Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

ΛΟΥΣΙΟ ΦΙΛΟΜΕΝΟ : ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ HEERENVEEN ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΟΙ


Ο Λούσιο Φιλομένο είναι από τους παίκτες που έκαναν αίσθηση με τον ερχομό τους στην Τούμπα. Επειτα από δύο χρόνια στον Αστέρα Τρίπολης, και αφού έγινε αντικείμενο πόθου για αρκετές ομάδες, ο Αργεντινός επιθετικός τελικώς κατέληξε στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη.


- Λούσιο, έπειτα από περίπου ενάμιση μήνα στον ΠΑΟΚ ποιες είναι οι εντυπώσεις σου; Αισθάνεσαι δικαιωμένος με την απόφασή σου;


«Ποιος παίκτης δεν θα ήταν ικανοποιημένος φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ; Πραγματικά, από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, βρήκα καταπληκτική οργάνωση σε όλους τους τομείς και όλα ήταν όπως τα είχα φανταστεί. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και το αποδεικνύει σε όλους τους τομείς. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που είπα το 'ναι' στην πρόταση των ανθρώπων της ομάδας και ήρθα εδώ. Ολοι λειτουργούν με μεγάλο επαγγελματισμό και εμείς οι ποδοσφαιριστές, απερίσπαστοι, σκεφτόμαστε μόνο το ποδόσφαιρο».

- Αγωνίστηκες ως αλλαγή στα δύο παιχνίδια με τη Βαλερένγκα και βασικός στο φιλικό με τον Εργοτέλη, έχοντας μάλιστα και πολλές ευκαιρίες για γκολ...


«Εγώ απλώς κάνω τη δουλειά μου! Είναι αποκλειστικά θέμα του προπονητή πότε και πού θα με χρησιμοποιήσει. Από εκεί και πέρα εγώ κοιτάω να τον δικαιώσω και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα. Χαίρομαι που αναγνωρίζεται η προσπάθεια που καταβάλλω, έστω κι αν δεν κατάφερα να πετύχω ένα γκολ. Το σημαντικό όμως ήταν ότι η ομάδα πήρε τη νίκη ακόμη και στο φιλικό. Ολες οι νίκες είναι σημαντικές, γιατί βοηθούν στην ψυχολογία της ομάδας και μας κάνουν να έχουμε νοοτροπία νικητή σε κάθε παιχνίδι, σε όποια διοργάνωση κι αν αγωνιζόμαστε, ακόμη και στα φιλικά».

- Η ομάδα, αν και κάνει φάσεις, δεν πετυχαίνει εύκολα γκολ...

«Καμιά φορά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μπορεί να κάνεις πολλές φάσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να κερδίσεις στις καθυστερήσεις, όπως έγινε στον αγώνα με τον Εργοτέλη, ή και να χάσεις, όπως έγινε στον δεύτερο αγώνα με τη Βαλερένγκα. Εμείς πάντα παίζουμε με στόχο τη νίκη, ακόμη κι όταν στην προπόνηση παίζουμε οικογενειακό διπλό. Ετσι γίνονται οι μεγάλες ομάδες, αποκτώντας τον αέρα του νικητή και με την κατάλληλη νοοτροπία μέσα στο γήπεδο. Το καλό είναι ότι η ομάδα δημιουργεί φάσεις. Σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθουν και τα γκολ και με τη βοήθεια και της τύχης φυσικά. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται καμιά φορά και τύχη για να πετύχεις τον στόχο σου, αλλά δεν μπορείς να βασίζεσαι εξ ολοκλήρου σε αυτήν. Με τη σκληρή δουλειά έρχονται και τα αποτελέσματα».

- Αυτήν τη νοοτροπία του νικητή την είχες και προτού έρθεις στον ΠΑΟΚ;

«Και ως παίκτης, αλλά και ως άνθρωπος, σκέφτομαι πάντα θετικά και παλεύω για να κατακτήσω αυτό που θέλω. Και αυτό που θέλω στο ποδόσφαιρο είναι η νίκη για την ομάδα μου και γι' αυτήν προσπαθώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτα για μένα τον ίδιο, γιατί μου αρέσει αυτό που κάνω, και μετά γιατί αυτή είναι η δουλειά μου, που προσφέρει χρήματα για την οικογένειά μου».

- Το επόμενο παιχνίδι είναι αυτό με τη Χέρενφεϊν για το Europa League...

«Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς οι Ολλανδοί φημίζονται για την τεχνική που διαθέτουν και το δυνατό παιχνίδι τους. Η βαθμολογική θέση της Χίρενφεϊν δεν πρέπει να μας επηρεάζει, καθώς δεν σημαίνει τίποτα. Εμείς θα δώσουμε δύο αγώνες μαζί τους, που στην ουσία είναι δύο τελικοί για μια διοργάνωση που είναι τελείως διαφορετική από το πρωτάθλημά τους. Εμείς οι ποδοσφαιριστές θα παίξουμε και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για τη νίκη. Τις μέρες που απομένουν θα κοιτάξουμε να βελτιωθούμε και να τα δώσουμε όλα και στα δύο παιχνίδια για να περάσουμε στην φάση των ομίλων. Αυτό που θα επιδιώξουμε στην Τούμπα είναι να μη δεχτούμε γκολ και να κερδίσουμε με 2-0 ή έστω 1-0».

- Σε μία βδομάδα αρχίζει και το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στη Νέα Σμύρνη για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο...


«Είναι μια διαφορετική διοργάνωση με άλλες απαιτήσεις. Εννοείται ότι και σε αυτήν θέλουμε να πάμε καλά, απλώς έχουμε μπροστά μας 30 αγώνες. Σιγά σιγά, κάθε βδομάδα ξεχωριστά θα κυνηγάμε τη νίκη. Σε όποια διοργάνωση και να είμαστε, έχουμε στόχο να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου