Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΒΙΚΤΟΡ ΒΙΤΟΛΟ : Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΘΑ ΕΡΧΟΜΟΥΝ


Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Βίκτορ Βιτόλο στους απεσταλμένους του Contra ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα τονίζοντας ότι και να γύριζε τον χρόνο πάλι πίσω,πάλι στον ΠΑΟΚ θα ερχόταν καθώς καλύπτει αυτά που ζητάει σαν παίχτης και σαν άνθρωπος.

- Ποιες διαφορές έχεις εντοπίσει μέχρι στιγμής στον τρόπο που λειτουργούν ο ΠΑΟΚ και ο Αρης;

"Σίγουρα αυτό που πάνω από όλα βλέπω στον ΠΑΟΚ είναι μία διάχυτη αισιοδοξία αλλά όχι έπαρση. Είναι μία ομάδα που θέλει να κυνηγήσει υψηλότερους στόχους και όχι απλώς την έξοδο στην Ευρώπη. Θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα είναι να βρεθεί σε θέση έτσι ώστε να κυνηγήσει τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ".

- Σκέφτηκες ότι είναι μία δύσκολη απόφαση να παίξεις στον ΠΑΟΚ ενώ την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκες στον Αρη; Πέρασε από το μυαλό σου η σκέψη ότι ίσως συναντήσεις προβλήματα;

"Είναι κάτι που μου πέρασε στο μυαλό έχοντας πάντα υπόψη το πάθος και τον φανατισμό των φιλάθλων αλλά και τον τρόπο που είναι διαμορφωμένο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί και πέρα εγώ είμαι έτοιμος να «υποστώ» οτιδήποτε συμβεί. Πήρα την απόφαση να έρθω στον ΠΑΟΚ διότι η πρόταση που μου κατέθεσε ήταν πάρα πολύ καλή. Ο ΠΑΟΚ με στήριξε και ως ποδοσφαιριστή και ως επαγγελματία και ως άνθρωπο κάτι που δεν συνέβη σ’ αυτό το βαθμό στον Αρη. Σε κάθε περίπτωση, το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι να μπορώ να δίνω το καλύτερο στην οικογένειά μου. Θεωρώ ότι αυτό θα γίνει με την επιλογή της μεταγραφής μου στον ΠΑΟΚ. Αν γύριζα το χρόνο πίσω, πάλι στον ΠΑΟΚ θα ερχόμουν".

- Σκέφτεσαι από τώρα τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Αρη;

"Η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτομαι ιδιαίτερα αυτά τα δύο παιχνίδια. Και αυτό διότι έχω μία λογική να βλέπω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να μην ασχολούμαι τόσο πολύ με το μέλλον. Τα παιχνίδια με τον Αρη είναι απλώς δύο παιχνίδια παραπάνω. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης έτσι ώστε να τερματίσει η ομάδα πιο ψηλά και αν είναι δυνατόν και στην πρώτη θέση. Ξέρω βέβαια ότι η ατμόσφαιρα στο Χαριλάου θα είναι πολύ δύσκολη για μένα αλλά από εκεί πέρα εγώ φοράω πλέον τη φανέλα του ΠΑΟΚ και θα τα δώσω όλα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της".

- Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε θέση να παλέψει ακόμα και για τον τίτλο;

"Είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις πιο σημαντικές ομάδες στην Ελλάδα και θα πρέπει να έχει μεγάλους στόχους. Εγώ, όπως είπαν και πριν είμαι της λογικής να βλέπουμε ξεχωριστά παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να παθιαζόμαστε με την ιδέα του τίτλου, να πιστεύουμε ότι πρέπει πάση θυσία να τον κατακτήσουμε. Θα πορευτούμε με ταπεινότητα έχοντας βέβαια πάντα στο μυαλό μας ότι είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος με μεγάλη μάζα κόσμου κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε".

- Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Europa League πόσο επηρέασε την ομάδα;

"Ηταν μία άτυχη στιγμή για μας. Θεωρώ ότι και στα δύο παιχνίδια με τη Χέρενφεν ήμασταν ξεκάθαρα καλύτεροι. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα ματς πέρασαν και δεν αξίζει αυτή τη στιγμή να σκεφτόμαστε τι συνέβη. Κοιτάμε μπροστά, όπως πάντα, τα παιχνίδια που έρχονται. Και όπως είπα θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από μία θέση στο επόμενο Europa League".

- Μήπως στην ομάδα υπάρχει πίεση μεγαλύτερη από αυτή που θα έπρεπε;

"Πάντα υπάρχει πίεση και πάντα πρέπει να υπάρχει πίεση. Είναι κάτι θετικό αρκεί να μην ξεπερνιούνται τα φυσιολογικά επίπεδα διότι μετά περνάμε στο άγχος το οποίο προκαλεί προβλήματα. Εμείς έχουμε συνείδηση ότι διαθέτουμε μία πολύ καλή ομάδα και γνωρίζουμε επίσης ότι το τεχνικό επιτελείο μας είναι πάρα πολύ καλό. Εχουμε τη στήριξη της διοίκησης και των οπαδών μας. Θα παλεύουμε κάθε εβδομάδα για τους τρεις πόντους έτσι ώστε στο τέλος να ξέρουμε ότι δώσαμε ότι είχαμε για να τα καταφέρουμε".

- O ΠΑΟΚ βγάζει μία ηρεμία στο παιχνίδι του. Είναι κάτι που έχει μεταδώσει ο Φερνάντο Σάντος;

"Είναι κάτι που κατά τη γνώμη μου το δίνει ο ίδιος ο σύλλογος. Ο Φερνάντο Σάντος δουλεύει πολύ καλά στον τομέα της τακτικής αλλά επίσης μας κάνει να νιώθουμε ενωμένοι, μία οικογένεια μέσα στα αποδυτήρια. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για ένα προπονητή αυτό, να χαρίζει δηλαδή στους παίκτες του αυτοπεποίθηση. Ακόμα και ο κύριος Βρύζας και ο πρόεδρος μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφάλεια. Αυτή τη στήριξη βέβαια θα πρέπει εμείς να τη μεταφράσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε τελικό αποτέλεσμα. Πάνω σ’ αυτή τη λογική δουλεύουμε."

- Υπάρχουν διαφορές στον τρόπο που δουλεύει ο Μαζίνιο σε σχέση με τον τρόπο που δουλεύει ο Σάντος;

"Κάθε προπονητής έχει τον δικό του τρόπο δουλειάς, οπότε η σύγκριση δεν είναι εύκολη. Το σίγουρο είναι ότι ο κύριος Μαζίνιο υπολείπεται σε εμπειρία σε σχέση με τον κύριο Σάντος. Είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Μαζίνιο μπορεί να γίνει ένας μεγάλος προπονητής στο μέλλον καθώς βοηθάει πολύ τους ποδοσφαιριστές. Από και εκεί και πέρα, το τεχνικό επιτελείο στον ΠΑΟΚ είναι σε υψηλό επίπεδο κάτι άλλωστε που φάνηκε και από την περσινή πορεία της ομάδας".

- Γιατί ένας Ισπανός ποδοσφαιριστής, όπως εσύ, παίζει μπάλα στην Ελλάδα; Είσαι ευχαριστημένος από το επίπεδο του ποδοσφαίρου εδώ;

"Εχω παίξει πέντε χρόνια στην Ισπανία σε πολύ υψηλό επίπεδο και είχα καλά στατιστικά. Σχεδόν στο 50% των παιχνιδιών αγωνιζόμουν και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος με την απόδοσή μου. Πέρυσι επίσης είχα καλή απόδοση στον Αρη. Φέτος ήρθα στον ΠΑΟΚ και βρήκα ανθρώπους που μου δείχνουν ότι με χρειάζονται. Και το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη χώρα σας είναι νομίζω αρκετά καλό. Αρα γιατί να μην παίξω εδώ;"

- Αρα, θα αγοράσεις σπίτι στη Θεσσαλονίκη...

(γελάει) "Είναι μία πιθανότητα. Είμαι εδώ αρκετό καιρό και αισθάνομαι ευτυχισμένος. Θα το εξετάσω αφού είμαι πολύ ευχαριστημένος σ’ αυτήν την πόλη".

Πηγή http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/PAOK/249759.html

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου