Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

ΠΑΜΠΛΟ ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ : ΘΑ ΜΕ ΤΙΜΟΥΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ


Δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία έκανε και ο Πάμπλο Κοντρέρας ο οποίος αναφέρθηκε στην τιμή που θα ήταν να είναι αρχηγός στον ΠΑΟΚ για το όνειρο του Μουντιάλ και τους στόχους του με την ομάδα μας.


-Τη χρονιά που έρχεται, θα βρείτε πιο πολλές δυσκολίες μπροστά σας απ' ό,τι την περσινή;

«Σε σχέση με πέρσι, σίγουρα υπάρχουν διαφορές, λόγω των απαιτήσεων που δημιουργήσαμε πέρσι. Η σεζόν μάς κύλησε καλά και θέλουμε φέτος να πετύχουμε κάτι ανάλογο, αν όχι κάτι παραπάνω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξέρουμε τη συνταγή, τι πρέπει να κάνουμε για να επαναλάβουμε τουλάχιστον την περσινή σεζόν».


- Ποιο θα είναι το μυστικό της επιτυχίας;


«Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να έχουμε την ίδια σταθερότητα με τις ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας και να πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα απέναντι στις ανταγωνιστικές».

- Eχεις καταλάβει γιατί ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αποτελέσματα στα ντέρμπι πέρσι;

«Το γεγονός ότι φέραμε δύο ισόπαλα αποτελέσματα σε αυτά τα παιχνίδια και χάσαμε τα άλλα είναι ένα γεγονός που μας έχει προβληματίσει. Πάντως δεν πιστεύω πως δείξαμε ότι ήμασταν ένα επίπεδο κάτω από αυτές τις ομάδες. Απλώς σε αυτά τα παιχνίδια, μετρούν πολύ οι λεπτομέρειες και δεν ήμασταν καλοί σε αυτές».


- Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον κορμό του και έκανε κάποιες προσθήκες ουσίας. Θεωρείς ότι ανεβαίνει επίπεδο;


«Είναι προφανές ότι αυτός είναι ο διοικητικός στόχος. Μείναμε παίκτες έμπειροι που αποτελούσαμε τον κορμό και ήρθαν παιδιά πιο νεαρά σε ηλικία με ποιότητα που θα καταφέρουν να μας δώσουν φρεσκάδα και θα κάνουν την ομάδα καλύτερη. Αυτό που απομένει, είναι να ενωθούν τα συστατικά και να πετύχουμε κάτι καλύτερο».

- Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι η ομάδα θα είναι έτοιμη σε επίπεδο φυσικής κατάστασης;

«Πάνω σε αυτό το κομμάτι έχει επικεντρωθεί ο προπονητής μας και μέσα από αυτόν όλοι μας. Οι προπονήσεις έχουν μεγαλύτερη ένταση, με στόχο να είμαστε σε θέση να μπούμε άμεσα σε συνθήκες επίσημου αγώνα. Νομίζω ότι θα είμαστε μια χαρά».


- Ο ΠΑΟΚ πήρε τον Τσιρίλο, ο Μπιζέρα είναι αναβαθμισμένος σε σχέση με πέρσι, νιώθεις ότι πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο για να διασφαλίσεις τη θέση σου στο αρχικό σχήμα;

«Είναι γεγονός ότι έχασα αρκετές προπονήσεις, αλλά εγώ ως Κοντρέρας, σε όποια ομάδα και να ήμουν, το επίπεδο του συναγωνισμού ήταν υψηλότατο. Το στοιχείο αυτό επιβάλλεται να υπάρχει, γιατί έτσι αισθάνομαι κι εγώ πως βελτιώνομαι, όπως και ολόκληρη η ομάδα. Ποιος θα παίξει, είναι θέμα προπονητή».


- Υπάρχει η αίσθηση ότι η ομάδα σε σχέση με πέρσι έχει ανέβει πολύ σε επίπεδο νοοτροπίας. Διακρίνεις κάτι τέτοιο;


«Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν αντιλαμβάνομαι τεράστιες διαφορές. Και πέρσι η νοοτροπία των παιδιών ήταν εξαιρετική. Αν εσείς που παρατηρείτε τα πράγματα με πιο καθαρό μυαλό και διακρίνετε εξέλιξη, αυτό είναι καλό. Πάντοτε και για τα πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αν η κουβέντα αφορά το επίπεδο της ομάδας, είναι κάτι διαφορετικό. Πέρσι έγινε τεράστια προσπάθεια για να ανέβουμε επίπεδο, κάθε αγώνας ήταν ένα τεστ για όλους μας και η συμπεριφορά μας μέσα στο γήπεδο βελτιώθηκε πάρα πολύ. Τώρα απομένει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά».


«Θα με τιμούσε το περιβραχιόνιο»

Μετά τη φυγή του Στέλιου Ηλιάδη και του Παντελή Κωνσταντινίδη, ο ΠΑΟΚ έμεινε με έναν αρχηγό, τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Στον ΠΑΟΚ ήδη ακούστηκε ότι μέσα από τις … δημοκρατικές διαδικασίες (διαλέγουν μόνοι τους) που προτιμούν στο συγκεκριμένο θέμα ο Ζήσης Βρύζας με τον Φερνάντο Σάντος, ένας εκ των αρχηγών θα είναι και ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός δεν φάνηκε να γνωρίζει κάτι πάνω σ' αυτό, αλλά ανέλυσε το γιατί αν επιλεγόταν για κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλη τιμή για αυτόν.

«Ο αρχηγός δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο μέσα σε μία ομάδα. Σημαίνει πάρα πολλά. Πρώτα απ' όλα, πρέπει να είναι το τέλειο παράδειγμα ποδοσφαιριστή. Να αποτελεί πρότυπο και όλοι να θέλουν να του μοιάσουν σε επίπεδο συμπεριφοράς και αγωνιστικότητας. Να είναι πρότυπο εντός και εκτός γηπέδου. Αντιλαμβάνεσαι ότι αν επιλεγώ για αρχηγός, θα είναι κάτι ιδιαίτερα τιμητικό για εμένα».


Το «ευχαριστώ» του MVP


Ο Πάμπλο Κοντρέρας ψηφίστηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ως πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν. Ο ίδιος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το συγκεκριμένο γεγονός και μέσα από τη συνέντευξή του στην «Εξέδρα» ευχαρίστησε τους φίλους της ομάδας.

«Οταν σε ψηφίζουν οι φίλοι της ομάδας είναι κάτι ιδιαίτερα τιμητικό. Πιστεύω ότι πρώτον αναγνώρισαν την προσπάθεια που κατέβαλα, αλλά μέσα από εμένα επιβράβευσαν και όλη την ομάδα. Ποτέ δεν θα σταματήσω να ευχαριστώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ για τον ενθουσιασμό που έχει, αλλά και την αγάπη που μας δείχνει όπου και να βρεθούμε».


«Παίζω και δεξιά αν θέλει ο Σάντος»

Οταν ο ΠΑΟΚ έθεσε θέμα παραχώρησης του Αραμπατζή ως δανεικού στην Ομόνοια, αυτομάτως δημιουργήθηκε θέμα με την αντικατάστασή του. Ο Κοντρέρας έχει παίξει στη θέση του δεξιού μπακ χαφ κυρίως με τη φανέλα της Εθνικής Χιλής, και υπήρξε η αίσθηση ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δεξιός αμυντικός εφόσον χρειαστεί. «Εντάξει, σίγουρα είναι κι αυτό μια πιθανότητα. Εννοείται ότι αν παρουσιαστεί η ανάγκη θα το κάνω, αφού πρωτεύει το καλό της ομάδας. Με τον προπονητή μου μίλησα ελάχιστα γι' αυτό το ενδεχόμενο, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αν μου το πει θα το κάνω».


«Παιδικό όνειρό μου το Μουντιάλ»


Η Χιλή βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής το καλοκαίρι του 2010 και ο Πάμπλο Κοντρέρας είναι αναπόσπαστο μέλος της.

Ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ μίλησε για την προοπτική του Μουντιάλ, την οποία συνδύασε με μία εξαιρετική χρονιά στον ΠΑΟΚ.

«Από μικρό παιδί αυτό ήταν το μεγάλο όνειρό μου. Το είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ως μία πιθανότητα που πρέπει να κυνηγήσω. Αυτό που σε πρώτη φάση σκέφτομαι, είναι να παλέψω για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ όσο περισσότερο μπορώ. Αν βρω τη φόρμα που πρέπει μέσα από την ομάδα μου και κάνω μία εξαιρετική σεζόν, τότε θα είμαι σε θέση να πάω στο Μουντιάλ και να ζήσω αυτήν την εμπειρία».

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου