Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

ΝΤΟΡΒΑΛΙΝΟ ΑΛΒΕΣ ΜΑΣΙΕΛ : ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ


Πέρσι, ο Μάρκος Αντόνιο ήταν ο παίκτης, που πέτυχε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στη σεζόν. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είχε ανοίξει το δρόμο προς τη νίκη επί του ΟΦΗ με 2-0 στο Παγκρήτιο, για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Φέτος, ένας άλλος Βραζιλιάνος, επίσης αμυντικός(!), έμελλε να είναι ο παίκτης που θα πετύχαινε το πρώτο γκολ της αγωνιστικής περιόδου. Με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ο Λίνο εκτέλεσε τον Τρόι Πέρκινς, βάζοντας τις βάσεις για το «διπλό» του Δικεφάλου μέσα στο Όσλο επί της Βαλερένγκα.
Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη του Βραζιλιάνου παίκτη της ομάδας μας που μιλάει για τα ευρωπαικά όνειρα που έχει με τον ΠΑΟΚ την σιγουριά που ένοιθε για το φάουλ ότι θα καταλήξει σε γκολ και τι λέει για τον κόσμο μας.

- Λίνο, καταρχήν συγχαρητήρια για το γκολ, αλλά και τη νίκη της ομάδας. Πρώτο προσωπικό γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα, πρώτο και για τον ΠΑΟΚ στη νέα σεζόν…
«Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ. Όμως, είμαι περισσότερο χαρούμενος που κερδίσαμε. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς με νίκη τη χρονιά. Ήταν το πρώτο γκολ της σεζόν για την ομάδα και τυγχάνει να είναι και το πρώτο δικό μου στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω να έρθουν κι άλλα στη συνέχεια…».

- Ο Φωτάκης και ο Ίβιτς ήταν δίπλα σου όταν στήσατε την μπάλα στο σημείο του φάουλ. Τι σκέφτηκες πριν εκτελέσεις;
«Την εβδομάδα που είχε προηγηθεί του αγώνα κάναμε πολλές προπονήσεις σε αυτόν τον τομέα. Κι εγώ και οι συμπαίκτες μου. Ένιωθα πολύ καλά και σίγουρος. Είχα πολύ εμπιστοσύνη στο εαυτό μου και ζήτησα από τον Ίβιτς και το Φωτάκη να το εκτελέσω. Και δικαιώθηκα!».

- Η Βαλερένγκα ήταν αυτό που περιμένατε; Στη ρεβάνς την περιμένετε διαφορετική;
«Θα είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Το απολαύσαμε. Θα είναι πιο δύσκολο το δεύτερο ματς, γιατί οι Νορβηγοί θέλουν το αποτέλεσμα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά».

- Στο δεύτερο ημίχρονο… άνοιξαν οι ουρανοί! Πόσο δύσκολο ήταν να κρατήσετε το ρυθμό με την πολύ δυνατή βροχή;
«Πολύ δύσκολο. Οι πάσες ήταν πολύ δύσκολο να είναι αυτές που πρέπει. Και για τις δύο ομάδες βεβαίως. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε ευκαιρίες. Ευτυχώς διατηρήσαμε το προβάδισμα στο σκορ και κρατήσαμε την πολύτιμη νίκη, που μας δίνει πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς».

- Πέρσι, ένας συμπατριώτης σου, ο Μάρκος Αντόνιο, ήταν ο παίκτης που πέτυχε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στην αγωνιστική περίοδο. Φέτος ήσουν εσύ…
«Ωραία σύμπτωση! Είναι ωραίο που ήταν ο Μάρκος ο σκόρερ του πρώτου γκολ πέρσι, που είναι και Βραζιλιάνος. Όμως, τα γκολ πάντα είναι θέμα όλης της ομάδας. Χάρη στην ομάδα και στη γενικότερη λειτουργία της, σκοράρουμε, έστω και από στημένες φάσεις».

- Το μυαλό σας είναι μήπως στην… κλήρωση της επόμενης φάσης του Γιουρόπα Λιγκ;
«Όχι φυσικά. Υπάρχει κι ένα δεύτερο παιχνίδι με τους Νορβηγούς. Μπορεί να κερδίσαμε στο Όσλο, αλλά έχουμε μπροστά μας τη ρεβάνς. Είμαστε πάντως σε καλό δρόμο. Έχουμε δύσκολο δρόμο και θα τον διαβούμε. Τώρα όμως έχουμε να σκεφτούμε μόνο τη Βαλερένγκα. Δεν… ξεμπερδέψαμε ακόμα μαζί της».

- Είχες σκοράρει ξανά σε ευρωπαϊκό ματς;

«Ναι, με την Πόρτο σε αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι με φάουλ. Είχα σκοράρει κατά της Φενερμπαχτσέ στο 90ο λεπτό, κάνοντας το 3-1 υπέρ της Πόρτο. Στη Βραζιλία είχα βάλει κι άλλα γκολ, όπως και στην Ακαντέμικα».

- Τι σημαίνει για μια ομάδα να ξεκινάει νικηφόρα τη χρονιά και μάλιστα εκτός έδρας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση;
«Σημαίνει ότι ξεκινήσαμε πολύ καλά! Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πετυχαίνεις μια ευρωπαϊκή νίκη. Αυτόματα οι προϋποθέσεις γίνονται καλύτερες και πιο ευνοϊκές για μια καλή σεζόν».

- Ο λαός του ΠΑΟΚ σας ακολουθεί παντού. Και φυσικά βρέθηκε και στο Όσλο…
«Εντυπωσιάστηκα με τον κόσμο. Ήταν πολλοί οι φίλαθλοί μας στη Νορβηγία, δεδομένης της μεγάλης απόστασης. Δεν περίμενα να είναι τόσοι πολλοί. Ζέσταναν την κερκίδα. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για τη συνεχή στήριξη, γιατί είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ομάδας. Βασικά είμαι έκπληκτος με τις εκδηλώσεις λατρείας που συναντώ συνέχεια από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ».

- Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη;
«Δεν ξέρω. Πρέπει να δούμε σιγά-σιγά την πορεία μας. Να αντιμετωπίσουμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι. Πρώτα τη Βαλερένγκα, εάν περάσουμε τον επόμενο αντίπαλο. Κι αν τα καταφέρουμε ξανά, θα δούμε τι θα γίνει στους ομίλους της διοργάνωσης. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

- Πότε να περιμένουμε το επόμενο γκολ από εκτέλεση φάουλ;
«Να περιμένετε… πολλή δουλειά. Μια δουλειά τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν. Να περιμένετε πολλά γκολ και νίκες από όλους τους παίκτες και γενικότερα την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου