Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

NIKH ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ 1-0 ΕΠΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΙΒΙΤΣ ΣΤΟ 87΄


Με γκολ του Ίβιτς στο 87ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ήταν νικητής με 1-0 επί του Ηρακλή στην Τούμπα για την 6η αγωνιστικήσε μια νίκη κυρίως ψυχολογίας για την συνέχεια.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2': Από βαθιά μπαλιά του Κατσαμπή, ο Επστάιν βγαίνει πίσω από τον Αραμπατζή, κάνει κοντρόλ με το χέρι (δεν καταλογίζεται) και μπαίνοντας στην περιοχή αστοχεί απέναντι στον Χαλκιά.
3': Ο Βιεϊρίνια σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
5': Ο Σορλέν σεντράρει από αριστερά αλλά ο Κονσεϊσάο, υπό την πίεση του Γιαννούλη, δεν καταφέρει με προβολή να στείλει την μπάλα στην εστία του εξερχόμενου Κοβαλέφσκι.
10': Μετά από σέντρα του Μάρτος ο Κατσαμπής κοντρολάρει την μπάλα και σουτάρει, αλλά ο Χαλκιάς πέφτει και μπλοκάρει.
13': Ο Επστάιν μπαίνει στην περιοχή του ΠΑΟΚ υπό την πίεση του Αραμπατζή αλλά το πλασέ που επιχειρεί δεν είναι καλό και η μπάλα καταλήγει άουτ.
21': Ο Βιεϊρίνια σουτάρει μόνος του από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία του Κοβαλέφσκι.
24': Ο Κονσεϊσάο σεντράρει από δεξιά και ο Βιεϊρίνια πιάνει την κεφαλιά, όμως ο Κοβαλέφσκι μπλοκάρει.
33': Νέα σέντρα του Κονσεϊσάο φέρνει νέα κεφαλιά του Βιεϊρίνια, αλλά και πάλι ο Κοβαλέφσκι μπλοκάρει.
35': Μακρινό σουτ του Παπάζογλου αποκρούει δύσκολα ο Κοβαλέφσκι. Η μπάλα φτάνει στον Κονσεϊσάο, ο οποίος κλείνεται και η ευκαιρία περνάει.
36': Στην αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ο Φωτάκης τροφοδοτεί τον Παπάζογλου, που μπαίνει στην περιοχή και σουτάρει χλιαρά διαγώνια, αλλά ο Κοβαλέφσκι μπλοκάρει εύκολα.
47': Ο ΠΑΟΚ βγαίνει στην αντεπίθεση, ο Σορλέν σεντράρει από αριστερά και ο Φωτάκης πιάνει την καρφωτή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Κοβαλέφσκι διώχνει ενστικτωδώς.
49': Ο Βιεϊρίνια μπαίνει από αριστερά στην περιοχή του Ηρακλή και γυρίζει προς τον Φωτάκη, ο οποίος πιάνει απευθείας το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοβαλέφσκι.
61': Ο Τούμα σουτάρει έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και στέλνει την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.
64': Ο Λίνο σεντράρει από αριστερά και ο Παπάζογλου ολομόναχος μπροστά στην κενή εστία (ο Κοβαλέφσκι ήταν εκτός θέσης στο πρώτο δοκάρι), στέλνει με πλασέ την μπάλα ψηλά άουτ!
65': Ο Βιεϊρίνια μπαίνει στην περιοχή και σουτάρει στην κλειστή γωνία του Κοβαλέφσκι, αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας διώχνει σε κόρνερ.
73': Ο Βιεϊρίνια αποφεύγει τον Γιαννούλη και επιχειρεί το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα περνά άουτ.
81': Ο Ιβιτς σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά δεν βρίσκει στόχο.
86': Μετά από κεφαλιά-πάσα του Γκαρσία, ο Κοντρέρας, στην «πλάτη» της άμυνας του Ηρακλή, κάνει την προβολή με υπερένταση, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.
87' ΓΚΟΛ: Ο Ιβιτς αλλάζει την μπάλα με τον Κοντρέρας έξω από την περιοψή του Ηρακλή και με ωραίο δεξί σουτ πετυχαίνει το 1-0.


Συνέντευξη Τύπου

Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ):
"Η νίκη της ομάδας μου είναι κάτι παραπάνω από δίκαιη. Σε ένα παιχνίδι όπου το πρώτο ημίχρονο παίχτηκε σε πολύ μεγάλη ένταση. Η ομάδα μου πάλεψε, έτρεξε και πίεσε. Αν και όταν είχαμε την μπάλα στα πόδια μας κυριαρχούσε μεγάλη νευρικότητα λόγω της πίεσης που υπήρχε.

Στο πρώτο ημίχρονο καταφέραμε και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για κάποιο γκολ. Στην κατοχή δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο θα έπρεπε και η ομάδα κοβόταν στα δύο. Στην ανάπαυλα είπαμε ότι θα πρέπει να διατηρήσουμε την ίδι8α θέληση και να παίξουμε όμως με περισσότερη ηρεμία., να αναπτυχθούμε σωστά και να φθάσουμε όλοι μαζί στην αντίπαλη περιοχή. Το κάναμε αρκετά καλά και κυρίως στα πρώτα 20΄ όπου δημιουργήσαμε 3-4 καλές ευκαιρίες για γκολ. Συνεχίσαμε να έχουμε καθαρό μυαλό. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία με τον Παπάζογλου και τελικά ήρθε στο τέλος το γκολ με την νίκη μας αντικατοπτρίζει ότι δίκαια κερδίσαμε.

Θα ήθελα να πω και κάτι στους οπαδούς μας. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον τρόπο στήριξης τόσο στο πρώτο όσο καις το δεύτερο ημίχρονο. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει νευρικότητα λόγω της επιθυμίας τους για νίκες. Δεν σταμάτησαν ποτέ να υποστηρίζουν την ομάδα. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους και όλοι μαζί προχωράμε μπροστά.

Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο βάθος ως ρόστερ και πληθώρα επιλογών και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να ωριμάσει και να βελτιωθεί η ομάδα και θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Από την στιγμή που βρίσκονται στο ρόστερ αξίζουν να βρίσκονται σε αυτό. Θα πρέπει να μετουσιώσουμε τις ευκαιρίες που θα κάνουμε σε γκολ. Με τον Ατρόμητο η εικόνα μας ήταν κακή. Αλλά σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια αν είχαμε μεταφράσει σε γκολ το ένα δέκατο των ευκαιριών μας θα είχαμε περισσότερους βαθμούς και μία διαφορετική θέση που θα μας βοηθούσε πάρα πολύ.

Ήταν μία αλλαγή που ήταν να γίνει και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο αλλά εξαιτίας του τραυματισμού του Σαβίνι δεν μπορούσε να γίνει. Ο Κοντρέρας ξεκίνησε ως επιθετικός. Μου έχει δείξει στις προπονήσεις ότι μπορεί να παίξει σε αυτήν την θέση. Αλλά σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις, μένουν δέκα λεπτά, και δεν έχουμε άλλη επιλογή μπορεί να μπει και να δημιουργήσει. Το ήξερα ότι μπορούσε να βοηθήσει. Του το είχα πει και πριν μπει στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Τα πήγε καλά. Το ξέρω. Αν δεν πήγαινε ο υπεύθυνος θα ήμουν εγώ.

Έχω πει στον Παπάζογλου ότι θα πρέπει να συνεχίζει να δουλεύει. Έχει θέληση να μάθει. Μένει επιπλέον στην προπόνηση όπως και ο Κουτσιανικούλης. Έχουν ταλέντο και θα πρέπει να βγει στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θα πρέπει να αισθάνονται χαμένοι επειδή δεν βάλανε ένα γκολ. Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Δείχνουνε μεγάλη διάθεση να βοηθήσουν την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια όπα και ο προπονητής του. Ο Σαβίνι έχει κάνει δύο παιχνίδια πολύ καλά. Σε αυτό το παιχνίδι θέλαμε έναν αριστερό μπακ πιο επιθετικογενή και εγώ είμαι υπεύθυνος για τις επιλογές που κάνω.

Γενικότερα η ομάδα έχει σημάδια βελτίωσης σε όλη της την αμυντική λειτουργία και θέλουμε τις ευκαιρίες που κάνουμε να τις κάνουμε γκολ. Σίγουρα δεν μου αρέσει να μιλάω με αν το ένα και αν το άλλο. Από κάποιες άλλες παραμέτρους ο ΠΑΟΚ θα είχε σήμερα 13 βαθμούς ενώ φταίμε και εμείς για κάποια πράγματα που δεν κάναμε".

Όλεγκ Προτάσοφ (προπονητής Ηρακλής): "Δυστυχώς στο τέλος λυγίσαμε. Δεν αντέξαμε στην πίεση. Συνεχίζουμε να κάνουμε αρκετά προσωπικά λάθη και βέβαια δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την κυκλοφορία της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο. Για αυτό κάνουμε πολλά λάθη και ο αντίπαλός μας δημιουργεί λάθη.

Δεύτερο παιχνίδι ίδια εικόνα και έχουμε συζητήσει με τους παίκτες. Πολλά λάθη κάνουμε σε απλές περιπτώσεις. Σε απλές φάσεις και κάθε φορά που χάνεται η μπάλα κόβεται η ομάδα στην μέση και δίνεται ευκαιρία στον αντίπαλο κάτι που θέλει μεγάλη βελτίωση. Ο Ντίκα είχε πόνους στην μέση στο ημίχρονο και μετά αισθάνθηκε πολύ χειρότερα και έγινε αλλαγή.

Είχαμε καταλάβει τον τρόπο που παίζει ο ΠΑΟΚ και στο ημίχρονο πιστέψαμε ότι θα μπούμε μέσα και θα κερδίσουμε. Εγώ είχα ζητήσει να κάνουμε 5-10 πάσες και να βγούμε μπροστά. Για αυτό έβαλα τους Κονέ και Νταλά Μπόνα παίκτες που μπορούν να το κάνουν αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό. Πιστεύω όμως ότι σήμερα έναν βαθμό τουλάχιστον τον δικαιούμασταν".


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Κονσεϊσάο (66΄ Κουτσιανικούλης), Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Παπάζογλου (85΄ Κοντρέρας), Λίνο, Φωτάκης (74΄ Ίβιτς), Βιεϊρίνια.

Ηρακλής (Όλεγκ Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Ντιέ, Τουμα (62΄ Κονέ), Μάρτος, Ντίκα (69΄ Ντάλα Μπόνα), Παπαστεργιανός, Γιαννούλης, Ιάκομπ, Επσταϊν, Λέκι (76΄ Παπαζαχαρίας).

Κίτρινες: Τσιρίλο, Μαλεζάς, Κονσεϊσάο, Γκαρσία / Λέκι, Ιάκομπ, Γιαννούλης

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου