Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

AΣΠΡΟΜΑΥΡΑ ΑΡΘΡΑ:ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. 2009-2010 ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


Μέσα από τα ασπρόμαυρα άρθρα ο Bizim Paok ξαναχτυπά με την Στήριξη Διαρκείας στην ομάδα που Λατρεύουμε που πρέπει να γίνει σε όλους συνήθεια και να καταλάβει ο κόσμος ότι ο μεγαλύτερος χορηγός του ΠΑΟΚ ήταν είναι και θα είναι ο λαός του....εμείς!

Το πρώτο μου διαρκείας το πήρα σε ηλικία 12 χρονών από τα χέρια του θείου μου μαζί του και με το ξαδελφάκι μου την Θύρα 1. Ήταν αν θυμούνται οι παλαιότεροι τότε μπλοκάκια εισιτηρίων και όχι καρτελάκια. Αισθάνθηκα ότι ήμουν μέλος του Π.Α.Ο.Κ. και ήμουν μέσα στην τρελή χαρά. Η λέξη διαρκείας εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ούτε στο γάλα. Και μάλιστα έβγαιναν μόνο για τις θύρες 1 2 3 που ήταν και οι μόνες αριθμημένες. Ζήτημα να είχε ο Π.Α.Ο.Κ. κάπου 900-1000 μπλοκάκια διαρκείας. Όσοι όμως παίρνανε τα τιμούσανε με την παρουσία κάθε Κυριακή στο γήπεδο.
Πέρασαν τα χρόνια και φτάσαμε στην δεκαετία του 90 όπου τα διαρκείας μπήκαν πλέον στην ζωή μας ως φιλάθλων και οπαδών. Ήδη από το 1989 είχα καρτελάκι στο μπάσκετ. Και τότε μου ήρθε η τρέλα να πάρω και στο ποδόσφαιρο στην θύρα 5 μιας και στην 4 δεν έβγαιναν ακόμα. Έτσι η τρέλα έγινε βίωμα και το βίωμα ανάγκη και η ανάγκη υποχρέωση. Από τότε ασταμάτητα αγοράζω διαρκείας και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο και νοιώθω την ίδια τρέλα και τον ίδιο ενθουσιασμό όπως τότε που μου έδωσε στα 12 μου ο θείος μου το μπλοκάκι.
Όλη αυτή την ιστορία την γράφω για να δείξω πόσο ανάγκη έχει ο ΠΑΟΚτσής το να συμμετέχει στα κοινά της ομάδας του έστω και με ένα απλό εισιτήριο διαρκείας. Πόσο σημαντικό είναι για την ψυχολογία του. Αδέλφια ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ. Γιατί πάμε γήπεδο? Για να γουστάρουμε την φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος. Και για να δούμε ποδοσφαιρικό θέαμα. Αλλά και να βοηθήσουμε την ομάδα μας να κερδίσει.
Και εδώ τίθονται πολλά και μεγάλα ζητήματα…………………………
1.Τι θέλουμε από την ομάδα μας???????????????
2.Μπορούμε να το πετύχουμε???????????
3.Έχουμε την νοοτροπία σαν φίλαθλοι (γιατί οι οπαδοί την έχουνε) να κάνουμε υπομονή έτσι ώστε η ομάδα μαζί με την διοίκηση να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα??????
4.Και τέλος έχουμε το ψυχικό σθένος να ξαναβάλουμε το χέρι στην τσέπη και να βοηθήσουμε την ομάδα να ξαναπροσπαθήσει και την επόμενη χρονιά??????????????.
Ας αρχίσουμε τις απαντήσεις που πάντα είναι προσωπικές γνώμες κάτω από το δικό μου πρίσμα.
1. Την ομάδα μας την θέλουμε πρωταθλήτρια αν γίνεται και κόσμου όχι μόνο Ελλάδος. Αυτό είναι το σίγουρο. Μπορούμε?. Αν ανατρέξουμε στα προηγούμενα 15 χρόνια ΟΧΙ. Αλλά πιστέψτε με η προσπάθεια και μόνο αξίζει τον κόπο. Η χαρά του πρωταθλήματος είναι τεράστια αλλά και η ικανοποίηση της προσπάθειας είναι εξίσου τεράστια.
2. Στο δεύτερο θέμα πιστεύω από μέσα μου ότι μπορούμε αρκεί να μείνουμε πιστοί στον στόχο δεμένοι με σχοινιά σαν μια γροθιά με παίχτες προπονητή διοίκηση και να μην αρχίζουμε το κράξιμο με την πρώτη αποτυχία. Επίσης εδώ τίθεται και το οικονομικό θέμα. Θέλουμε αεροδρόμια λιμάνια ΚΤΕΛ στις μεταγραφές ή θέλουμε παίχτες που να ξέρουν που παίζουν και σε πιο πρωτάθλημα παίζουν?. Μεγαλομέτοχο δεν έχουμε να τα χώνει. Ο ΠΑΟΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. Άρα η λύση είναι μία…… Σκύβουμε το κεφάλι και τραβάμε το μονοπάτι της Τούμπας να αγοράσουμε το διαρκείας μας να σιγουρέψουμε την παρουσία στο γήπεδο και όταν μας ανακοινωθεί κάνουμε ντου στις τράπεζες για μετοχές. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε τον απώτερο σκοπό μας. Τώρα ο άλλος πήρε αυτόν και εμείς τον Φωτάκη και που είναι το μπάμ είναι για παιδάκια. Τα μπάμ και μπουμ την Ανάσταση. Σοβαρευτείτε. Το ποδόσφαιρο είναι μυαλό.
3. Και πάμε στο βασικότερο. ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Η ίδια και αναλλοίωτη στο πέρασμα των ετών. Ήλπιζα ότι το σοκ της παραλίγο διάλυσης της ομάδας θα μας έβαζε σε σκέψεις αλλά δυστυχώς ξεχνάμε και ξεχνάμε πολύ γρήγορα. Ξεχνάμε την κατάληψη των γραφείων της Τούμπας πριν ακόμα λήξη το πρωτάθλημα 2006-2007 που για 15 μέρες ήταν πρώτο θέμα σε όλες τις φυλλάδες. Ξεχνάμε τα ξενύχτια αυτών των παιδιών που προσπάθησαν με τον τρόπο αυτόν όχι μόνο να διώξουν τον Γούμενο όχι μόνο να σώσουν την ομάδα αλλά και να πείσουν τον αρχηγό μας τον Θοδωρή Ζαγοράκη να αναλάβει την ομάδα ως διοίκηση πρωτοδικείου. Ας κάτσουμε να σκεφτούμε τι κράζουμε τον προπονητή και την διοίκηση ή τον ίδιον τον ΠΑΟΚ?. Συμφωνώ στεναχωριόμαστε όλοι. Αλλά την πνίγουμε και συνεχίζουμε μπροστά με ψηλά το κεφάλι. Δεν μένουμε σε μικρότητες. Η ομάδα για έχει συνέχεια θέλει στήριξη οικονομική και ηθική.
4. Ο ΠΑΟΚτσής έγινε διάσημος σε όλη την Ευρώπη για την ψυχή που έχει καταθέσει σε όλα τα πέταλα που έχει παρευρεθεί. Όλοι των θαύμασαν και τον χειροκρότησαν. Αυτός ο κόσμος πλέον πρέπει να καταλάβει ότι σωτήρες δεν υπάρχουν και τρανό παράδειγμα το τελευταίο συμβάν με το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου της Αγγελοπούλου σε συνδυασμό με την περσινή φημολογία. Από εδώ να καταλάβουμε το χρέος μας απέναντι στον σύλλογο και να πάρουμε ψυχολογία ούτως ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ξανά το χέρι στην τσέπη όσο μπορεί ο καθένας και να βοηθήσει την ομάδα.

Αυτά τα ζητήματα ήθελα να μοιραστούμε και προσπαθήστε να τα κάνετε κτήμα σας έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι μας να δούμε επιτέλους ποιος πρέπει να είναι ο ΠΑΟΚ μας.

By Bizim PAOK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου