Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΒΛΑΝΤΑΝ ΙΒΙΤΣ:Η ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ


O Βλάνταν Ιβιτς έδωσε συνέντευξη σε εφημερίδα μιλώντας για την ομάδα μας και αναφέρει ότι η ομάδα περιορίζεται κυρίως σε ατομικές ενέργειες.Μιλάει για τον Σάντος και ξεκαθαρίζει ότι πρόθεση του προπονητή είναι να παίζει η ομάδα επιθετικά!

- Πώς εξηγείς την εικόνα της ομάδας σου στον αγώνα που πέρασε;

«Ηταν ξεκάθαρο μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Υπήρχε μια συμπεριφορά όχι τόσο ομαδική. Περιοριστήκαμε σε ατομικές ενέργειες, οι οποίες γνωρίζουμε όλοι πως δεν θα είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό είναι θέμα του καθενός. Δεν κοιτάμε να βγάλουμε οργανωμένες επιθέσεις, κουβαλάμε περισσότερο απ' όσο πρέπει την μπάλα και αυτό είναι πρόβλημα».

- Τι πιστεύεις ότι φταίει;

«Η ομάδα δεν παρουσίασε το πρόσωπο που έπρεπε ούτε εναντίον της Λάρισας ούτε στο δεύτερο ημίχρονο εναντίον της ΑΕΚ. Αποψή μου είναι πως δεν παίζουμε με όση δύναμη πρέπει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στον δυνατό και γρήγορο ρυθμό. Παίζαμε με έναν αντίπαλο που είχε παιχνίδι μεσοβδόμαδα, είχε ταξίδι, έπαιζε για αρκετή ώρα με παίκτη λιγότερο, κι όμως τον αφήσαμε να έχει την μπάλα στα πόδια του. Αυτό σημαίνει πως έτρεξε περισσότερο από εμάς, κάτι που για τελευταία φορά εμείς το κάναμε με τον Αρη. Πρέπει αυτή η συμπεριφορά μας να μην αλλάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι, έτσι ώστε να παίρνουμε αυτό που θέλουμε χωρίς να κινδυνεύουμε».

- Υπάρχει κάτι άλλο που σας επηρεάζει;

«Σε μικρότερο βαθμό, υπάρχει ένα θέμα με τα παιδιά που ήταν έξω από τους αγώνες για καιρό. Δεν έχουν ρυθμό και είναι λογικό. Χρειάζονται παιχνίδια και νομίζω πως σύντομα θα βελτιωθούν και θα παρουσιάσουν πιο σταθερή εικόνα. Αυτό παίζει ένα ρόλο, πολύ μικρότερο όμως από τη γενικότερη συμπεριφορά της ομάδας».

- Πολλοί λένε πως η επιθετική εικόνα της ομάδας είναι μέτρια εξαιτίας του προπονητή.

«Είναι μεγάλο ψέμα αυτό, γιατί απλούστατα ο προπονητής μάς ζητάει να παίζουμε επιθετικά. Θέλει να πιέζουμε ψηλά, να μην αφήνουμε τους αντιπάλους να αισθάνονται πως έχουν τύχη στο παιχνίδι. Για τον αγώνα με τη Λάρισα, όλη την εβδομάδα κάναμε δοκιμές για τον τρόπο που δεν θα αφήναμε τον αντίπαλο να αναπτυχθεί από την άμυνα, έτσι ώστε να τον κάνουμε να αισθανθεί ασφυκτική πίεση και να υποπέσει σε λάθη.

Αυτά που δουλέψαμε τα κάναμε το πρώτο εικοσάλεπτο και στη συνέχεια, αντί να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο, για έναν αδιευκρίνιστο λόγο τον αφήσαμε να οργανώσει το παιχνίδι του από τα μετόπισθεν. Δεν είναι θέμα προπονητή, είναι θέμα δικό μας. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να έχουμε εμείς τον έλεγχο, είτε πιέζοντας ψηλά είτε κρατώντας την μπάλα στα πόδια μας, για να κάνουμε εμείς οργανωμένες επιθέσεις και να επιβάλουμε την ανωτερότητά μας».

- Πολύς λόγος έγινε και για τη διαιτησία του αγώνα. Εσύ διαμαρτυρήθηκες έντονα όταν ο διαιτητής έβγαλε τη δεύτερη κίτρινη στον Μουσλίμοβιτς.

«Η αποβολή είναι σίγουρα άδικη, γιατί απλούστατα ο Μουσλίμοβιτς πλάσαρε σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο από την ώρα που ακούστηκε το σφύριγμα. Ηταν κάτι αντανακλαστικό, το οποίο δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί γιατί δεν υπάρχει καμία πρόθεση για καθυστέρηση. Ουσιαστικά ο Μουσλίμοβιτς δεν άκουσε το σφύριγμα και πλάσαρε για να σκοράρει. Δεν μπορεί να τιμωρείται ένας παίκτης για κάτι τέτοιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου