Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΜΙΡΚΟ ΣΑΒΙΝΙ : ΣΤΗΝ ΝΑΠΟΛΙ ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ


Μίρκο Σαβίνι η τελευταία χρονικά μεταγραφική προσθήκη του ΠΑΟΚ, ωστόσο η απόκτηση ενός παίκτη με εννέα χρόνια εμπειρίας στο Καμπιονάτο, σε μια τόσο νευραλγική θέση, είναι κάτι παραπάνω από κίνηση ουσίας.

Ο Σαβίνι ήρθε με όνειρα και διάθεση να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, αλλά και με πλήρη γνώση της πορείας που κάναμε πέρσυ αλλά και ενημερωμένος στο τι σημαίνει τούμπα και κόσμος του ΠΑΟΚ μιας και στην Νάπολι όπως λέει ακόμα θυμούνται την Καυτή Τούμπα....

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πώς είναι οι πρώτες σου μέρες στον ΠΑΟΚ, τι ήξερες για τον σύλλογο και τι συνάντησες εδώ;

«Ηρθα το Σάββατο και έχω μπει από νωρίς στο πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Το θέμα μας είναι να ετοιμαστούμε για τα τέλη του μηνός, όταν θα παίξουμε στην Ευρώπη».

Πώς αποφάσισες να αφήσεις το Καμπιονάτο για ένα πρωτάθλημα μικρότερης δυναμικότητας;

«Επαιξε ρόλο η προσωπική επαφή με τον Ζήση Βρύζα αλλά και το γεγονός ότι απ' όλες τις προτάσεις που είχα η πιο ρεαλιστική ήταν αυτή του ΠΑΟΚ».

Πότε θα είσαι 100% έτοιμος για να βοηθήσεις όσο μπορείς τον ΠΑΟΚ;

«Σταμάτησα τις υποχρεώσεις μου στις 4 Ιουνίου και ξεκίνησα πάλι τις προηγούμενες ημέρες. Στόχος είναι να ετοιμαστώ όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Το πότε θα το δούμε».



Επαιξες με την Τσίβας σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ δεν τα πήγε καλά. Συμφωνείς σ' αυτό; Τι έφταιξε; Υπάρχει πίεση για να είστε έτοιμοι τέλη Ιουλίου;

«Συμφωνώ ότι η ομάδα μας δεν είχε καλή εικόνα. Το θέμα είναι ότι σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να δίνεις την αξία που πρέπει για να βγάζεις συμπεράσματα. Δεν πιστεύω, πάντως, ότι υπάρχει πίεση στην ομάδα. Δουλεύουμε όπως πρέπει».



Σου λέει κάτι το γεγονός ότι η ομάδα είχε στην πρώτη προπόνηση 15 χιλιάδες κόσμο, ενώ έχουν εξαντληθεί και τα εισιτήρια διαρκείας;

«Είναι πολύ θετικά όλα αυτά. Μου τα είπε στο τηλέφωνο και ο Τσιρίλο. Από εκεί και πέρα, ξέρετε ότι εγώ έπαιζα στη Νάπολι με 70 χιλιάδες κόσμο και όλα αυτά τα έχω συνηθίσει. Ακόμα, πρέπει να σας πω ότι ακόμα και στη Νάπολι πολλοί φίλοι θυμούνται τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ πριν από 20 περίπου χρόνια και έχουν να λένε για τον κόσμο. Σε γενικές γραμμές, πάντως, πιστεύω ότι η Νάπολι μοιάζει με τον ΠΑΟΚ σε πολλά, όπως και η πόλη με τη Θεσσαλονίκη».

Με τι θα είσαι ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ φέτος;

«Πρώτα να έχω καλή προσαρμογή και, από κει και πέρα, στα τρία χρόνια συμβολαίου να εκπληρώσω τους στόχους της ομάδας».

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου