Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΣΕΡΤΖΙΟ ΚΟΝΣΕΙΣΑΟ:Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ


Ένα αφιέρωμα από το site gazzetta σε έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν ποτέ την τιμημένη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος για έναν παίκτη που παθιάστηκε όσο λίγοι με την ομάδα και την κερκίδα παρά τον δύσκολο χαρακτήρα του.

Εμείς του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στην νέα σελίδα της καριέρας του και είμαστε σίγουροι πως θα πετύχει καθώς όσοι τον γνώρισαν τον Σέρτζιο ξέρουν ότι είναι γεννημένος νικητής.Όλοι θα θέλαμε να παίξει για τελευταία φορά με τον ρούλη και να κρεμάσει μετά τα παπούτσια του αλλά εφόσον διάλεξε να αποσυρθεί από τώρα εμείς ωφείλουμε να το σεβαστούμε.Respect to Sergio!


Λίγο καιρό μετά την άφιξή του στην Ελλάδα έκανε τατουάζ έναν αρχαίο Έλληνα πολεμιστή. Σαν εκείνον που ξύπνησε μέσα του, όταν χτυπούσε το χέρι στην καρδιά κι έβριζε τους οπαδούς του Άρη τον περασμένο Γενάρη. Από την πρώτη του μέρα στον ΠΑΟΚ κουβαλούσε μια διαφορετική αύρα, μια ξεχωριστή κληρονομιά. Κάτι που ίσως ακόμα και ο ίδιος να μην γνώριζε, όταν δεν συμβιβαζόταν με το νούμερο “9”, ούτε δεχόταν να φορέσει έναν διψήφιο αριθμό που να τελειώνει σε εφτά. Ήθελε και πήρε εκείνο που σε όλη την καριέρα του, τον συνοδεύει. Το “7” του Θοδωρή Ζαγοράκη και, μάλιστα, από τα χέρια του πρώην παίκτη και νυν προέδρου του δικεφάλου. Αυτόματα, η μοίρα του συνδέθηκε με τον ΠΑΟΚ.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήρθε περίπου δύο χρόνια πριν ως μια μεταγραφή που έμοιαζε απλά... αντίβαρο στην άφιξη του Μάρσιο Αμορόζο για τον Άρη. Κατηγορήθηκε – και ποιος δεν έχει κατηγορηθεί; - πως απλά θα κολλήσει τα τελευταία ένσημα. Στο πρώτο του ματς βασικός τσακώθηκε με τον Αντώνη Νικοπολίδη, το πρώτο του γκολ το κατέταξε στα καλύτερα της καριέρας του, έγινε αρχηγός του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι και ως τέτοιος μπήκε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στις 25 Γενάρη του 2009. Ο τρόπος που βγήκε, όμως, τού δίνει κάτι περισσότερο. Την υστεροφημία...

Εξάλλου, και οι Αρχαίοι Έλληνες πολεμιστές πολλές φορές γι' αυτήν έδιναν μάχες! Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις μάχες του Πορτογάλου μέσου. Εκείνες που κέρδισε, πριν χάσει τον πόλεμο. Από τον εαυτό του...

Τακτική του αιφνιδιασμού...

Το πλήρες του όνομα είναι Σέρτζιο Πάουλο Μαρτσενέιρο ντα Κονσεϊσάο και είναι γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου του 1974 στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία εννέα ετών κι έζησε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του στην Ιταλία. Η Πόρτο τον ανακάλυψε στην Φελγκουέιρας σε ηλικία 22 ετών και πήγε έτοιμος για να κάνει τη διαφορά. Παρότι, δεν είχε παραστάσεις σε τέτοιο επίπεδο, κατάφερε να αιφνιδιάσει με την παρουσία του και δύο χρόνια μετά έκανε την πρώτη του μεγάλη μεταγραφή. Η Λάτσιο ξόδεψε 11,2 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει και δικαιώθηκε!

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο στέφθηκε κυπελλούχος ΟΥΕΦΑ με την Λάτσιο, κατέκτησε το πρωτάθλημα και απέκτησε μια σπάνια σχέση αγάπης με τους λατσιάλι. Μια σχέση που επιβεβαιώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, όταν 18.000 οπαδοί σηκώθηκαν από τις θέσεις τους για να αποθεώσουν τον Πορτογάλο τη στιγμή που ο Φερνάντο Σάντος τον έκανε αλλαγή στο φιλικό του ΠΑΟΚ στη Ρώμη. Το 2000, η Λάτσιο έδωσε τον Κονσεϊσάο στην Πάρμα ως αντάλλαγμα για τον Κρέσπο και κατόπιν ακολούθησε η μεταγραφή στην Ίντερ, ως αντάλλαγμα για τον Σεμπαστιάν Φρέι. Μια πορεία που έμοιαζε ανοδική, ωστόσο δεν ήταν αφού στο Μιλάνο δεν μπόρεσε να αποδώσει κι έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις – πολλές είναι η αλήθεια – αποτυχημένες μεταγραφές των νερατζούρι.

Η επιστροφή του στην Λάτσιο το 2003 ήταν ένα γεγονός που τον χαροποίησε και παρότι η δημοτικότητά του παρέμενε στα ύψη, η ρωμαϊκή ομάδα δεν ήταν πλέον η ίδια. Τα οικονομικά προβλήματα τον οδήγησαν σε μια ακόμα επιστροφή, διπλή αυτή τη φορά. Το 2004 γύρισε στην πατρίδα του και στην Πόρτο, ωστόσο πολλά είχαν αλλάξει. Οι σχέσεις του με τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι τον είχαν αφήσει εκτός Εθνικής και ο Κονσεϊσάο έψαχνε τρόπο να γίνει ο παίκτης που ήταν. Ο παίκτης που είχε αφήσει άφωνη την Ευρώπη με το εκπληκτικό του χατ-τρικ απέναντι στην Γερμανία το καλοκαίρι του 2000 στο Euro στην Ολλανδία...

Κλεφτοπόλεμος και αντάρτικο!

Η ευκαιρία που ήθελε για να μπορέσει να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή ήρθε μέσω Βελγίου. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο δέχτηκε την πρόταση της Σταντάρ Λιέγης και στο Βέλγιο θύμισε τις πρώτες του μέρες στην Ιταλία. Το καλοκαίρι του 2004 αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Jupiler League, αφού η επιστροφή του στην Πόρτο δεν είχε συνδυαστεί με όσα ο ίδιος πίστευε.

Η παρουσία του εκεί ήταν κάτι το ξεχωριστό. Αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος το 2005 και έγινε αρχηγός του συλλόγου. Φαίνεται, όμως, πως το περιβραχιόνιο και το αυξημένο αίσθημα ευθύνης τον ωθεί στα άκρα. Τον Μάρτιο του 2006 έγινε το επεισόδιο το οποίο σημάδεψε την παρουσία του στην Σταντάρ. Στον αγώνα με αντίπαλο την Ζούλτε Βάρεγκεμ, ο Κονσεϊσάο θα έχει αψημαχίες με τον προσωπικό του αντίπαλο από την αρχή του αγώνα. Το αποκορύφωμα θα έρθει όταν ο μέσος του ΠΑΟΚ θα φτύσει τον Μέερτ και θα αποβληθεί από τον διαιτητή της αναμέτρησης στο 38'. Ο Κονσεϊσάο, όμως, αντιδρά στο κόκκινο σαν ταύρος και θα πετάξει τη φανέλα του στο πρόσωπο του διαιτητή. Το αποτέλεσμα; Αποκλεισμός τριών ετών με αναστολή και ουσιαστικά αποκλεισμός 4,5 μηνών.

Μετά το πέρας της τιμωρίας του, ο Κονσεϊσάο επέστρεψε για την τελευταία του σεζόν στο Βέλγιο και ήταν εκ νέου από τους κορυφαίους της Σταντάρ ως το καλοκαίρι του 2007.

Λευκή πετσέτα!

Η στιγμή που κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αποφύγει κι όμως οι περισσότεροι ενδίδουν... Η πρόκληση του αστρονομικού συμβολαίου που τους προσφέρθηκε από το Κουβέιτ έμοιαζε ως το άδοξο φινάλε για έναν πολεμιστή. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ουσιαστικά... αποσύρθηκε στα 2 εκ. ευρώ που του πρόσφερε η Αλ Καντισίγια και αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό στην καριέρα του, φυσικά με γνώμονα το οικονομικό του συμφέρον.

Λέγεται πως κατάλαβε πως δεν έχει καμία θέση εκεί, όταν σε μια προπόνηση είδε τους συμπαίκτες του να γονατίζουν για να προσευχηθούν στον Αλλάχ. Το λάθος του το αναγνώρισε και λίγο καιρό μετά, σε συνέντευξη που είχε δώσει... «Ναι, ήταν ένα λάθος. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με επέλεξαν τότε. Τα χρήματα που πήρα ήταν πολλά και βοήθησαν σημαντικά την οικογένεια μου. Αγωνιστικά ζημιώθηκα. Κάναμε μια ερασιτεχνική προπόνηση την ημέρα ενώ δεν υπήρχε κανένας συναγωνισμός στους αγώνες».

Άρχισε να ψάχνει τρόπο να πάρει ξανά το... όπλο του και βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ακαντέμικα, όταν ο Φερνάντο Σάντος και ο ΠΑΟΚ του έδωσαν μια καινούργια πρόκληση. Ο πολεμιστής ξύπνησε...

Αντεπίθεση!

Από τα 2 εκ. ευρώ, βρέθηκε στα 200.000 ευρώ, όσα προέβλεπε να πάρει από τον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2008, ενώ εκείνο της πρώτης του γεμάτης σεζόν στο δικέφαλο προέβλεπε τα διπλάσια λεφτά. Τα χρήματα, όμως, δεν ήταν το κίνητρο για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Από την ημέρα της άφιξής του στη Θεσσαλονίκη έδειξε διάθεση να αποτελέσει είδωλο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τον ηγέτη της ομάδας του Φερνάντο Σάντος. Κάτι που του ενέπνευσε η υποδοχή στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, καθώς πάντα ήθελε στην καριέρα του να έχει ξεχωριστή σχέση με τον κόσμο.

“Πέρα από τις πληροφορίες που είχα συλλέξει από το internet, μιλώντας με φίλους που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, μου είχαν πει πολλά για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Μου είπαν ότι είναι original οπαδοί που κάνουν τα πάντα για να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Μου αρέσουν πάρα πολύ, παρόμοιους οπαδούς είχα άλλωστε και στην Σταντάρ Λιέγης", είχε πει στις 4 Φεβρουαρίου και καιρό αργότερα σε συνέντευξή του, εξηγούσε για τη διαφορετική επαφή που θέλει να έχει με την κερκίδα.

«Ανέκαθεν, όπου και αν έχω αγωνιστεί, είχα στενή επαφή με τους φιλάθλους. Το είδατε και το καλοκαίρι στο φιλικό με τη Λάτσιο πώς με υποδέχθηκαν οι φίλαθλοι στη Ρώμη. Και αυτό συμβαίνει γιατί πάντα αγωνίζομαι με πάθος και δίνω μέσα στο γήπεδο τον καλύτερό μου εαυτό. Το πάθος που βλέπετε προέρχεται από το γεγονός ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ και αγωνίζομαι μπροστά στον κόσμο του».

ΠΑΟΚτσής πολεμιστής!

Από την πρώτη στιγμή στον ΠΑΟΚ, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έδειξε διάθεση να αποτελέσει κάτι διαφορετικό για τον δικέφαλο του βορρά. Αντιεξουσιαστής και αναρχικός, κόντρα στο κατεστημένο και στις επικαλυμμένες δηλώσεις. Πριν έρθει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, προκάλεσε με τις δηλώσεις του. “Διαφορετικά αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό εντός συνόρων και αλλιώς εκτός συνόρων. Τον έχω αντιμετωπίσει με την Πόρτο και μπορώ να σας πω ότι ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη είναι μικρής εμβέλειας ομάδα. Εμφανίζεται όμως καλός για την Ελλάδα. Εξακολουθεί να είναι ισχυρή ομάδα, πιστεύω όμως ότι δεν υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων και πώς αν παίξουμε όπως μπορούμε θα τον κερδίσουμε", θα πει και η φήμη του... ξεπερνάει την Τούμπα!

Στο ματς με τους ερυθρόλευκους, θα κάνει το ουσιαστικό του ντεμπούτο, ξεκινώντας βασικός. Το κόκκινο και πάλι τον προκαλεί, όπως και ο Αντώνης Νικοπολίδης. Στο χαμένο πέναλτι, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού θα του επιτεθεί λεκτικά και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο που εκείνη τη στιγμή θα έχει σκυμμένο το κεφάλι, θα απαντήσει στα αποδυτήρια. Μιλώντας σε εφημερίδες στην χώρα του, θα εξηγήσει για το συμβάν: “Ο τερματοφύλακάς τους έπιασε την μπάλα και τον είδα που ήρθε πάνω μου και άρχισε να με προκαλεί, βρίζοντας με: "Κλάψε τώρα". Ήμουν τόσο πεσμένος ψυχολογικά που αστόχησα στο πέναλτι, που δεν έδωσα σημασία. Τον περίμενα, διότι ήθελα να τον ρωτήσω γιατί με έβρισε, αλλά μόλις κατάλαβα ότι πήγε να μου επιτεθεί, τον απώθησα και προκλήθηκε φασαρία».

Το καλοκαίρι του 2008 ήρθε ένα ακόμα βήμα για τη σχέση του Πορτογάλου με τον ΠΑΟΚ. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν, πλέον, αρχηγός του δικεφάλου και οι ευθύνες του μεγαλύτερες. Όπως και ο λόγος του βαρύτερος! «Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι περήφανος που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας. Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα στην Ελλάδα. Είμαι 100% αφοσιωμένος στο σύλλογο που αγωνίζομαι. Έχω μεγάλη εμπειρία. Αυτό που προσπαθώ να κάνω όχι μόνο στη διάρκεια των αγώνων αλλά και στις προπονήσεις είναι να βοηθήσω τα παιδιά που δεν έχουν ανάλογη εμπειρία. Και αυτό με σκοπό να φέρουμε τον ΠΑΟΚ όσο πιο ψηλά γίνεται».

Στα τέλη Αυγούστου, 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ήρθε το και το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα. Ένα από τα καλύτερα στην καριέρα του, όπως ο ίδιος θα πει μετά... “Νομίζω ότι ήταν ένα από τα δέκα ωραιότερα γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου. Δεν ήταν όμως μόνο η εκτέλεση, αλλά ολόκληρη η προσπάθεια. Ο συνδυασμός του Σνάουτσνερ με τον Ίβιτς και η πάσα του Μουσλίμοβιτς με το στήθος, έκανε αυτό το γκολ ξεχωριστό. Παίξαμε την μπάλα με τη μία, με τρόπο ιδανικό”.

Στο μυαλό του όσα είχαν γίνει πέρυσι με τον Ολυμπιακό, δεν ήταν ένα κεφάλαιο που είχε κλείσει. Όσες φορές κι αν ρωτήθηκε ξανά για το επεισόδιο με τον Αντώνη Νικοπολίδη, δεν είχε θέλησε να δώσει συνέχεια. Είναι φανερό, ωστόσο, ότι ο Ολυμπιακός και το κόκκινο τον προκαλεί. Μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν καυστικός. “Τώρα κατάλαβα το πώς παίρνει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός και γιατί γέρνει το γήπεδο», είχε πει και η βεντέτα συνεχιζόταν.

Δεν θα ήταν η μόνη! Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο λειτουργούσε ως οπαδός του ΠΑΟΚ. Λες και γνώριζε πότε και πού έπρεπε να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη. Και μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο του “Κλεάνθης Βικελίδης” θα υπέγραφε συμβόλαιο με τον κόσμο του δικεφάλου. Ένα ακόμα. Η αποβολή του, η αντίδρασή του προς τον κόσμο του Άρη, το χτύπημα στο στήθος, η χειρονομία, η βρισιά...

Στην πρώτη φορά που ο Κονσεϊσάο επισκέφτηκε το “Κλεάνθης Βικελίδες”, φρόντισε να σημαδέψει τις αναμετρήσεις Άρη-ΠΑΟΚ για πάντα. Να αποτελέσει σημείο αναφοράς και στιγμιότυπο που πάντα... θα παίζει στο dvd των αναμνήσεων. Αποφάσισε να φύγει από την ενεργό δράση πριν το ντέρμπι της Τούμπας. Έχασε έτσι την ευκαιρία να κάνει ένα ακόμα δώρο στον εαυτό του και στον ΠΑΟΚ.

Εκδίκηση και φθορά...

"Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, γιατί σε λίγες μέρες συμπληρώνω ένα χρόνο παρουσίας εδώ και ουσιαστικά το γκολ αυτό είναι ένα δώρο από μένα, καθώς δεν ξεχνώ πως πέρυσι έχασα πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό"... Σκορπιός στο ζώδιο, η εκδίκηση είναι στο αίμα του. Όταν βρήκε την ευκαιρία, θα την έπαιρνε με τον δικό του τρόπο. Ήταν σχεδόν ένας χρόνος μετά το ντεμπούτο το χαμένο πέναλτι απέναντι στον Αντώνη Νικοπολίδη, όταν στις 4 Φεβρουαρίου θα πετύχαινε ένα εξαιρετικό γκολ για να δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 1-0 στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Ο δικέφαλος θα χάσει την πρόκριση στο Καραϊσκάκη και φθάνοντας προς το τέλος της σεζόν αρχίζουν να προκύπτουν ερωτήματα, ορισμένα εκ των οποίων θα προέκυπταν από τον ίδιο τον Κονσεϊσάο. “Δεν ξέρω τι θα γίνει με το συμβόλαιό μου. Περνάω καλά στην Ελλάδα και ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, αλλά, θα πρέπει να μιλήσω με την οικογένειά μου", θα πει τον Μάρτιο και μέχρι τα τέλη Μαΐου η παραμονή του στην Τούμπα θα είναι στον αέρα.

Στις 31 του μήνα θα ανανεωθεί η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ για ένα ακόμα χρόνο, κάτι που θα κέρδιζε ο Πορτογάλος με τη διάθεσή του να προσφέρει και την αποδοχή του για ένα μικρότερο συμβόλαιο. Εκείνο που κέρδισε χάρη στην παρουσία του τον προηγούμενο 1,5 χρόνο και χάρη στην προσωπικότητά του, δεν θα μπορούσε όμως να το ξεχρεώσει στο γήπεδο. Μακριά από τον καλό του εαυτό, έμοιαζε να ταλαιπωρείται και να ταλαιπωρεί. Τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά και τον Φερνάντο Σάντος, που δεχόταν επιθέσεις για την επιλογή του να τον χρησιμοποιεί.

Έπαιξε μόλις τρία 90λεπτα στη σεζόν και τις υπόλοιπες τέσσερις φορές που ξεκίνησε βασικός έγινε αλλαγή. Πέρασε δύο φορές ως αλλαγή στα παιχνίδια κι εκτός από δύο κίτρινες κάρτες δεν υπάρχει κανένα άλλο στατιστικό να θυμίζει την παρουσία του στον ΠΑΟΚ. Ένας πολεμιστής ξέρει πάντα να παραδέχεται την ήττα του...

Άμαχος πληθυσμός...

Η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη περνάει απαρατήρητη, αφού πρόκειται για έναν άνθρωπο που θέλει να βρίσκεται με την οικογένειά του και τους λίγους φίλους. Ο Ιμπραήμ Μπακαγιόκο είναι από τους παίκτες με τους οποίους έχουν την καλύτερη επικοινωνία, λόγω γλώσσας αλλά και ηλικίας. Η σύζυγός του ήρθε μαζί του στην Ελλάδα από την πρώτη μέρα, ενώ φέτος βρίσκονται εδώ και οι τέσσερις γιοι του!

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο δηλώνει πως τα παιδιά του είναι ΠΑΟΚια και πως θα γίνουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές από εκείνον. Ο Φραντσίσκο και ο Μωυσής είναι στις ακαδημίες του δικεφάλου και ο Πορτογάλος μέσος συχνά επισκέπτεται και τους παρακολουθεί στις προπονήσεις, αλλά “πάντα μένω μακριά. Δεν θέλω να μπλέκομαι στα πόδια του προπονητή τους”.
Στην πατρίδα του έχει αφήσει καλούς φίλους, όπως ο Λουίς Φίγκο στον οποίο τρέφει απεριόριστη εκτίμηση (σε αντίθεση με τον Ζοσέ Μουρίνιο) και τον Ζόρζε Κόστα. Με τον πρώην διεθνή Πορτογάλο αμυντικό υπήρξαν συμπαίκτες στην Πόρτο και συνηθίζουν να περνούν μαζί τα καλοκαίρια στο Σάο Σινόνιμο της Πορτογαλίας, όπως διατηρεί ο Κονσεϊσάο εξοχικό σπίτι με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό.

Το σπίτι του στην Κοΐμπρα το επισκέπτεται σε κάθε ευκαιρία. Για την πόλη του, είναι ένας μικρός ήρωας. Ένα μικρό στάδιο της πόλης, το οποίο χτίστηκε το 2005 και έχει χωρητικότητα 2.500 θέσεις, έχει πάρει το όνομά του και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί τη γενέτειρά του.

Στο δεξί του μπράτσο έχει ένα τατουάζ με τον Ιησού Χριστό. Απόδειξη ανθρώπου βαθιά θρησκευόμενου... Στο αριστερό του μπράτσο έχει μια ασπρόμαυρη περικεφαλαία αρχαίου Έλληνα πολεμιστή. Απόδειξη ανθρώπου, που ακόμα κι αν πέσει θα είναι μαχόμενος. Όπως φέτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου