Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΑΛΚΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ


Ο Κώστας Χαλκιάς του οποίου το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ λήγει το καλοκαίρι,μίλησε για το ματς με την Καβάλα, τους φετινούς στόχους της ομάδας, τον κόσμο που πάντα βρίσκεται δίπλα και την Εθνική με το Μουντιάλ που έρχεται.

Κώστα κόντρα στην Καβάλα ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο αλλά δεν κατάφερε να νικήσει για ακόμα μία φορά εκτός έδρας. Που οφείλεται;

«Όντως παίξαμε καλά κάναμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν βάλαμε το γκολ. Υπάρχει ικανοποίηση από πλευράς απόδοσης αλλά όχι από το αποτέλεσμα. Τώρα στο που οφείλεται, πραγματικά δεν υπάρχει εξήγηση. Σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται τύχη και εμείς δεν είχαμε και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση, από τις καλύτερες εκτός έδρας τα χρόνια που είμαι στην ομάδα. Υπήρχε μεγάλη διάθεση και όρεξη για να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Δεν ήμασταν συντηρητικοί και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο».

Τι κρατάτε από τον αγώνα αυτό;

«Κρατάμε την προσπάθεια που κάνουμε και η οποία είναι η αλλαγή φιλοσοφίας. Πλέον θα πρέπει να ξεφύγουμε από το να είμαστε ικανοποιημένοι από κάποιους βαθμούς και αυτό φαίνεται. Χρειάζεται πολύ δουλειά για να τα καταφέρουμε αλλά θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε. Άλλωστε το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει με στατιστικά, δεν υπάρχει κάτι δεδομένο από την αρχή. Δεν μπορείς να πεις ότι η ομάδα θα κερδίσει και θα πάρει τίτλο. Εκεί που περιμένεις να κερδίσεις, χάνεις και το αντίστροφο. Θα κρατήσουμε τα θετικά, που ήταν η προσπάθεια και η συνολική εμφάνιση. Θα κοιτάξουμε για το μέλλον και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον κόσμο»

Περίμενες ότι το γήπεδο θα θύμιζε Τούμπα με τόσους πολλούς φίλους του ΠΑΟΚ;

«Αυτό είναι ένα φαινόμενο που θα το βλέπαμε πάρα πολύ συχνά, αλλά για πολλούς λόγους δεν μπορούσαν να έρθουν οι εκδρομείς στα εκτός έδρας παιχνίδια μας. Η Καβάλα έδωσε εισιτήρια. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κόσμο, τόσο για την μαζική του παρουσία, όσο και γιατί δεν σημειώθηκε το παραμικρό. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολύ δυναμική και γι' αυτό εμείς προσπαθούμε να αλλάξει επίπεδο. Δυστυχώς η ομάδα είχε περάσει πολλά και διοικητικά τα τελευταία χρόνια και επηρεάζουν το αγωνιστικό κομμάτι. Γίνεται μια νέα προσπάθεια από ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό τον οποίο κερδίζεις και με τον κόσμο με την αγωνιστική σου παρουσία. Θα πρέπει όλοι να τον σέβονται περισσότερο».

Εσύ προσωπικά πως ένιωσες βλέποντας τόσο κόσμο σε εκτός έδρας ματς;

«Δεν μου φάνηκε περίεργο. Όταν έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου είναι σαν να παίζεις στην έδρα σου. Απέδειξε την αγάπη του ο κόσμος. Αυτό είναι ένα από τα θετικά του ελληνικού ποδοσφαίρου και του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι έχει δείξει υπομονή και έχει ακόμη. Όσον αφορά εμένα θα ακούνε πάντα την αλήθεια. Ποτέ δεν προσπαθήσω να ξεγελάσω και να δίνω υποσχέσεις για να τους παραπλανήσω και να δίνω σεβασμό. Ο κόσμος δεν είναι χαζός. Δεν μπορείς να δίνεις ψεύτικες υποσχέσεις και ο καθρέπτης είναι ο αγωνιστικός χώρος».

«Μας ενδιαφέρει το Κύπελλο»

Όσον αφορά την φετινή χρονιά, ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

«Αυτή την στιγμή οι δύο ομάδες έχουν ξεφύγει. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν μεγάλο μπάτζετ. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να τις φτάσει με μικρότερο μπάτζετ και πολλές προσπάθειες. Αυτό οφείλεται στα λάθη που έχουν γίνει. Έχουμε βάλει στόχο από πέρσι για δύο με τρία χρόνια, να μπουν οι βάσεις και να μπορέσει η ομάδα να φτάσει σε ένα στόχο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε για πρωτάθλημα. Θέλουμε να πάμε όσο γίνεται καλύτερα και φυσικά δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Μας ενδιαφέρει το κύπελλο και να φτάσουμε αγωνιστικά σε ένα επίπεδο όπου η ομάδα με λίγες προσθήκες να κάνει το κάτι παραπάνω. Οτιδήποτε περισσότερο τόσο καλύτερο. Είμαστε σε μια χώρα όπου από την αρχή βγάζουμε το ποιες ομάδες παίρνουν πρωτάθλημα, ποιες πέφτουν και ποιες μένουν. Γι' αυτό και τα γήπεδα είναι άδεια. Μοναδική όαση είναι ο ΠΑΟΚ με τον κόσμο να πιστεύει σε ένα όραμα. Οι ποδοσφαιριστές περνάνε σε δεύτερη μοίρα».

«Άδικη η γκρίνια για τον Σάντος»

Στην αρχή της χρονιάς, υπήρξε γκρίνια για τον Φερνάντο Σάντος. Πως βιώσατε οι παίκτες αυτή την άσχημη περίοδο;

«Είναι λογικό να υπάρχει γκρίνια γιατί κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, αλλά θα έπρεπε να είναι προς όλους όχι μόνο στον κόουτς. Υπήρξε μια δυσαρέσκεια γιατί δεν καταφέραμε να περάσουμε στους ομίλους ΟΥΕΦΑ. Σε επιτυχία και αποτυχία όλοι έχουν μερίδιο. Όλοι θα πρέπει να κριθούμε στο τέλος. Δεν κάνεις συμβόλαιο με την επιτυχία. Στα θετικά είναι ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ορθοποδήσει. Ο προπονητής είναι σε μία ομάδα που πέρσι από τις καλύτερες χρονιές. Έχει παράγει έργο και έχει αλλάξει το πρόσωπο και είναι άδικο να υπάρχει αυτή η γκρίνια».

Μετά την εποχή Ζαγοράκη, στην εποχή Βρύζα...

«Σίγουρα και οι δύο αγαπάνε την ομάδα, έχουν παίξει πολλά χρόνια ποδόσφαιρο στο εξωτερικό και έχουν πετύχει πολλά. Στόχος αρχικά να γίνει μια εξυγίανση και μετά η ομάδα να φτάσει εκεί που μπορεί. Υπήρξαν πολλά προβλήματα και όλοι προσπαθούν. Η φιλοσοφία είναι ίδια. Συνεχίζουμε έτσι. Σίγουρα όλοι κάνουμε λάθη και κρινόμαστε και σίγουρα προσπαθούν όλοι να κάνουν όσα λιγότερα λάθη. Θετικό να υπήρχε κάποιος επενδυτής που να βάλει χρήματα και να βοηθήσει. Θα πρέπει να επενδύσει και ο κόσμος θα είναι πάντα δίπλα του, πάντα σε συνεργασία με ανθρώπους που έχουν σχέση με το άθλημα. Είναι πολύ σημαντικό πως στην διοίκηση υπήρχαν και υπάρχουν οι Ζαγοράκης, Βρύζας, αλλά και ο Κονσεϊσάο που ξέρει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση και κάθε χρόνο καλύτερα. Σιγά σιγά να ανεβαίνουμε σκαλοπάτι και εγώ είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε».

«Έχω υψηλούς στόχους»

Προσωπικά είσαι ευχαριστημένος από την φετινή πορεία;

«Ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένος. Πάντα έχω υψηλούς στόχους. Είμαι ευχαριστημένος πως αγώνα με τον αγώνα η ομάδα θα είναι καλύτερη. Και εγώ προσπαθώ να είμαι σε καλύτερη κατάσταση. Σίγουρα έχουμε μεγαλύτερες βλέψεις».

«Ο ΠΑΟΚ τον πρώτο λόγο»

Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό σου. Ποια θα είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

«Το πρώτο λόγο έχει ο ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό μου, αλλά όπως είπα η ομάδα μου έχει τον πρώτο λόγο. Σίγουρα είμαι πολύ ευχαριστημένος και θα προσπαθήσω για το καλύτερο και μέσα από την ομάδα να φτάσω στις δικές μου φιλοδοξίες. Από εκεί και πέρα δεν αφορά μόνο εμένα. Από τον Ιανουάριο θα μπορώ να διαπραγματευτώ, αλλά 100% προτεραιότητα είναι ο ΠΑΟΚ. Μέχρι τότε θα βλέπω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Μια που είπες για παιχνίδι. Επόμενος αγώνας είναι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη...

«Ο Εργοτέλης έχει απελευθερωθεί. Είναι ευχάριστο να βλέπουμε ομάδες πάρα πολύ καλές. Είναι υγιείς, έχουν έναν προπονητή πολλά χρόνια που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Θα δουλέψουμε για να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο και να ολοκληρώσουμε τον πρώτο γύρο με μία νίκη».

Θα κλείσουμε με την Εθνική και το Μουντιάλ που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι στη Νότιο Αφρική

«Αρχικά είναι μια επιτυχία που στις τελευταίες τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις έχει δώσει το παρών στις τρεις. Για εμένα είναι επιτυχία να δώσεις το παρών, έχει πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις της Παγκόσμιας κατάταξης, με την προσπάθεια όλων των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Είναι μία ηρωική προσπ0άθεια σε σχέση με αυτά που προσφέρουν στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Κάποια στιγμή να εκμεταλλευτούμε μια τέτοια επιτυχία και να μην ασχοληθούμε με άλλα. Εύχομαι να το εκμεταλλευτούμε, αλλιώς θα είναι κακό για όλους. Θα πρέπει να πάμε να το χαρούμε. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, να έχουμε μία πάρα πολύ καλή εικόνα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Μια πρόκριση για την επόμενη φάση θα είναι επιτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου