Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ


Οι μηνύσεις που είχε καταθέσει ο Δημήτρης Μόκκας κατά του Γιάννη Γούμενου το 2007, τις οποίες συνυπέγραψαν ο ΑΣ ΠΑΟΚ και άλλοι 26 μέτοχοι της ΠΑΕ, οδήγησαν σε έρευνα της, τότε, Υπηρεσίας ειδικών ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) η οποία αποκάλυψε «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του Δικέφαλου του Βορρά. Κατά συνέπεια το γεγονός αυτό παραπέμπει σε δίκη τον πρώην πρόεδρο και μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ για υπεξαίρεση από τα ταμεία του συλλόγου.

Σύμφωνα με, το υπ’ αριθμόν 850/2009, βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Γούμενος θα καθίσει στο εδώλιο του Πρωτοβάθμιου Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι οικειοποιήθηκε 892.703 ευρώ, εκδίδοντας αποδείξεις πληρωμής στο όνομα του χωρίς να επισυνάπτει τα απαραίτητα φορολογικά παραστατικά.

Στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου αναφέρεται ότι:
«Από τα στοιχεία της δικογραφίας προέκυψε ότι η οικονομική διαχείριση γινόταν με τρόπο επιλήψιμο και υπήρχαν προστριβές με τους φιλάθλους της ομάδας εξαιτίας της οριακής οικονομικής κατάστασης στην οποία έφθασε ο σύλλογος και τη συνακόλουθη κακή πορεία της ομάδας στους αγώνες. Το Ιούνιο του 2006 ,η «Επιτροπή Σωτηρίας» στην οποία συμμετείχαν βετεράνοι ποδοσφαιριστές , παλιοί παράγοντες και μέλη του συλλόγου έκανε ελέγχους στα οικονομικά στοιχεία και διαπίστωσε την ύπαρξη υπέρογκων ζημιών στα ταμεία της ΠΑΕ, πολλαπλά χρέη σε τρίτους , δαπάνες χωρίς παραστατικά , πλήθος οικονομικών ατασθαλιών και αυθαιρεσίες στις λογιστικές καταγραφές».

Ενώ συνεχίζοντας στο βούλευμα επισημαίνεται ότι: «Ο Γιάννης Γούμενος, ο οποίος ήταν εξουσιοδοτημένος για τη διαχείριση και την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ , λειτουργούσε με αυταρχικό τρόπο και δεν συνεργαζόταν με τους ταμίες και τους λογιστές της ΠΑΕ. Από τον έλεγχο της ΥΠΕΕ βεβαιώθηκαν κινήσεις χρημάτων προς τον κατηγορούμενο (778.000 στις 23/8/2006 και 114.703 στις 8/9/2006), με την έκδοση αποδείξεων πληρωμής στο όνομα του χωρίς την επισύναψη φορολογικών παραστατικών (καταχώριση στα βιβλία με ανύπαρκτα παραστατικά). Μετά την αποχώρηση του , τον Νοέμβριο του 2006, δεν επέστρεψε τα παραπάνω ποσά ούτε προσκόμισε τα απαραίτητα παραστατικά».
Το παραπάνω κείμενο ανήκει στην Εξέδρα και πλέον περιμένουμε να δούμε την στάση της δικαιοσύνης για τα θέματα που έφτασαν τον ΠΑΟΚ μας λίγο πριν την καταστροφή πριν αναλάβει ο Θόδωρος Ζαγοράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου