Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ ΑΡΘΡΑ : ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΟΚ ΠΑΙΞΕ ΤΟΠΙ....ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ


Γι’ αυτό Π.Α.Ο.Κ. παίξε τόπι…….. να παραμιλάει όλη η Ευρώπη
Είχα μεγάλο άγχος να δω την επανεμφάνιση της ομάδας μας στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Βλέπετε έχουμε συνηθίσει σε μεγαλειώδεις πορείες του Π.Α.Ο.Κ. στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις που άλλοτε συνοδεύονταν από προκρίσεις και άλλοτε από αποκλεισμούς. Ο Π.Α.Ο.Κ. όμως σχεδόν πάντα έπεφτε με ψηλά το κεφάλι. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;;;

Τα χαμένα πέναλτι και την πρωτοφανή διαιτησία με την Μπάγερν;;; Τις πολύ μεγάλες εμφανίσεις με τη Νάπολι ( μέσα έξω );;; Την τεράστια επιτυχία και τον αποκλεισμό της νταμπλούχου Αγγλίας Άρσεναλ;;;; Τους αποκλεισμούς μας στα πέναλτι από Σεβίλλη και Μπενφίκα ;;; Το γκολ του Μπορμπόκη μέσα στη Μαλίν στα τελευταία λεπτά που μας έδωσε την πρόκριση;;; Τη βολίδα του Μάρκου στα τελευταία δευτερόλεπτα μέσα στην Γκρασχόπερς;;;; Τη θρυλική ανατροπή μέσα στην Τούμπα με την Σπάρτακ Τρνάβα;;; Την πρόκριση επί της Ουντινέζε ( πρωτοπόρο του Ιταλικού πρωταθλήματος τη στιγμή που επετεύχθη);;; Ακόμα πολλοί σύλλογοι από τα μεγαλύτερα ονόματα στο πάνθεον του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου όπως οι Βερόνα, Αϊντχόβεν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρέϊντζερς, Στουτγκάρδη, Ρεν όσο θυμάμαι εγώ πέρασαν από την Τούμπα τα τελευταία χρόνια. Και για τους παλαιότερους, είμαι σίγουρος πως θα τους έχουν μείνει αλησμόνητες οι αναμετρήσεις με Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Λυών, Σοσώ, Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, Δυναμό Κιέβου, Ραπίντ Βιέννης, Ερυθρό Αστέρα, Σερβέτ, Λέγκια Βαρσοβίας και κάποιες ακόμα που ενδεχομένως να με διαφεύγουν. Η ομάδα μας από το 1970 και μετά σχεδόν κάθε χρόνο συμμετείχε σε αυτές. Ο Π.Α.Ο.Κ. ανεξάρτητα με τις εμφανίσεις του στο Ελληνικό πρωτάθλημα πάντοτε μεταμορφωνότανε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έδειχνε το καλύτερο του πρόσωπο γεμίζοντας μας με υπερηφάνεια.
Στον αντίποδα θα πρέπει να καταγράψουμε και 2 μαύρες περιόδους. Η πρώτη είναι ο πενταετής αποκλεισμός της ομάδας μας από όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά τα θλιβερά επεισόδια στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν στο γήπεδο της Τούμπας. Η είδηση αυτή έκανε τον γύρο ολόκληρης της Ευρώπης αμαυρώνοντας έτσι την ιστορία του συλλόγου. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα ξαναζήσουμε ποτέ αντίστοιχες στιγμές. Στον προηγούμενο αγώνα με τη Βαλερένγκα είδαμε πως η ΠΑΕ κλήθηκε να καταβάλει ένα αρκετά μεγάλο πρόστιμο για την ρήξη κάποιων κροτίδων από οπαδούς μας στον αγωνιστικό χώρο. Η Uefa μας δείχνει πως δεν αστειεύεται καθόλου με αυτά τα θέματα γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον επαναληπτικό της Τούμπας αν δεν θέλουμε να αναβιώσουμε τιμωρίες και αποκλεισμούς. Η δεύτερη αναφορά είναι μόλις τρία χρόνια πριν όταν ο Π.Α.Ο.Κ. έχασε τη συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα εξαιτίας οικονομικών ατασθαλιών και χρεών της Διοίκησης. Την εκπροσώπηση της Ελληνικής πλευράς ανέλαβε τότε ο Ατρόμητος χωρίς φυσικά να καταφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Έκτοτε και για τα 3 επόμενα έτη ο Π.Α.Ο.Κ. δεν ξανά-αγωνίστηκε στην Ευρώπη απόρροια της πολύ δεινής οικονομικής θέσης στην οποία είχε περιέλθει ο σύλλογος. Κοινός παρανομαστής και τις 2 αυτές φορές που έμειναν στις μνήμες όλης της Ευρώπης ως αρνητικές στιγμές για τον Π.Α.Ο.Κ. είναι πως αυτές δεν οφείλονταν στην αγωνιστική απόδοση της ομάδας, αλλά σε εξω-αγωνιστικούς παράγοντες.
Ο Π.Α.Ο.Κ. λοιπόν μας έχει αποδείξει πως μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια την χώρα μας στην Ευρώπη και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το όνομα του βελτιώνοντας έτσι το πρεστίζ του συλλόγου ώστε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία Ευρωπαϊκά κλαμπ.
Ταυτοχρόνως τα μεγέθη έχουν αλλάξει κατά πολύ και το Europa League έχει αναβαθμιστεί. Ενδεχόμενη νίκη - πρόκριση επί της Βαλερένγκα θα μας δώσει επιπλέον πόντους στην ειδική βαθμολογία της Uefa ( θα πάρουμε πόντους και για τη νίκη και για την πρόκριση ) αλλά και επιπλέον χρήματα. Έτσι θα καταφέρουμε να καλύψουμε κάποιο από το χαμένο έδαφος που χάσαμε τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος της διοίκησης για την φετινή Ευρωπαϊκή εμπειρία και αν είναι σε θέση να κάνει 1 κλικ προς τα πάνω ή αν αυτό θα πρέπει να το αναμένουμε μέσα στα επόμενα χρόνια, αλλά θεωρώ πως έχει μία τεράστια πρόκληση μπροστά της. Μέσα μου έχω ένα προαίσθημα πως θα κάνουμε μία πολύ επιτυχημένη πορεία φέτος. Ίσως γιατί στη Διοίκηση της ομάδας υπάρχει το δίδυμο Ζαγοράκη – Γκαγκάτση που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι δύο άνθρωποι που συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου να κατακτήσει η Εθνική Ελλάδος το Euro το 2004, ο ένας ως πρόεδρος της ΕΠΟ και ο άλλος ως αρχηγός της Εθνικής. Η όλη αυτή Ευρωπαϊκή τους εμπειρία ακόμα και το άστρο που ενδεχομένως αυτοί οι άνθρωποι να έχουν, ενδεχομένως να οδηγήσει το Δικέφαλο να κάνει το δικό του άθλο φέτος. Ίσως ακόμη επειδή η ομάδα έχει στον πάγκο της έναν καταξιωμένο προπονητή που γνωρίζει την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα αλλά και ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Ίσως επειδή ο κόσμος της ομάδας είναι περισσότερο ενωμένος από ποτέ και όταν ο Λαός του Π.Α.Ο.Κ. είναι μια γροθιά καταφέρνει θαύματα. Ίσως επειδή στην Ευρώπη δεν υπάρχουν οι περίεργες διαιτητικές αποφάσεις του Ελληνικού πρωταθλήματος και είναι μία ευκαιρία στους παίκτες μας να αποδείξουν πως αυτήν η ομάδα αξίζει κάτι παραπάνω. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως ο πάνσοφος ΛΑΟΣ ΤΟΥ Π.Α.Ο.Κ. έχει βγάλει ένα σύνθημα το οποίο έχει ακουστεί πολλάκις στην Τούμπα και κάποια στιγμή ( που γιατί να μην είναι φέτος) ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί. Με το έτσι, με το θέλω, το πρωτάθλημα το έχουνε στημένο, γι’ αυτό Π.Α.Ο.Κ. παίξε τόπι, να παραμιλάει όλη η Ευρώπη……

By Banis

3 σχόλια:

  1. Μπράβο Bani φοβερό το αρθράκι σου!!!!
    Διαβάστε το με προσοχή και δώστε σημασία στην ουσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρις παρεξηγηση αλλα μην παρουσιαζετε το σιχαμα(Γκ******η)σαν ενα προσν της ομαδας μας!Αφηστε τον οσο τον δυνατον περισσοτερο εξω απο τ ονειρα μας γιατι αυτος μεχρι περσι μας τα εκανε κομματια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. megali prosoxi paidia me tous pursous tin pempti

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου