Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Ο ΒΕΡΟΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΟΚ ΑΝΕΒΗΚΕ ΕΠΙΠΕΔΟ


Είναι αλήθεια ότι το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει γίνει ιδιαιτέρως σκληρό για τους αθλητές. Οποια και να είναι η προσφορά ενός ποδοσφαιριστή, έρχεται η στιγμή που θα κριθεί ότι δεν είναι αρκετή για να ακολουθήσει τους στόχους της ομάδας, έστω και αν ο ίδιος αρνείται να το δεχτεί.

Η περίπτωση του Ρικάρντο Βερόν είναι χαρακτηριστική. Και καταδεικνύει ότι όσο σπουδαία και να είναι η τεχνική ενός παίκτη, δεν αρκεί για την παρουσία του σε υψηλό επίπεδο αν δεν συνδυάζεται με τα απαιτούμενα «τρεξίματα».

Οταν ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Βερόν, τον Ιανουάριο του 2008, έμοιαζε... σαν τη μύγα μες στο γάλα. Σε εκείνο τον (αγωνιστικά) προβληματικό ΠΑΟΚ, η τεχνική του κατάρτιση αρκούσε όχι μόνο για να τον κάνει να ξεχωρίζει, αλλά και για να αποκτήσει συμπάθειες από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο μερικές αδυναμίες έγιναν πολύ χτυπητές στην πορεία του χρόνου.

Πέρυσι, τέτοιον καιρό, ο ΠΑΟΚ έπαιζε φιλικό με τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» και την επομένη είχαμε γράψει ότι ο Δικέφαλος θα ανεβεί επίπεδο μόλις ένας παίκτης τύπου Βερόν καταστεί εναλλακτική λύση. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση υποτίμησης του Αργεντινού. Ισα ίσα, εκτιμούσαμε και εκτιμάμε την ποιότητά του. Εκείνη την ημέρα όμως, τα σαφώς πιο αθλητικά αμυντικά χαφ της ιταλικής ομάδας τον είχαν «καταπιεί». Το συμπέρασμα, μόνο αυθαίρετο δεν ήταν. Κάπως πρώιμο, ίσως, αλλά η αλήθεια «φώναζε».

Εναν χρόνο μετά ο Βερόν είναι... τριτο-τέταρτη επιλογή του Σάντος στα «8άρια», κάτι που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο ΠΑΟΚ ανέβηκε επίπεδο πρακτικά και ρεαλιστικά. Οχι με τα λόγια. Το αν ο Αργεντινός θα μετακομίσει ή όχι στον Ηρακλή είναι καθαρά δικό του θέμα. Αν μπορεί να συμβιβαστεί με τον νέο ρόλο του στον Δικέφαλο, θα μείνει. Αν όχι, θα φύγει. Τόσο απλά...

Ο Βρύζας ή ο Σάντος δεν μπορούν να παίζουν ρόλο... μπαμπούλα ούτε θα προσπαθήσουν να πιέσουν τον παίκτη να αποχωρήσει. Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν θα στείλει ποτέ τον Βερόν να προπονείται μόνος ή θα του κάνει... καψώνια διότι (ορθώς) αναγνωρίζει ότι ο Αργεντινός τον βοήθησε να ανεβεί επίπεδο. Μολονότι δεν θα του λείψει αν φύγει και παρόλο που ίσως προχωρήσει σε μια ουσιαστική προσθήκη αν «ξεφορτωθεί» το συμβόλαιό του, δεν πρόκειται ποτέ να μειώσει τον χαρακτήρα του.

Ένα ακόμα πολύ αξιόλογο άρθρο του Σταύρου Κόλκα από την Εξέδρα που το αναδημοσιεύουμε με σκοπό όλο και περισσότερα αδέρφια μας να διαβάζουν άρθρα με ουσία και όχι πρωτοσέλιδα εφημερίδων.

1 σχόλιο:

  1. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΣΤΑΥΡΟ Ο ΠΑΟΚ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ...ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου