Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ : ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ


Ο Γιώργος Φωτάκης έχει ξεπεράσει πλέον το πρόβλημα τραυματισμού που τον είχε κρατήσει εκτός δράσης για 10-15 μέρες και δηλώνει έτοιμος για τη ρεβάνς με τη Χέρενφεν εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μέσα στην Ολλανδία.

-Πως νιώθεις μετά από τον τραυματισμό που σε κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν δύο εβδομάδες;
«Το πόδι μου σε γενικές γραμμές είναι καλύτερα. Δεν αντιμετωπίζω πλέον κάποιο πρόβλημα στις πάσες και στις σέντρες και είμαι εντάξει με τη μπάλα στα πόδια. Το θέμα πλέον είναι να βελτιώσω και λίγο τη φυσική μου κατάσταση, ώστε να είμαι έτοιμος για το ματς της Πέμπτης με τη Χέρενφεν».

-Η αναβολή του αγώνα με τον Πανιώνιο βολεύει ή όχι τον ΠΑΟΚ; Επειδή είχε και κάποια προβλήματα τραυματισμών τον τελευταίο καιρό… Θα είστε πιο φρέσκοι για τη ρεβάνς με τους Ολλανδούς;

«Προσωπικά πιστεύω ότι η αναβολή δεν μας βοηθάει, καθώς εφόσον παίζαμε με τον Πανιώνιο θα είχαμε ένα παιχνίδι περισσότερο στα πόδια μας και θα παρουσιαζόμασταν πιο έτοιμοι. Γι’ αυτό πιστεύω ότι θα ήταν καλό να παίζαμε την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος τώρα. Από τη στιγμή όμως που λήφθηκε μία απόφαση δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Πάνω από όλα και εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε άνθρωποι και οφείλαμε να συμπαρασταθούμε στην κατάσταση που έχει πλήξει την Αττική με τις πυρκαγιές. Οφείλαμε να σεβαστούμε το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει».

-Η Χέρενφεν έχει το αβαντάζ για τον επαναληπτικό δεδομένου ότι απέσπασε ισοπαλία 1-1 μέσα στην Τούμπα. Εσείς μέσα στην ομάδα πως αντιμετωπίζετε το ερχόμενο ματς;


«Το αποτέλεσμα της Τούμπας στο πρώτο παιχνίδι δε μας άρεσε σε καμία περίπτωση. Θέλαμε να κρατήσουμε μηδέν παθητικό απέναντι στη Χέρενφεν και να πετύχουμε μία καθαρή νίκη. Από τη στιγμή που δεν τα καταφέραμε ξέρουμε ότι θα πάμε στην Ολλανδία για να κυνηγήσουμε σίγουρα ένα εκτός έδρας γκολ. Το ξέρουμε καλά αυτό, καθώς είναι μονόδρομος για μας. Πιστεύω πάντως ότι οι πιθανότητες για την πρόκριση παραμένουν μοιρασμένες… Και σίγουρα εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε και να περάσουμε στους ομίλους της Γιουρόπα Λιγκ».

-Βλέποντας το πρώτο παιχνίδι της Τούμπας, απ’ έξω, τι αίσθηση σου δημιουργήθηκε για τη Χέρενφεν; Τι συμπέρασμα έβγαλες από την πρώτη αναμέτρηση;


«Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές παίξαμε καλά, αλλά ήμασταν άτυχοι στη φάση που δεχθήκαμε το γκολ. Ήταν ένα γκολ… καραμπόλα που ήρθε από το πουθενά σε μία από τις ελάχιστες επιθέσεις που έκανε η Χέρενφεν. Αυτά όμως έχει το ποδόσφαιρο. Έτσι είναι… Δεν παίζουμε μόνοι μας, αλλά παίζει και ο αντίπαλος. Από εκεί και πέρα η ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε 1-2 ακόμη καλές ευκαιρίες για να πετύχουμε ακόμη ένα γκολ αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα θα πρέπει πάμε στην Ολλανδία για να πάρουμε εκεί τη νίκη. Όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Ο ΠΑΟΚ πάντως ήταν και άτυχος στα δύο εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς που έδωσε με τη Βαλερένγκα και τη Χέρενφεν, καθώς παρά τις φάσεις που είχε δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε το ένα παιχνίδι, ούτε το άλλο…


«Σίγουρα είναι και θέμα τύχης κάποια πράγματα. Και στα δύο ματς με μία φάση που μας έκανε ο αντίπαλος, μας έβαλε τυχερά γκολ! Το ίδιο έγινε και με τη Βαλερένγκα, αλλά και με τη Χέρενφεν. Είναι και θέμα τύχης, αλλά και συγκρέντρωσης».

-Θεωρείς ότι το παιχνίδι με τη Χέρενφεν είναι εξαιρετικά κομβικό για τη φετινή σεζόν;

«Σίγουρα το παιχνίδι της Πέμπτης είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια της φετινής χρονιάς. Όλοι έχουμε κατανοήσει την κρισιμότητα αυτού του παιχνιδιού. Θέλω να πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι ώστε να πάρουμε την πρόκριση».

-Η Χέρενφεν έχασε με 0-2 στην έδρα της από την Άλκμααρ. Τι σας λέει αυτό εν όψει του αγώνα της Πέμπτης;
«Ανεξάρτητα από αυτό το αποτέλεσμα, η Χέρενφεν είναι μία καλή ομάδα. Το διαπιστώσαμε και μέσα στην Τούμπα, όπου έδειξε ότι είναι ένα συγκροτημένο σύνολο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να είμαστε σοβαροί όπως στο εκτός έδρας ματς με τη Βαλερένγκα και να δείξουμε το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο για να φτάσουμε στη νίκη που θα μας χαρίσει και την πρόκριση. Έχουμε πίστη στην ομάδα μας. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου