Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Η ολοκλήρωση των περισσότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, δρομολογεί και το καλεντάρι του Europa League της ερχόμενης περιόδου. Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει ήδη από χθες τις 28 από τις 29 ομάδες (εκκρεμεί μόνο ο 5ος της τελικής κατάταξης στη Ρουμανία) που θα βρίσκονται μαζί του στον Γ΄ Προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.
Αυτές είναι οι εξής:

1. Φούλαμ (Αγγλία)
2. Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
3. Ρόμα (Ιταλία)
4. Λιλ (Γαλλία)
5. Αμβούργο ( Γερμανία)
6. Κρίλια (Ρωσία)
7. Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
8. Αμπερντίν (Σκωτία)
9. Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
10. Μέταλιστ (Ουκρανία)
11. Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)
12. Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)
13. Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
14. ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)
15. Βαλερένγκα (Νορβηγία)
16. Φρέντρικσταντ (Νορβηγία)
17. Οντένσε (Δανία)
18. Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)
19. Βοϊβοντίνα (Σερβία)
20. Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
21. Γκέτεμποργκ (Σουηδία)
22. Κόζιτσε (Σλοβακία)
23. Λεχ Πόζναν (Πολωνία)
24. Χόνβεντ (Ουγγαρία)
25. Χάιντουκ (Κροατία)
26. Ιντερμπλόκ (Σλοβενία)
27. ΑΠΟΠ Κινύρας (Κύπρος)
28. Μπράγκα (Πορτογαλία)
29. Κραϊόβα ή Στεάουα Β. ή Ραπίντ Β. ή Βασλούι (Ρουμανία)

Ποιους περιμένει ο ΠΑΟΚ

Στις παραπάνω ομάδες θα προστεθούν άλλες 40 ομάδες που θα προκύψουν από τους αγώνες του Α΄ και του Β΄ προκριματικού γύρου αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα 50 ομάδες που μετέχουν στον Α΄ προκριματικό θα δώσουν αγώνες στις 2 και 9 Ιουλίου αντίστοιχα. Οι 25 νικητές θα ενωθούν με τις 55 ομάδες που βρίσκονται ήδη στον Β΄ προκριματικό γύρο και θα φτιάξουν 40 ζευγάρια. Οι αγώνες θα διεξαχθούν 16 και 23 Ιουλίου αντίστοιχα. Οι 40 νικητές θα προστεθούν στις παραπάνω 30 ομάδες του Γ΄ προκριματικού γύρου (στις οποίες βρίσκεται ο ΠΑΟΚ) κι έτσι θα δημιουργηθούν 35 ζευγάρια. Οι 35 νικητές θα ενωθούν με τις 26 ομάδες που βρίσκονται ήδη στον Δ΄ προκριματικό γύρο (ιδιαίτερα ισχυρές ομάδες), αλλά και με τους 15 χαμένους του Γ΄ προκριματικού γύρου στο Champions League. Από τις 76 ομάδες θα δημιουργηθούν 38 ζευγάρια και οι νικητές θα περάσουν στους ομίλους του Europa League. Οι 38 νικητές μαζί με τους 10 χαμένους του τελευταίου προκριματικού γύρου στο Champions League θα δημιουργήσουν 12 ομίλους των 4 ομάδων, από τους οποίους θα προκρίνονται στην φάση των “32″ οι δύο πρώτοι.

Οι καταλυτικές ημερομηνίες

Ο Φερνάντο Σάντος ξεκαθάρισε χθες πως η νέα σεζόν ξεκινά στις 29 ΙΟΥΝΙΟΥ για τον ΠΑΟΚ, αφού ο δικέφαλος μετέχει στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League. Στις 17 ΙΟΥΛΙΟΥ θα γίνει γνωστός ο πρώτος αντίπαλος του ΠΑΟΚ που εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα είναι βατός, αφού ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς. Να σημειωθεί πως 1 ημέρα πιο πριν θα έχουν διεξαχθεί τα πρώτα παιχνίδια του Β΄ προκριματικού γύρου, οπότε ο ΠΑΟΚ θα γνωρίζει το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο πρώτος αντίπαλος του. Τα πρώτα παιχνίδια του ΠΑΟΚ είναι προγραμματισμένα στις 30 ΙΟΥΛΙΟΥ και 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ αντίστοιχα και αν προκριθεί έπειτα στις 20 και 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ αντίστοιχα, στο δρόμο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Κατά 99% στους ισχυρούς

Κάτι που επίσης θα πρέπει να τονιστεί, είναι ότι ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με την ειδική - συγκεντρωτική βαθμολογία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα είναι ΙΣΧΥΡΟΣ, αφού οι ομάδες που θα έρθουν από Α΄ και Β΄ προκριματικό γύρο είναι σαφώς υποδεέστερες στα χαρτιά και στην ειδική βαθμολογία. Τώρα αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί στην επόμενη φάση οι πιθανότητες να είναι στους ισχυρούς είναι μοιρασμένες, αφού δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις των υπολοίπων ζευγαριών. Μέχρι τις 30 Ιουλίου αυτό που προέχει είναι ο καταρτισμός της ομάδας και φυσικά η όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία για το πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού της.
(Source:http://www.metropolisradio.gr/10630)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου