Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ ΑΡΘΡΑ : ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE 2009-2010


Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται 22 και 23 Αυγούστου αρχίζει το πρωτάθλημα Superleague 2009-2010 γεμάτο ελπίδες και όνειρα για την ΠΑΟΚάρα μας. Κάθε χρονιά ξεκινάει με όνειρα και φιλοδοξίες όλες οι ομάδες πάνε για πρωτάθλημα αλλά μόνο ένας τελικά το παίρνει.

Βασικός στόχος της ομάδας μας είναι η εδραίωσή της στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και η συμμετοχή της στα προκριματικά του επόμενου Champions League. Αυτοί οι στόχοι ολοκληρώνουν το πρώτο τριετές πλάνο της διοίκησης Ζαγοράκη που ως στόχο βασικό είχε και έχει το να γίνει ο ΠΑΟΚ και πάλι πρωταγωνιστής από κομπάρσος.

Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα και οι δυσκολίες άπειρες. Πρώτη δυσκολία και βασικότερη είναι το οικονομικό. Ακούω αριστερά και δεξιά σε συζητήσεις και ραδιόφωνα ότι «έχει 21100 διαρκείας και το μπάτζετ είναι χαμηλό γιατί δεν κάνει την υπέρβαση». Η απάντηση στην αφελή αυτή ερώτηση είναι ότι πρωταρχικός στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση της ομάδας και η ολοκλήρωση του προπονητικού κέντρου πού όσο και αν νομίζουμε ότι είναι μόνο χώμα χλοοτάπητες πυλώνες φωτισμού και τούβλα τσιμέντα είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή στην 83χρονη ιστορία του σωματείου.

Την περασμένη χρονιά καταφέραμε να τερματίσουμε δεύτεροι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια και όλοι κοιτούσαν τα play off. Η ίδια περίπου ομάδα με πιο «γεμάτο» πάγκο φέτος στοχεύει στα ίδια πράγματα και αν της «κάτσει» και σε κάτι παραπάνω. Για πρωτάθλημα όσο και αν το θέλω εγώ και όλοι όσοι είναι της γενιάς μου πάρα πολύ δύσκολο να πάρουμε. Το κύπελλο είναι ένας εφικτός στόχος. Και ίσως δοθεί και εκεί μεγαλύτερη βάση. Επίσης υπάρχει και ο ευρωπαϊκός στόχος εκεί που ο ΠΑΟΚ έγινε γνωστός από τον κόσμο του και τις ιστορικές προκρίσεις που κατά καιρούς πέτυχε. Στόχος μεγάλος είναι η είσοδος στους ομίλους του Europa League όπου η οικονομική ανάσα για την ΠΑΕ θα είναι σχεδόν σωτήρια. Αρχίσαμε με νίκη επί της Βαλερένγκα στην Νορβηγία και μετά ήρθε το χαστούκι της εντός έδρας ήττας με 0-1 που σοκάρισε πολύ κόσμο. Χθες 20/08/2009 είχαμε το πρώτο ματς με την Χέρενφεν για τα play off του Europa League. Το αποτέλεσμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό αλλά ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι στα δύσκολα τα καταφέρνει καλά.

Στις μεταγραφές ο ΠΑΟΚ ομολογουμένως δεν εντυπωσίασε. Ήρθαν παίχτες που θα «γέμιζαν» τον πάγκο και που θα έκαναν την ομάδα πιο γρήγορη. Κάποιες καθυστερήσεις σε αφίξεις παιχτών που προορίζονταν για βασικοί έφεραν την ομάδα πίσω στην προετοιμασία και αναγκάστηκε να αγωνιστεί με την περυσινή ομάδα και αυτή με απουσίες. Στην άμυνα ήρθε ο σκληροτράχηλος Cirillo γνωστός από την θητεία του στην ΑΕΚ για να πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας και να οχυρωθεί πιο πολύ σε συνεργασία με τον Contreras. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα αν δεν επανέλθει και ο Contreras και να δούμε τι συνεργασία θα έχουνε με τον Cirillo. Στα αριστερά ήρθε ο Σαβίνι ο οποίος έδειξε στα τελευταία παιχνίδια ότι μπορεί ο προπονητής να στηρίζεται επάνω του με σιγουριά. Στα χάφ τώρα ήρθε ο Vitolo ο οποίος με τα τρεξίματά του και με το πάθος του συμπληρώνει επάξια τον Pablo Garcia. Η απόδοσή του τόσο στο φιλικό με τον Εργοτέλη όσο και εχθές κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά στάνταρ. Επίσης ήρθε ο Φωτάκης ένας παλιός γνώριμος που έφυγε διωγμένος πριν 10 χρόνια και τώρα ήρθε να αποδείξει σε κάποιους ότι τον αδίκησαν. Φανερά βελτιωμένος διαθέτει ίσως το καλύτερο σουτ του πρωταθλήματος και οργανωτικά μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ. Ο Σορλέν έκλεισε στην ομάδα με μεταγραφή πολύ καλή λύση δοκιμασμένη. Ήρθε επίσης ο Αμπουμπακάρι πιτσιρικάς 21 χρονών με ταχύτητα και μεγάλο διασκελλισμό. Θα βοηθήσει σε βάθος χρόνου. Ήρθε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο στην χώρα. Καλός πολύ ταχύς και με ωραίες κινήσεις. Θέλει χρόνο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας. Ήρθε ο Φιλομένο από τον Αστέρα Τρίπολης καλός επιθετικός με σωστές τοποθετήσεις και γνώστης πλέον του πρωταθλήματος. Τέλος ήρθε ο Παπάζογλου νεαρός επιθετικός με έφεση στο σκοράρισμα αλλά επίσης χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί στην αλλαγή που έκανε και με τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη.

Σε γενικές γραμμές η ομάδα «γέμισε» και είναι στο χέρι του προπονητή να την κάνει ομάδα. Ας μην ξεχνάμε όμως και τους αστάθμητους παράγοντες που πάντα δημιουργούν προβλήματα. Ας είμαστε λίγο πιο υπομονετικοί. Η ομάδες όλες θα ρολάρουν κατά τον Οκτώβριο ως τότε να είμαστε πάντα στο πλευρό της ομάδας και να βοηθήσουμε στην υλοποίηση των στόχων της για να μπορέσουμε να την δούμε μια μέρα πολύ ψηλά. Και όχι σε 3 και 4 χρόνια αλλά σε 10 χρόνια.


Καλό πρωτάθλημα αδέλφια

By BIZIM PAOK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου