Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 97 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ


Οι φανέλες τους, όσες είχαν απομείνει από εκείνη την εποχή, τους περίμεναν κρεμασμένες στις θέσεις τους και το σκηνικό στήθηκε γρήγορα και μέσα σε εύθυμη ατμόσφαιρα.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ που το Σεπτέμβριο του '97 είχε αποκλείσει τη μετέπειτα νταμπλούχο Αγγλίας Αρσεναλ συναντήθηκε έπειτα από 12 χρόνια στην Τούμπα, για την αναπαράσταση της ομιλίας Αναστασιάδη προς τους παίκτες. "Ηταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία, που ήρθε σε μια περίοδο που είχαμε προβλήματα. Ο κόσμος ήθελε μεταγραφές, προσπαθούσαμε να πείσουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες αλλά χρειάζεται χρόνος, υπήρχε αμφισβήτηση στο πρόσωπό μου όπως πάντα, παρακαλούσα την Παναγιά να μας βοηθήσει και όταν ήρθε η νίκη στο πρώτο παιχνίδι πίστεψα και το είπα ότι θα πάμε στην Αγγλία για να κερδίσουμε" θυμήθηκε ο Αγγελος Αναστασιάδης, που εμφανίστηκε στην Τούμπα έπειτα από πέντε χρόνια και είδε στα αποδυτήρια τον συνεργάτη του Μπάμπη Μιχαηλίδη, τον μάνατζερ Παναγιώτη Κερμανίδη που κράτησε το φύλλο αγώνα από το παιχνίδι στο "Χάιμπουρι", αλλά και έντεκα παίκτες, τους Ζαγοράκη, Βρύζα, Φρατζέσκο, Μαραγκό, Ζουμπούλη, Μιχόπουλο, Σιδηρόπουλο, Τουρσουνίδη, Βελλή, Καπετανόπουλο και Ζαφειρίου. Η παραγωγή του dvd συνεχίζεται με γυρίσματα για το Κύπελλο του '72, με αναπαράσταση από το γλέντι στα μπουζούκια υπό τους ήχους των τραγουδιών του Στράτου Διονυσίου, του Κυπέλλου του 2003, αλλά και του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

"Ο ΠΑΟΚ όπως τον θέλουμε"
Ο Αγγελος Αναστασιάδης μίλησε και για την προσπάθεια που κάνει τώρα ο ΠΑΟΚ και σχολίασε: "Ο ΠΑΟΚ είναι σε σωστό δρόμο και έχει ό,τι ζητούσαμε πάντα. Είναι όλοι αγαπημένοι και χαρούμενοι. Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι πανηγυρίζουμε το καλοκαίρι, ενώ πρέπει να πανηγυρίζουμε το Μάιο".

Οι ατάκες που... έγραψαν
Πέρα από το μύθο του άβατου των αποδυτηρίων του Αναστασιάδη, ο οποίος καταρρίφθηκε, έστω και για τις ανάγκες των γυρισμάτων του DVD της ιστορίας του ΠΑΟΚ, χθες έπεσαν και πολλές ατάκες. «Δεν περίμενα ότι θα γυρίσω και ταινία στην Τούμπα» είπε κάποια στιγμή ο Αναστασιάδης, που σχολίαζε όλους τους πρώην παίκτες του. «Θα παίξεις μπακ ή χαφ;» ρώτησε τον Ζαγοράκη... «Αν κάνεις προετοιμασία, είσαι έτοιμος να παίξεις» είπε αστειευόμενος προς τον Τουρσουνίδη, ενώ απευθυνόμενος προς τον Χρήστο Βελή τον πείραξε λέγοντας «σαν τον Τσε Γκεβάρα έγινες». Βρήκε όμως το μάστορά του από τον Παναγιώτη Σιδηρόπουλο, που βλέποντας τον πίνακα για τις οδηγίες είπε... «Πρόσεξε μη βάλεις πάνω από 11 παίκτες, όπως ο Αλέφαντος». Ο Σπύρος Μαραγκός ήταν ο μόνος που δεν έβγαλε τα πολιτικά, αφού δεν είχε αγωνιστεί σε εκείνα τα παιχνίδια και προκάλεσε το σχόλιο του Αναστασιάδη... «εσύ τι ήρθες να κάνεις εδώ;».

«Ηρθαν τα πεθαμένα...»
Τώρα πια και οι ίδιοι γελούν, όταν θυμούνται τις επικές προσφωνήσεις του Αγγελου Αναστασιάδη και τα όσα έλεγε στα αποδυτήρια. Φρατζέσκος και Ζαγοράκης έκαναν πλάκα με τη λέξη πεθαμένα, την οποία χρησιμοποιούσε συνέχεια ο Αναστασιάδης και φυσικά δεν θα μπορούσε να ξεχάσει χθες. «Ηρθαν τα πεθαμένα» είπε ο Αναστασιάδης όταν είδε αρκετούς από τους παίκτες εκείνης της ομάδας να φτάνουν στο γήπεδο της Τούμπας και το γέλιο ήταν αναπόφευκτο. «Είναι πολύ όμορφες αυτές οι στιγμές και δεν ξεχνιούνται, όπως και η φιλία που είχαμε. Ο Αγγελος μας έκανε οικογένεια και παρά το γεγονός ότι η πρόκριση επί της Αρσεναλ ήταν μεγάλη έκπληξη δεν ήρθε τυχαία» σχολίασε ο Κώστας Φρατζέσκος σκόρερ του μοναδικού γκολ στη νίκη (1-0) του ΠΑΟΚ επί της Αρσεναλ στην Τούμπα, ενώ ο Γιώργος Τουρσουνίδης δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να δηλώσει ότι... «αυτή νομίζω πως ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου και τα θυμάμαι όλα, το γκολ του Βρύζα και το τρελό πανηγύρι στο "Χάιμπουρι", την επιστροφή στο αεροπλάνο και την υποδοχή στο αεροδρόμιο».

Από το χθεσινό προσκλητήριο υπήρχαν και απόντες, όσον αφορά την αποστολή του «Χάιμπουρι». Οι ξένοι εκείνης της ομάδας, Ολιβάρες, Νάγκμπε, Κομίνχες, οι Ελληνες Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Αργυρίου και ο Παντελής Καφές, που είναι και ο μοναδικός που συνεχίζει ακόμη το ποδόσφαιρο. Ο Παναγιώτης Κατσούρης δεν ήταν εκεί, αλλά τους έβλεπε από τον ουρανό...
Source http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&tag=7713&pubid=3041507

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου