Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΛΥΤΡΩΣΗ ΣΤΟ 91΄ΜΕ ΒΛΑΝΤΑΝ ΙΒΙΤΣ ΚΑΙ ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ 1-0


Λύτρωση για την ομάδα μας στις καθυστερήσεις με γκολ κεφαλιά του Βλάνταν Ιβιτς που έδωσε στην ομάδα μας άλλη μια πολύτιμη νίκη.

Παραδοσιάκα πλέον βλέπουμε κάθε χρόνο να κερδίζουμε την Ξάνθη με την ψυχή στο στόμα εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.Έτσι και σήμερα έπρεπε να έρθει το 91΄λεπτό για να δούμε μια πολύ ωραία σέντρα του Λίνο και τον Ιβιτς με καρφωτή κεφαλιά να μας δίνει τους 3 πολύτιμους βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε επιθετικό μονόλογο για τον ΠΑΟΚ που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο το τρίποντο απέναντι σε μια Ξάνθη, που από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε τη διάθεσή της για αμυντικό παιχνίδι.
Κορυφαίος για άλλη μια φορά στο πρώτο ημίχρονο ο Αντελίνο Βιερίνια ο οποίος όμως δυστυχώς τραυματίστηκε και αποχώρησε και αναμένουμε τα δούμε τι ακριβώς έχει.
Κορυφαίος στο πρώτο μέρος και ο Πάμπλο Γκαρσία ο οποίος έκοβε και μοίραζε συνεχώς.
Στην επανάληψη η απουσία του Βιερίνια ήταν αισθητή καθώς ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη εστία και η ομάδα πλέον ανοορθόδοξα προσπαθούσε να φτάσει στα αντίπαλα καρέ.Ο Παπάζογλου έχασε πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 85΄με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη ο οποίος δέχτηκε μια φοβερή μπαλιά από τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης οστόσο δεν μπόρεσε να τον νικήσει κάτι που έκανε ο Ίβιτς στα πρώτα λεπτά των καθυστερήσεων και μας χάρισε την νίκη.
Δεν μας άρεσε σε γενικές γραμμές πάλι η ομάδα καθώς βλέπουμε ότι υπάρχει έλλειψη σέντερ φορ και εκτός αυτού βασιζόμαστε και ελπίζουμε σε κάτι καλό μόνο από την στιγμή που θα πάρει την μπάλα στα πόδια του αυτός ο πολύ μεγάλος παίκτης που δεν είναι άλλος από τον Αντελίνο Βιερίνια και ας ελπίσουμε να μην έχει τίποτα σοβαρό γιατί είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας μας,παίκτης που μπορεί να ξεκλειδώνει κλειστές άμυνες και να βγάζει φάσεις από το πουθενά και εκτός αυτού όπως είδαμε και σήμερα απασχολεί μόνιμα 2 και τρεις παίκτες των αντιπάλων.
Η ομάδα ένα είναι το σίγουρο ότι σήμερα κέρδισε αλλά με παρόμοιες εμφανίσεις θα ρθει η μέρα που θα την πληρώσουμε.
Στα αρνητικά της σημερινής μέρας η ενέργεια του Φωτάκη και η αντίδραση κατά την αλλαγή του.
Και από την άλλη είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ένας παίκτης ο οποίος είχε πρόβλημα και μιλάμε για τον Χαλκιά και να γίνεται εκ νέου αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού.Το θέμα αυτό με τους τραυματισμούς έχει παραγίνει και αν κάθε φορά κάποιος παίκτης παίρνει το οκ από το ιατρικό team για να παίξει και ξαναβγαίνει πρόβλημα τότε το πρόβλημα είναι στο ιατρικό team.Κάντε κάτι δεν πάει άλλο τα μυαλά μας πονάνε δεν είμαστε ερασιτεχνική ομάδα από την αρχή των αγωνιστικών υποχρεώσεων έχει τραυματιστεί το 80% των παικτών της ομάδας και από κει και πέρα για τον χρόνο αποθεραπείας του κάθε τραυματισμού ακόμα γελάμε μιας και οι προβλέψεις είναι τραγικά άστοχες ακούμε για τραυματίες που θα γυρίσουν σε 10 μέρες και γυρνάνε σε 1 μήνα και σε άλλους να τους δίνουν το οκ να παίξουν και να ξανατραυματίζονται.....πάρτε αποφάσεις πριν το ξαναπληρώσουμε.

By Johnnyxatz

Συνέντευξη Τύπου

Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ):
"Νομίζω ότι ήταν ένα χαρακτηριστικό παιχνίδι με μία ομάδα που ήθελε να κερδίσει και μία που δεν ήθελε να χάσει. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή του παιχνιδιού. Εμείς το περιμέναμε αυτό. Ξέραμε ότι και οι 11 ποδοσφαιριστές της Ξάνθης θα ήταν πίσω από τη σέντρα. Πραγματικά η Ξάνθη το έκανε αυτό. Είναι φυσικά μία επιλογή της ομάδας αυτής και μπορούμε να πούμε ότι στην αμυντική της λειτουργία ήταν πολύ καλή. Ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπαθούσε με καλή ανάπτυξη και κυρίως από τα άκρα να μπει στην περιοχή.

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κλασικές ευκαιρίες. Στο τέλος οι καλύτερες ευκαιρίες που είχαμε ήταν όταν η Ξάνθη ανέβαινε λίγο για να παίξει και γίνονταν από μέρους μας βαθιές μπαλιές κυρίως προς τον Βιεϊρίνια που δύο φορές δεν μπόρεσε στο τσακ να πάρει την μπάλα. Η Ξάνθη δεν έφτασε καθόλου κοντά στα καρέ μας. Στο δεύτερο ημίχρονο αναγκαστήκαμε να κάνουμε την αλλαγή του Βιεϊρίνια και ήταν λογικό να ανοίξει το παιχνίδι από το άγχος και την φούρια του ΠΑΟΚ να πετύχει γκολ. Η Ξάνθη σε αντεπιθέσεις δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες. Από την πλευρά μας και εμείς είχαμε δύο-τρεις καλές ευκαιρίες για να βάλουμε γκολ. Με τον Κουτσιανικούλη, τον Παπάζογλου, σε περιπτώσεις που επίσης η μπάλα περνούσε κοντά από την εστία της Ξάνθης.

Το γκολ στο τέλος ήταν καρπός της θέλησης και της αποφασιστικότητας των παικτών. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Το γκολ δικαίωσε τις προσπάθειες μας γιατί θεωρώ ότι μόνο μία ομάδα ήθελε να κερδίσει στον αγωνιστικό χώρο αυτό το ματς. Αυτό δεν αφαιρεί από την Ξάνθη την προσπάθεια που έκανε. Είχε καλή αμυντική λειτουργία, οργάνωση, πλάνο, όμως θεωρώ ότι η νίκη είναι κάτι παραπάνω από δίκαιη".

Για τον τραυματισμό του Κώστα Χαλκιά δήλωσε: "Οι ποδοσφαιριστές είναι σε θέση να αγωνιστούν μόνο αν πάρουν το "ΟΚ" από το ιατρικό επιτελείο. Από τη στιγμή που εγκρίθηκε από το ιατρικό επιτελείο έπαιξε. Το τι έχει ακριβώς δεν το ξέρουμε απολύτως. Πρέπει να περιμένουμε κάποιες ώρες. Ακολούθησε συντηρητική αγωγή μέχρι την Πέμπτη και μετά μπήκε κανονικά με την ομάδα αφού είχε δώσει το "OK" το ιατρικό επιτελείο".

Αν πιστεύει στην τύχη στο ποδόσφαιρο, λόγω των επιτυχιών του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά κάποιων αγώνων, είπε: "Η τύχη από μόνη της δεν θα σου φέρει κάτι. Αν δεν προσπαθήσεις δεν θα γίνει κάτι. Εμείς θέλουμε πάντα τη νίκη και προσπαθούμε γι' αυτή. Ακόμη και στο τέλος να δικαιώνονται οι κόποι μας, το θέμα είναι να πετύχουμε τον σκοπό μας. Αν κερδίζουμε δηλαδή στις καθυστερήσεις πρέπει να λέμε ότι είμαστε τυχεροί; Αν γίνεται αντίστροφα τι θα λέγαμε; Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που χάσαμε στο τέλος δεν ήμασταν άτυχοι; Τη νίκη πρέπει να την κυνηγάς. Αν δεν το πιστεύεις μέσα σου ότι μπορείς να δικαιωθείς, δεν μπορείς να κερδίσεις".

Για την αποφασιστικότητα που δείχνουν οι παίκτες του στα τελευταία ματς δήλωσε: "Αυτό είναι κάτι που έχω ξαναπεί. Η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ, έχει βελτιωθεί ξεκάθαρα. Ειδικά στον τομέα της αποφασιστικότητας και της θέλησης. Φτάσαμε στα επίπεδα της περσινής σεζόν. Αυτό μας βοηθάει πολύ λόγω διάφορων προβλημάτων που υπάρχουν λόγω τραυματισμών. Σήμερα είχαμε στον πάγκο έναν παίκτη που μπήκε και μας βοήθησε πολύ αλλά ξέραμε ότι δεν μπορεί να παίξει παραπάνω από 15-20 λεπτά (Μουσλίμοβιτς) και ουσιαστικά ήταν λύση ανάγκης αυτή. Δεν συνηθίζω να έχω στον πάγκο ποδοσφαιριστές που έχουν να προπονηθούν τρεις εβδομάδες, όμως ήταν αναγκαίο γιατί δεν έχουμε άλλους παίκτες. Έδειξε βέβαια και ο ίδιος διάθεση και θέληση για να βοηθήσει. Με αυτή την ομαδική νοοτροπία και το πνεύμα να βάζουμε την ομάδα πάνω απ' όλα μπορούμε να πετύχουμε πράγματα".

Για την απόφασή του να μην χρησιμοποιήσει τον Πάμπλο Κοντρέρας τόνισε: "Ήταν κάτι το οποίο ήταν ήδη διαμορφωμένο στο μυαλό μου. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήθελα να έχουμε δίδυμο τον Τσιρίλο με τον Κοντρέρας γιατί ο Παναθηναϊκός έχει γρήγορους παίκτες. Στο ματς με τον ΟΦΗ είχα επίσης ξεχωρίσει από πριν το αμυντικό δίδυμο, όπως και σήμερα. Το είχα αποφασίσει από καιρό πριν".

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να δημιουργήσει ευκαιρίες, ο Φερνάντο Σάντος απάντησε: "Γι' αυτό μερικές φορές χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω. Ο Βιεϊρίνια για παράδειγμα μπορεί να δημιουργεί τέτοιου είδους ευκαιρίες".


ΣΚΟΡΕΡ: 90΄+ Ίβιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90΄+ Λίνο - 72΄ Παπαδημητρίου, 82΄ Σρτρμπα, 89΄ Τζάγκι
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (68΄ Κρέσιτς λ.τρ.), Γκαρσία, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Λίνο, Φωτάκης (75΄ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια (49΄ Κουτσιανικούλης λ.τρ.), Ιβιτς, Σνάουτσνερ.
ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Πόι, Αλσαϊφί (66΄ Αμπένα, 89΄ Ζίεντσουκ), Τζάγκι, Σταθάκης, Σουάνης (84΄ Λιαπάκης), Φλίσκας, Βάλλας, Κωστούλας, Στρμπα.

LIVE GAME:

3' Σουτ του Σορλέν από τα αριστερά λίγο έξω από την περιοχή, ο Γκσπούρνινγκ μπλοκάρει σταθερά.

5' Εκτέλεση φάουλ του Λίνο, η μπάλα κοντράρει σε έναν αμυντικό της Ξάνθης και περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

20’ Ο Τσιρίλο βλέποντας τον Γκσπούρνινγκ εκτός θέσης θέλησε να γίνει Μαραντόνα και από το χώρο της σέντρας προσπάθησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της Ξάνθης. Η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γκσπούρνινγκ.

27’ Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά κατάφερε να σπάσει το «διπλό» τοίχος της Ξάνθης και το τεχνικό οφ σαιτ. Ο Ίβιτς είδε τον Φωτάκη να κινείται πλάγια και δεξιά και του πέταξε την μπάλα. Ο έμπειρος μέσος του Δικεφάλου έβγαλε την σέντρα για τον Βιερίνια με τον Βάλλα με προβολή να διώχνει κάπως επικίνδυνα με την μπάλα να «γλύφει» το δοκάρι ου Γκσπούρνγκ.

32’ Ο Σορλέν εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά κεφαλιά του Μαλεζά στο πρώτο δοκάρι άουτ.

39’ Δυνατό σουτ του Σνάουτσερ με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

42 Πρώτη ευκαιρία για την Ξάνθη με τον Πόι να βγάζει την σέντρα από τα δεξιά με τον Αλ Σαίφι να προσπαθεί να πιάσει την κεφαλιά, αλλά ο Χαλκιάς πιο γρήγορα να διώχνει τον κίνδυνο από τα καρέ του.

49’ Ο Κουτσιανικούλης στην θέση του τραυματία Βιερίνια.

57’ ΣΕ πολύ μικρό χώρο ο Ιβιτς βρήκε τον Παπάζογλου με τον νεαρό επιθετικό να πιάνει γρήγορα το σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκσπουρνινγκ

66' Πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο μέρος. Ο Στρμπά στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ παίρνει την κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Πόι όμως ο Χαλκιάς δεν ανησυχεί και μπλοκάρει την μπάλα.

67’ Ο Αμπένα στην θέση του Αλ Σαίφι.

67’ Αναγκαστική αλλαγή του Χαλκιά με τον Κρέσιτς

71'. Εξαιρετική ατομική προσπάθεια από τον Πόι που βγάζει μόνο του απέναντι από τον Κρέσιτς τον Αμπένι, όμως το πλασέ του είναι τραγικό και δεν προβληματίζει τους γηπεδούχους.

73’ Κίτρινη κάρτα στον Παπαδημητρίου για φάουλ πάνω στον Σορλέν

75’ Ο Μουσλίμοβιτς στην θέση του Φωτάκη.

83’ Κίτρινη κάρτα σε Στρμπα

85' Κάθετη πάσα του Μουσλίμοβιτς για τον Κουτσιανικούλη που ανενόχλητος απέναντι από τον Γκσπούρνινγκ κάνει το πλασέ όμως ο πορτιέρο της Ξάνθης διώχνει την μπάλα.

87'. Ο Πόι στην αντεπίθεση βγαίνει μόνος του κάνει το σουτ όμως ο Κρέσιτς μπλοκάρει την μπάλα.

90' Ο Ζιέντσουκ στη θέση του Αμπένι που είχε περάσει αλλαγή νωρίτερα!

90' Ο Λίνο σέντραρε από τα αριστερά ο Ίβιτς πετάχτηκε και πήρε την κεφαλιά, ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε την μπάλα που όμως είχε περάσει την γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου