ήταν ανέκαθεν πιο επιθετικός».

Για την ομάδα του ΠΑΟΚ, που ήταν και ο ίδιος μέλος και το που θα μπορούσε ενδεχομένως να φθάσει, ο Ναλιτζής τόνισε: «Όπως είχαμε αποδείξει τότε και στο γήπεδο, η ομάδα είχε φοβερό υλικό. Όμως πάνω απ΄ όλα είχε τρομερή ομοψυχία. Θυμάμαι ότι όλοι ήμασταν φίλοι και κάτι παραπάνω από φίλοι μπορώ να πω. Καταφέραμε να κερδίσουμε το κύπελλο και ήμασταν συχνά στους στόχους μας, όμως πάντοτε κάτι έλειπε. Κι αυτό που έλειπε ήταν η διοικητική ηρεμία που υπάρχει σήμερα. Εκείνη η ομάδα σαφώς μπορούσε να «χτυπήσει» και το πρωτάθλημα με δύο – τρεις καλές προσθήκες».

Για τα δύο γκολ στους τελικούς που έπαιξε με τον Παναθηναϊκό (με τη φανέλα του Πανιωνίου) και με τον Ολυμπιακό (με τη φανέλα του ΠΑΟΚ), ο Δημήτρης Ναλιτζής επισήμανε: «Πολλοί ποδοσφαιριστές περνούν από μεγάλες ομάδες και δε νιώθουν τέτοιες στιγμές. Όταν πετυχαίνεις τα γκολ και σηκώνεις το κύπελλο, λόγω της κατάστασης που υπάρχει τότε, δεν συνειδητοποιείς αυτό που έχεις πετύχει. Σήμερα που δείχνω στα παιδιά μου αυτά τα γκολ και αυτές τις επιτυχίες είναι ότι πιο ευχάριστο μπορώ να νιώσω. Αυτά μένουν στο ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός πως η καριέρα του από ένα σημείο και μετά είχε πτωτική πορεία, ο Δημήτρης Ναλιτζής ομολόγησε πως: «Έκανα λάθος επιλογές. Ήταν ίσως βιαστικές από την πλευρά μου και η καριέρα μου δεν πήγε όπως πιστεύω ότι μου άρμοζε. Μπορούσα να έχω μεγαλύτερη διάρκεια και σήμερα να ήμουν ακόμη ένας ενεργός ποδοσφαιριστής».

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου