Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ ΑΡΘΡΑ : ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ


Αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο του Σταύρου Κόλκα το οποίο αναφέρεται στους φετινούς στόχους της ομάδας την εξέλιξη της και την διαχείριση του φετινού ρόστερ το οποίο έχει γεμίσει και δεν θυμίζει με τίποτα τις περσινές ελλείψεις που είχαμε.

Ο αγώνας εναντίον της Βαλερένγκα και η ήττα της Τούμπας, είναι αλήθεια πως μας στέρησε για λίγες ημέρες το καθαρό μυαλό.
Τώρα μάλιστα που κάνω εκπομπή μεσημεριανή, έχω καταλάβει πως υπάρχει μία τεράστια διάθεση, από λίγους μεν, για μίρλα.
Θα προσπαθήσω να φύγω από αυτή τη λογική και θα επιδιώξω να κάνω μια ανάλυση για το πώς σκέφτομαι την εξέλιξη του ΠΑΟΚ φέτος.

Ομαδικοί στοίχοι

Οι στόχοι είναι τρεις. Η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, η κατάκτηση του κυπέλλου και η διατήρηση των κεκτημένων στο πρωτάθλημα με μία καλύτερη προσέγγιση των ντέρμπι.
Ο καθένας από τους τρεις, εφόσον επιτευχθεί, έχει μεγάλα κέρδη για τον ΠΑΟΚ.
Η Ευρώπη φέρνει χρήμα, αλλά και πρεστίζ, σε κατοχυρώνει στους ισχυρούς, άρα μετά είναι στο χέρι σου να το πάρεις σερί και βέβαια σου δίνει αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Άσε, που φτιάχνει και οπαδούς.
Το κύπελλο, τίτλος είναι, χρήσιμο πράγμα και πρέπει σιγά – σιγά να πλησιάζουμε τους δέκα. Καιρός είναι.
Το πρωτάθλημα και η διατήρηση των κεκτημένων, σε καθιερώνει ψηλά στις συνειδήσεις όλων, σου δίνει μεγαλύτερη διάρκεια και γίνεσαι ολοένα και περισσότερο πιο υπολογίσιμο μέγεθος.
Όποιον και να πετύχουμε από τους τρεις είναι σημαντικός, άρα τίποτα, μα τίποτα δεν πρέπει να φέρει ανισσοροπία στην ομάδα. Όπως αυτό το κλίμα που βιώνουμε μετά την Βαλερένγκα.

Αγωνιστικοί στόχοι

Αγωνιστικά, το πράγμα ακόμη είναι γόρδιος δεσμός. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πως θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ, πότε θα βάλει τα νέα στοιχεία στο παιχνίδι του και πόσο πιο ελκυστικός θα είναι.
Ξεκίνησε με τον ίδιο κορμό με πέρυσι, λόγω των επίσημων υποχρεώσεων με Βαλερένγκα, αναμένεται να προσθέσει άμεσα κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά για τους αγώνες με τη Χέρενφέιν, ενώ έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει μέσα στη σεζόν.
Ο Σάντος θέλει να διώξει το περυσινό κουσούρι. Την έλλειψη ταχύτητα. Έβαλε ήδη στην ενδεκάδα έναν γρήγορο – για στόπερ – τον Τσιρίλο, ένα γρήγορο με περισσότερα τρεξίματα χαφ τον Φωτάκη, ενώ από αύριο με τον Εργοτέλη θα δούμε και έναν πιο γρήγορο χαφ, τον Βιτόλο.
Ο Βιεϊρίνια είναι έτοιμος, αλλά πρέπει να βρει και αυτός τον ρόλο του, ο Σαβίνι είναι γρήγορος και αυτός, ενώ είναι αποφασισμένο να μπει σε βάθος μηνών και ο Κουτσιανικούλης.
Με την διατήρηση των Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ στον βασικό κορμό, οι γρήγοροι θα είναι πλειοψηφία. Θα παραμένουν οι Κονσεϊσάο – Γκαρσία που σε βάθος χρόνου θα δώσουν τη θέση τους σε αυτούς που έρχονται από πίσω και βέβαια με ερωτηματικό τον Ίβιτς, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι.
Άρα θα είμαι πολύ ικανοποιημένος, αν κάπου στον Γενάρη έχει ανέβει εντυπωσιακά η ταχύτητα της ομάδας.
Αυτομάτως, το ποδόσφαιρό της θα γίνει και πιο ελκυστικό, γιατί θα μιλάμε για μία γρήγορη, αλλά και με πολλά τρεξίματα ομάδα. Βιτόλο, Σορλέν, Φωτάκης, μόλις φορμαριστούν το βγάζουν το 90λεπτό χωρίς να ιδρώσουν, ενώ θα υπάρχουν και ποιοτικές ανάσες προερχόμενες από τον πάγκο.
Θεωρώ πως αν δεν καταφέρει ο Σάντος να παρουσιάσει μία πολύ πιο γρήγορη ομάδα, θα είναι σίγουρα αποτυχία. Και εκτιμώ πως αυτό το στοιχείο θα μετρήσει πολύ στις συζητήσεις για ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Θεωρώ πάντως απίθανο, να έχουμε τον βαθμό συνοχής της αμυντικής συμπεριφοράς που είχαμε πέρυσι με αχίλλειο πτέρνα, τα στημένα του αντιπάλου. Εκτός και αν κάτι αλλάξει δραματικά σε σχέση με τα όσα είδαμε μέχρι σήμερα.

Διαχείριση ρόστερ

Είναι το μεγάλο στοίχημα του Σάντος. Αν παίξουμε κοντά στα πενήντα επίσημα, θα είμαι ικανοποιημένος αν ο βασικός κορμός έχει από 35 συμμετοχές, ο Κουτσιανικούλης κάνει καμιά 25αριά, οι Παπάζογλου – Αμπουμπακάρι κοντά στα 15 και αυτοί οι δύο να αγωνίστηκαν λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο .
Νομίζω πως Κονσεϊσάο και Γκαρσία δεν μπορούν να παίξουν πάνω από 25, ενώ τα στόπερ πρέπει να μοιραστούν παιχνίδια για να είναι ετοιμοπόλεμα. Το δίδυμο Λίνο – Σαβίνι έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα μοιραστεί παιχνίδια, ενώ ο Κρέσιτς καλό θα ήταν να πάρει έξι – επτά συμμετοχές.
http://www.gazzetta.gr/blogs/kolkas/?p=92

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ σε όλα 100% και ζω για την μέρα που τα αυτιά μας θα πονάνε λιγότερο με αυτά που ακούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου