Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ Π.Α.Ο.Κ. ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ


Ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» δεν είναι αρκετό για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας προς τον απερχόμενο πρόεδρο της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. Θοδωρή Ζαγοράκη. Δεν αρκεί ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» για όλα αυτά που έφερε η παρουσία του στον Π.Α.Ο.Κ. Εδώ και 2,5 χρόνια δούλεψε σκληρά και έβαλε τις βάσεις για ένα πιο υγιή σύλλογο.

Έβαλε τις βάσεις για την οικονομική εξυγίανση-απομένουν μόνο τα χρέη προς το δημόσιο που η Πολιτεία οφείλει να ρυθμίσει (όπως υποσχέθηκε)

- έβαλε τις βάσεις για την δημιουργία μιας ομάδας που θα κάνει πρωταθλητισμό σε διάρκεια χρόνων και δεν θα είναι ομάδα κρότου-λάμψης, έβαλε τις βάσεις για το χτίσιμο του προπονητικού κέντρου στη Νέα Μεσημβρία, που σε λίγο καιρό η πρώτη ομάδα θα προπονείται. Ενέπνευσε ξανά τον κόσμο και όλη την χώρα να ασχοληθεί με τον σύλλογό μας, ενέπνευσε ακόμη και τυφλά παιδιά να αγοράσουν διαρκείας. Το σπουδαιότερο επίτευγμά του, όμως, είναι πως έβαλε της βάσης για την ανατροπή της σάπιας και αρρωστημένης νοοτροπίας της κοινότητας του συλλόγου.

Η απόφασή του να παραιτηθεί δεν ήρθε ξαφνικά. Δεν είναι μόνο το προσωπικό του πρόβλημα- που τον ώθησε στην έξοδο από την Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., αλλά είναι ποικίλοι λόγοι και αιτίες. Γιατί, όταν ένας άνθρωπος αναλαμβάνει ένα τόσο δύσκολο έργο όπως αυτό της αναγέννησης του Π.Α.Ο.Κ. οφείλεις να τον εμπιστευτείς πραγματικά. Και η εμπιστοσύνη δεν αποδεικνύεται μόνο με ένα διαρκείας ή ακόμη και με την αγορά μετοχών. Η εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο αποδεικνύεται εμπράκτως μέσα από την στήριξη στον ίδιο και στους συνεργάτες του, μέσα από την στήριξη στις επιλογές του και στην υπομονή που οφείλουμε να δείχνουμε βλέποντας σε βάθος χρόνου τα αποτελέσματά τους, μέσα από την καλοπροαίρετη κριτική που σαφώς πρέπει να υπάρχει. Στήριξη δεν σημαίνει να κάνουμε υποδείξεις σε όλους για όλα τα θέματα λες και είναι μαριονέτες, νομίζοντας πως δικαιούσαι να κάνεις εσύ ΠΑΟΚτσή την διοίκηση, στήριξη δεν σημαίνει να λες πως εμπιστεύομαι έναν άνθρωπο αλλά να του ζητάς τον λόγο και εξηγήσεις-σαν να είναι κατηγορούμενος και να απολογείται για κάτι.

Εξηγήσεις γιατί δεν διώχνει τον προπονητή, εξηγήσεις γιατί στηρίζει κάποιον, γιατί έφερε τον Γκαγκάτση, γιατί πήρε τον τάδε παίχτη, γιατί πάει να διώξει έναν αθλητή που δεν συμβαδίζει με το πλάνο της ομάδας αλλά είναι αρεστός στον κόσμο, εξηγήσεις γιατί πάει να πάρει έναν ποδοσφαιριστή που δεν θέλει μερίδα του κόσμου, εξήγησεις για όλα , από το πρώι μέχρι το βράδυ..

Στήριξη δεν σημαίνει να εμπιστευόμαστε τον κάθε κακόβουλο και τα υστερόβουλα δημοσιεύματα ή ακροατές ραδιοφώνων και όχι τους δικούς μας ανθρώπους. Αυτό δεν είναι ούτε στήριξη αλλά ούτε εμπιστοσύνη. Αυτό είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Ο Π.Α.Ο.Κ. δεν είναι ούτε κτήμα, ούτε ιδιοκτησία του οποιοσδήποτε για να νομίζει πως μπορεί να τον ελέγχει. Ο Π.Α.Ο.Κ. ανήκει στις επόμενες γενιές, που θα θέλουν να δουν έναν Π.Α.Ο.Κ. υγιή, πρωταγωνιστή, πρωταθλητή και όχι έναν Π.Α.Ο.Κ. διασπασμένο όπου ο καθένας θα μπορεί να μιλάει και να πράττει αυθαίρετα στο όνομα της «δημοκρατίας», όπως την αντιλαμβάνονται αυτοί.

Το έργο που ξεκίνησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, αναλαμβάνει να συνεχίσει τώρα ο Ζήσης Βρύζας. Αυτό που οφείλουμε όλοι μας να καταλάβουμε είναι ότι δεν έχει ο Βρύζας και ο Ζαγοράκης μαγικό ραβδάκι για να αλλάξουν με μια κίνηση τον Π.Α.Ο.Κ. Απαιτείται χρόνος, στήριξη και εμπιστοσύνη και όχι υποκρισία και υποδείξεις. Γιατί αν δεν αλλάξουμε όλοι μας ( ακόμα και εμείς με τα λάθη μας ), αν δεν ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτήν την νοσηρή νοοτροπία, τότε ο Βρύζας δεν θα πετύχει τίποτα. Γιατί μια νέα εποχή ξημερώνει όχι μόνο με αλλαγή αυτών που διοικούν και κυβερνούν, αλλά κυρίως με την αλλαγή αυτών που κυβερνιούνται. Αν κάνουμε τα ίδια λάθη θα αποτύχουμε και δεν θα υπάρχει καμιά άλλη λύση...

Η οχύρωση των γραφείων της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. και με την βοήθεια όλων των συνδέσμων είναι εξαιρετικά σημαντικό για έναν σύλλογο που θέλει να είναι μεγάλος και να πρωταγωνιστεί. Ο Π.Α.Ο.Κ. δεν είναι παιδική χαρά.

Επίσης, η αντιμετώπιση του Π.Α.Ο.Κ. από τα ΜΜΕ και κυρίως από ανθρώπους που δεν είναι καν δημοσιογράφοι αλλά άνθρωποι που κάνουν εκπομπές lifestyle στα του Π.Α.Ο.Κ. οφείλει να απασχολήσει τον Π.Α.Ο.Κ. Η τακτική της αδιαφορίας ή των άτυπων απαντήσεων και ανταπαντήσεων δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Ο Π.Α.Ο.Κ. οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στα ΜΜΕ και να ασκήσει μια πιο σκληρή και κυρίως πιο αποτελεσματική επικοινωνιακή πολιτική, ώστε να μην εμφανίζεται ως υπαίτιος για όλα τα δεινά του κόσμου. Ακόμη, μια διοίκηση επιβάλλεται μεν να ακούει την κοινή γνώμη και όχι να αδιαφορεί για αυτήν, αλλά οφείλει να παίρνει τις αποφάσεις σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια και όχι με βάση τα θέλω του κόσμου, που δεν γνωρίζει ούτε τα δεδομένα ούτε τις καταστάσεις από μέσα. Μια διοίκηση που υπακούει στις επιθυμίες του κόσμου είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Η διοίκηση επιβάλλεται να ενεργεί σύμφωνα με τα συμφέροντα του συλλόγου αλλά με τα δικά της κριτήρια και για τα οποία θα κριθεί από το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου.

Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μάθαμε από τα λάθη μας. Η πηγή ανθρώπων ανιδιοτελών που να δουλεύουν για τον Π.Α.Ο.Κ. δεν είναι ανεξάντλητη. Πίεση και κριτική οφείλουμε να ασκούμε στην ομάδα, αλλά όχι να γκρινιάζουμε, να μιζεριάζουμε και να συμπεριφερόμαστε σαν να είναι η διοίκηση κατηγορούμενη στο κάθε τι.

Αυτό που οφείλουν όλοι στον Π.Α.Ο.Κ. να καταλάβουν είναι ότι όσο δύσκολο είναι να κυβερνάς μόνο με εχθρούς, άλλο τόσο δύσκολο είναι να κυβερνάς μόνο με φίλους.

Υ.Γ. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έβαλε όλες τις βάσεις για το προπονητικό κέντρο που η κατασκευή του βρίσκεται σε εξέλιξη, κάνοντας πραγματικότητα ένα όνομα και όραμα χρόνων, δεκαετιών. Πιστεύουμε πως του αξίζει να πάρει το προπονητικό κέντρο το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη. Ενός ανθρώπου που παρά την φθορά και την κούραση δεν κάηκε, και αυτό είναι το μεγαλύτερο ευτύχημα, άσχετα αν και ο ίδιος ήθελε κάπου να φύγει εδώ και μήνες και απλά οι εξελίξεις τον βοήθησαν στο να το αποφασίσει ο ίδιος πιο άμεσα.

Υ.Γ. Ευχόμαστε στον Ζήση Βρύζα όπως και σ όλα τα παιδιά ότι καλύτερο, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η ταπεινή μας άποψη που όπως και όλοι οι ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ θέλουμε και εμείς μην μείνει τίποτα στην μέση.

Η καλύτερη απάντηση για όλους είναι το sold out του Σάββατου στον ναό και η νίκη, για να δείξουμε όλοι πραγματική αγάπη και αφοσίωση στην ομάδα μας !!!
http://ultraspaok.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1398&Itemid=9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου