Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΤΙΤΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΠΡΟΥΝΟ ΤΣΙΡΙΛΟ


Ο Μπρούνο Τσιρίλο, είναι παίκτης «μαχητής» που σε οποίον σύλλογο πηγαίνει δίνει το 100% του εαυτού του, κάτι που είναι αποφασισμένος να κάνει και στην ομάδα μας, προκειμένου να σηκώσει την πρώτη κούπα της καριέρας του.
«Ελπίζω να είναι ο ΠΑΟΚ, ο σύλλογος με τον οποίον θα κερδίσω έναν τίτλο», δήλωσε ο Ιταλός αμυντικός.

Αναλυτικά η συνέντευξη τoυ Μπρούνο Τσιρίλο


- Διανύουμε τις πρώτες μέρες στην προετοιμασία. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

«Γίνεται καλή δουλειά, η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτό που βλέπω και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι στο μέλλον. Η ομάδα είναι οργανωμένη σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα και νομίζω πως τα βρήκα όλα όπως μου τα είπαν οι άνθρωποί της».

- Εζησες όμορφες στιγμές στην ΑΕΚ, δέθηκες με τους φίλους της, θέλεις να ζήσεις κάτι ανάλογο στον ΠΑΟΚ;


«Σίγουρα θα ήθελα να έχω το δέσιμο με τον κόσμο του ΠΑΟΚ που είχα και στο παρελθόν με αυτόν της ΑΕΚ, αυτό που προέχει όμως είναι να κάνουμε μία καλή σεζόν ως ομάδα και από την πλευρά μου εγώ να ικανοποιήσω όλους όσοι με πίστεψαν, τον προπονητή, τον πρόεδρο και τους οπαδούς που στέκονται δίπλα μας».

- Δούλεψες με τον Σάντος πριν από τρία χρόνια. Βλέπεις να άλλαξε κάτι στη φιλοσοφία του;


«Δεν αλλάζει η φιλοσοφία ενός προπονητή. Απ' ό,τι θυμάμαι από τον κύριο Σάντος πριν από τρία χρόνια που τον είχα προπονητή, δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει κάτι τέτοιο».

- Μπορείς να μιλήσεις για τη φιλοσοφία του προπονητή σου;

«Το σημαντικό δεν είναι η φιλοσοφία του προπονητή, αλλά κατά πόσο η ομάδα είναι σε θέση να την αφομοιώσει και αν της ταιριάζει. Ολοι όσοι είμαστε σήμερα στην ομάδα σεβόμαστε τη φιλοσοφία του προπονητή και δεν χωρά περαιτέρω σχόλιο σε αυτό. Το κεντρικό νόημα που υπάρχει στην ομάδα είναι να νικάμε σε όλα τα παιχνίδια, αλλά και όταν βρισκόμαστε σε κακή μέρα να μη χάνουμε».

- Γνωρίζεις το ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύεις ότι υπάρχει συνταγή της επιτυχίας σε αυτό;

«Το μυστικό της επιτυχίας στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι το ίδιο όπως και σε όλα τα πρωταθλήματα. Πρέπει να έχεις ένα πολύ δεμένο σύνολο, το οποίο θα δουλεύει ορθά για το αποτέλεσμα, πειθαρχημένα, και θα σέβεται όσα λέει ο προπονητής. Ολα τα άλλα δεν μετρούν όταν καταφέρνεις να προσεγγίσεις έτσι τους αγώνες σου».

- Διαπιστώνεις διαφορές στον ΠΑΟΚ που έζησες ως αντίπαλος σε σχέση με αυτόν που συνάντησες τώρα;

«Δεν μπορώ να κρίνω τον ΠΑΟΚ που έζησα ως αντίπαλος, αφού δεν θα μπορούσα να ξέρω λεπτομέρειες όσων ίσχυαν μέσα στην ομάδα τότε. Αυτό που σίγουρα παραμένει το ίδιο είναι οι οπαδοί μας, οι οποίοι και σαν αντίπαλοι μου είχαν κάνει τρομερή εντύπωση. Θυμάμαι την ατμόσφαιρα στα ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και μόλις έκανα την πρώτη προπόνησή μου μπροστά σε τέτοιο κοινό κατάλαβα πως τουλάχιστον αυτό το κομμάτι έμεινε αναλλοίωτο».

«Στην ΑΕΚ οι καλύτερες στιγμές μου»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μόνο τυχαίο βιογραφικό δεν έχει. Οταν ρωτήθηκε για την επιστροφή του στην Ελλάδα αιφνιδίασε τους πάντες, χαρακτηρίζοντας τη διετία στην ΑΕΚ την καλύτερη της καριέρας του.

«Εχω τις καλύτερες ποδοσφαιρικές αναμνήσεις μου από την Ελλάδα. Διεκδίκησα για δύο χρόνια το πρωτάθλημα, έπαιξα στο κύπελλο UEFA, στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είναι και λίγες εμπειρίες. Περίμενα την αφορμή να γυρίσω και ο ΠΑΟΚ μου την έδωσε. Εκανα εξαιρετική επιλογή» τόνισε ο Τσιρίλο, προφανώς γιατί στις άλλες ομάδες που ήταν –ακόμη και στην Iντερ–, βρέθηκε σε στιγμές που δεν έκαναν πρωταθλητισμό. Οσο για το αν ήρθε η ώρα να πάρει στον ΠΑΟΚ τον πρώτο τίτλο του; «Ελπίζω να είναι ο ΠΑΟΚ το κλαμπ με το οποίο θα κερδίσω έναν τίτλο. Εγώ θέλω να κερδίζω, όπως και όλοι οι αθλητές. Αυτήν τη στιγμή πρέπει να δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε σε θέση να πάρουμε τη νίκη κάθε Κυριακή. Δεν μου αρέσουν όμως οι υποσχέσεις».

«Είμαστε 3-4 ομάδες στο ίδιο επίπεδο»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο απέφυγε να οριοθετήσει τους στόχους της ομάδας, γιατί απλούστατα φάνηκε να μην του αρέσουν οι υποσχέσεις προς τους οπαδούς. Είναι προφανές πάντως ότι ξεχωρίζει τέσσερις ομάδες από το ελληνικό πρωτάθλημα. «Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 3-4 ομάδες στο ίδιο επίπεδο. Η μία είναι ο ΠΑΟΚ. Ξεκινάμε για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Δεν θέλω να μιλήσω για το τι μπορεί να κάνουμε στο τέλος, γιατί απλώς δεν το ξέρω. Οταν έρθει η στιγμή θα κάνουμε το ταμείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου