Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ ΑΡΘΡΑ:ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑΣ Η ΑΠΑΘΕΙΑ


Αναδημοσιεύουμε ένα φοβερό άρθρο του Σταύρου Κόλκα από το Site Gazzeta.
Ο ΠΑΟΚ είναι εγκλωβισμένος στην άρρωστη λογική που προσπαθούν να επιβάλλον όλοι όσοι νομίζουν πως έχουν το δικαίωμα να τον ελέγχουν.

Νομίζω, πως σιγά – σιγά, θα πρέπει το κομμάτι του κόσμου που στηρίζει αυτό που ξεκίνησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης και συνεχίζει ο Ζήσης Βρύζας να ενεργοποιηθεί προς όφελος της ομάδας. Να αφήσει την απάθεια και να πιέσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Αφορμή για το παραπάνω κείμενο, πήρα από το δημοσίευμα της εφημερίδας Μέτροσπορτ με τίτλο «Μην τολμήσετε να τον πουλήσετε», το οποίο αναφέρεται στο ενδεχόμενο να πουληθεί ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Αφορμή είναι σύμφωνα με την εφημερίδα, η έκταση που δόθηκε στο θέμα επέκτασης της συνεργασίας του Βιεϊρίνια με τον ΠΑΟΚ.

Ο τίτλος, τουλάχιστον αποκρουστικός, αφού λες και απευθύνεται σε τίποτα λαμόγια, τους απειλεί πως αν τολμήσουν να πουλήσουν τον Βιεϊρίνια θα χουμε άλλα.

Το κείμενο, παραπέμπει σε εποχές Γιάννη Γούμενου, το ύφος του, τα όσα αναφέρονται και βέβαια, οι… πηγές.

Η πηγή ουσιαστικά για τον συντάκτη που το γράφει, είναι ο «λαός του ΠΑΟΚ»

Ούτε κάποιο δημοψήφισμα υπέπεσε στην αντίληψή μου, ούτε κάτι ανάλογο που να οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο λαός, πιστεύει όλα όσα γράφονται σε αυτό το προσβλητικό για τον μηχανισμό του ΠΑΟΚ κείμενο.

Σας παραθέτω το πρώτο κομμάτι του άρθρου για να καταλάβετε τι εννοώ.

«Ψύλλοι» στα αυτιά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ μπήκαν με την έκταση που έχει δοθεί τις τελευταίες ημέρες στο θέμα του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο παίκτης αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Πόρτο και πριν καλά-καλά αγωνιστεί, τέθηκε θέμα επέκτασης συμβολαίου αύξησης αποδοχών και ρήτρας και άλλα παρόμοια. Οι καιροί είναι πονηροί και οι κίνδυνοι πολλοί και ο λαός του ΠΑΟΚ δεν θέλει ούτε καν να σκέφτεται πιθανή παραχώρηση του παίκτη σε άλλη ομάδα. Ο επενδυτής λαός έχει δώσει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, με διαρκείας, εισιτήρια στους αγώνες, μπουτίκ και μετοχές, και ουσιαστικά είναι αυτός που οδηγεί οικονομικά την ομάδα. Γι’ αυτό λοιπόν και δίνει την εντολή να μην πουληθεί ο Βιεϊρίνια. Πρόκειται για εντολή-απαίτηση του μοναδικού επενδυτή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς τους ιθύνοντες της ομάδας. Να μη σκεφτούν καν να μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν την πώληση του καλύτερου παίκτη της ομάδας. Άλλωστε, αν ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, όπως ευαγγελίζονται διοίκηση και προπονητής, επιβάλλεται παίκτες σαν τον Βιεϊρίνια να τους κρατούν». Αυτό ήταν το κείμενο και πάμε λίγο να το αναλύσουμε για να καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να διαβαστεί από τον Ζήση Βρύζα ή τον Ηλία Βιολίδη – που έχει διαβαστεί – και να σου πούνε μία μέρα αντίο εμφανώς αηδιασμένοι από το κλίμα που προσπαθούν να τους επιβάλλουν.

1. «Ψύλλοι» στα αυτιά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ μπήκαν με την έκταση που έχει δοθεί τις τελευταίες ημέρες στο θέμα του Αντελίνο Βιεϊρίνια». Εδώ να υποθέσω πως έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας, από οπαδούς του ΠΑΟΚ που έλεγαν «μας μπήκανε ψύλλοι». Να υποθέσω επίσης πως αυτοί ξεπερνούσαν τους πεντακόσιους χιλιάδες, για να μπορέσω να πεισθώ πως το δείγμα είναι αξιόλογο.
2. «Ο παίκτης αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Πόρτο και πριν καλά-καλά αγωνιστεί, τέθηκε θέμα επέκτασης συμβολαίου αύξησης αποδοχών και ρήτρας και άλλα παρόμοια» Εδώ ξεχνάμε διακριτικά το ποιος αγόρασε τον παίκτη, ενώ είναι άξιο απορίας το γιατί υπάρχει ένσταση που ο ΠΑΟΚ θέλει να διασφαλίσει την παρουσία του παίκτη, μεγαλώνοντας την ρήτρα των μόλις 3,5 εκατ. ευρώ. Τιμή που αν ο παίκτης πουληθεί, ο ΠΑΟΚ θα πάρει κάτι λιγότερα από 2 εκατ. ευρώ, λόγω του ποσοστού μεταπώλησής του που έχει η Πόρτο.
3. «Οι καιροί είναι πονηροί και οι κίνδυνοι πολλοί και ο λαός του ΠΑΟΚ δεν θέλει ούτε καν να σκέφτεται πιθανή παραχώρηση του παίκτη σε άλλη ομάδα. Ο επενδυτής λαός έχει δώσει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, με διαρκείας, εισιτήρια στους αγώνες, μπουτίκ και μετοχές, και ουσιαστικά είναι αυτός που οδηγεί οικονομικά την ομάδα» Εδώ γίνεται η κλασική λαϊκίστικη αναφορά στον τεράστιο λαό του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν θέλει ούτε να σκέφτεται την πώληση του παίκτη. Όπως επίσης υπάρχει η διάθεση στο κείμενο να περάσει πως γίνεται διοίκηση με τα λεφτά του κόσμου. Δεν μας προκύπτει όμως από πουθενά, το ποιοι θέλουν να πουλήσουν τον παίκτη. Ελάχιστη σημασία έχει, αφού το θέλει ο λαός.
4. «Γι’ αυτό λοιπόν και δίνει την εντολή να μην πουληθεί ο Βιεϊρίνια. Πρόκειται για εντολή-απαίτηση του μοναδικού επενδυτή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς τους ιθύνοντες της ομάδας. Να μη σκεφτούν καν να μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν την πώληση του καλύτερου παίκτη της ομάδας. Άλλωστε, αν ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, όπως ευαγγελίζονται επιβάλλεται παίκτες σαν τον Βιεϊρίνια να τους κρατούν». Εδώ είναι ο ορισμός της προσβολής των ανθρώπων που διοικούν τον ΠΑΟΚ. Με ένα άκρως απειλητικό ύφος, ο συντάκτης του καλεί όχι μόνο να μη σκεφτούν να πουλήσουν τον Βιεϊρίνια, αλλά ούτε να σκεφτούν να το σκεφτούν. Στέλνει απέναντι από την διοίκηση τον κόσμο, ουσιαστικά της ζητάει να απολογηθεί στον επενδυτή λαό, που θέλει να πουλήσει τον Βιεϊρίνια, κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά. Από το ρεπορτάζ, προκύπτει ακριβώς το αντίθετο μάλιστα.

Το ότι ο ΠΑΟΚ βολεύει πολλούς να παραμείνει μέτριος, είναι ένα γεγονός. Το ότι η απάθεια της μάζας συνηγορεί προς αυτή την κατεύθυνση, είναι και αυτό ένα γεγονός. Το ότι το κομμάτι των οργανωμένων πάσχει στα επικοινωνιακά θέματα και αυτό επίσης.

Πρέπει να κατανοήσετε όλοι, ότι η σελίδα πρέπει να γυρίσει και πως οι λαϊκίστικες καταβολές κάποιων ανθρώπων του Τύπου θα πρέπει να παραμεριστούν για να προχωρήσει ο σύλλογος.

Δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο κείμενο που με βγάζει από τα ρούχα μου. Είναι και οι «φήμες» που όλως τυχαίος διοχετεύτηκαν μετά την ήττα από την ΑΕΚ.

Φήμες, για απλήρωτους παίκτες, για άνοιγμα, για χρέη προς τον Α.Σ. και για διάφορα άλλα τα οποία προσβάλουν το διοικητικό κομμάτι. Για το άνοιγμα το ξέρουμε από το καλοκαίρι, αφού έχουμε ακούσει αναλυτικά και το πώς θα καλυφθεί, οι παίκτες είναι πολύ πιο πληρωμένοι από τον μέσο όρο των ελληνικών ομάδων, με τον Α.Σ. υπάρχει πλήρη συνεννόηση, αλλά οι φήμες…. φήμες.

Επίσης, κυκλοφορούν και πολλές φήμες επί προσωπικού. Δεν θα θέλατε να ξέρετε τι έχει φτάσει στα αυτιά του Θοδωρή Ζαγοράκη, του Ζήση Βρύζα και του Ηλία Βιολίδη. Οι επιθέσεις επί προσωπικού, ο φθόνος και ο κομπλεξισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Κατανοώ πλήρως τη θέση τους, γιατί απλούστατα έχω βρεθεί - σε μικρότερο βέβαια βαθμό – σε κάτι ανάλογο, αλλά νομίζω πως αυτή η φθορά θα αποτελέσει και την καταστροφή του ΠΑΟΚ.

Είχα αναφερθεί και στο παρελθόν, στην αδυναμία του ΠΑΟΚ να φτιάξει παράγοντες και από την στιγμή που παραμένει αδυναμία, αντί να προστατεύσουμε αυτούς που έχουμε, τους αφήνουμε να προσβάλλονται από τον καθένα που έχει τους «λόγους του».

Όπως λοιπόν προειδοποιεί το Μέτροσπορτ, έτσι λοιπόν προειδοποιεί ο Κόλκας. Αν δεν φροντίσετε να προστατέψετε τους ανθρώπους που διοικούν τον ΠΑΟΚ, θα ξεφύγουμε από τον δρόμο που με κόπο μπήκαμε. Απλά, κατανοητά, ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου