Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΥΚΗΣ:ΜΠΗΚΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΓΡΑΨΑΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 35 ΠΟΝΤΩΝ


Ο εκ των βασικών πρωταγωνιστών του ιστορικού θριάμβου (83-48) του ΠΑΟΚ επί του Ρούλη Παναγιώτης Καυκής (13π., 3ρ., 3ασ.), μιλάει για το παιχνίδι,τον Σούλη Μαρκόπουλο και τις φιλοδοξίες του με τον ΠΑΟΚ.

- Κατ' αρχήν, θα θέλαμε να μας πεις εσύ πως έζησες το παιχνίδι και ποιες ήταν οι δικές σου εντυπώσεις από το πρώτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης...

«Αναμφίβολα, τα συναισθήματα που ζήσαμε όλοι οι παίκτες ήταν πολύ έντονα κι αναπάντεχα ευχάριστα γιατί μετά το τέλος του αγώνα, μάθαμε ότι γράψαμε ιστορία, πετυχαίνοντας την πιο ευρεία νίκη επί του Άρη, στην ιστορία του ΠΑΟΚ... Σίγουρα, αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να πραγματοποιήσουμε μία καλή πορεία στην εφετινή σεζόν...»

- Πριν από το παιχνίδι, στη διάρκεια της εβδομάδας, πιστεύατε ότι το ντέρμπι θα μπορούσε να έχει μία τέτοια κατάληξη;

«Πιστεύαμε ότι μία ενδεχόμενη νίκη ήταν μέσα στις δυνατότητές μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ο αγώνας θα είχε τέτοια εξέλιξη! Τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη είναι παραδοσιακά αμφίρροπα ματς και συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες και τη δύναμη... Εμείς μπήκαμε αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό και δεν αφήσαμε στους αντιπάλους μας κανένα περιθώριο...»

- Πιστεύεις ότι αυτό το +35 αντικατοπτρίζει μία ρεαλιστική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες;

«Δεν ξέρω αν η διαφορά είναι ρεαλιστική, ωστόσο αυτό που ξέρω είναι ότι αποτελεί μία πραγματικότητα τουλάχιστον για χθες...»

- Που θεωρείς ότι μπορεί να κρίθηκε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση μεταξύ των δύο ομάδων... Ενδεχομένως και στην απελπιστική αστοχία του Άρη από την περιφέρεια;

«Μπήκαμε στο γήπεδο με μεγάλο πείσμα, γιατί μας πείραξε πολύ η εμφάνιση που κάναμε την προηγούμενη Κυριακή στην Κυψέλη και η βαριά ήττα από τον Πανελλήνιο. Θέλαμε να αποδείξουμε ότι η εικόνα μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση στην ποιότητα που έχουμε ως ομάδα, αντιθέτως είμαστε ένα δουλεμένο σύνολο που σαν στόχο έχει αν μη τι άλλο να παλεύει όλα τα παιχνίδια... Αρχίσαμε το ματς με μεγάλη ευστοχία και και καταφέραμε να αποσυντονίσουμε τον Άρη, με αποτέλεσμα να αποκτήσουμε πολύ καλή ψυχολογία και να αυξάνουμε συνεχώς τη διαφορά...»

- Τον Άρη πως τον είδες;

«Είχαμε μελετήσει καλά τον τρόπο παιχνιδιού του στον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό και είχαμε προσέξει ότι είναι δυνατός στον “άσο” και στο “πεντάρι” και είχαμε συμφωνήσει να επιχειρήσουμε τον περιορισμό των παικτών που έχει αντίπαλός μας σε αυτές τις θέσεις, έτσι ώστε να τον αποπροσανατολίσουμε και να τον βγάλουμε εκτός ρυθμού... Μας έκανε καλό η αλλαγή προπονητή, αφού τον αντιμετωπίσαμε σε ένα χρονικό σημείο που ακόμη οι παίκτες δεν έχουν βρεθεί μεταξύ τους και δεν έχουμε αφομοιώσει την καινούρια φιλοσοφία...»

- Στα μέσα της εβδομάδας στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας προστέθηκε ο γιος του προπονητή σας, Σούλη Μαρκόπουλου, Χάρης που άρχισε τη χρονιά στο προπονητικό team του Άρη... Σας βοήθησε καθόλου αυτό;

«Σίγουρα, παρότι άλλαξε ο προπονητής, ήξερε τις αγωνιστικές συνήθειες των παικτών του Άρη και μας βοήθησε πολύ, γιατί μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες που μέσα στο γήπεδο αποδείχτηκαν πολύ σωστές... Μπορεί να άλλαξε η αγωνιστική η φιλοσοφία του Άρη, η συνήθεια όμως δύσκολα αλλάζει... Και δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που ανέλαβε ο κ. Κατσικάρης...»

- Είναι η δεύτερη χρονιά σου στον ΠΑΟΚ... Πέρυσι έζησες μία... “τραυματική” σεζόν... Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα φέτος;

«Για οποιονδήποτε επαγγελματία αθλητή έχει ζήσει τέτοιες καταστάσεις σαν την περυσινή, δεν είναι και ό,τι καλύτερο... Φέτος, όμως, στη διοίκηση έχουν έρθει σοβαροί άνθρωποι που αγαπούν τον ΠΑΟΚ και μάχονται να νοικοκυρέψουν τον σύλλογο και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για υγιή λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος, έτσι ώστε εμείς οι παίκτες να σκεφτόμαστε μόνο το μπάσκετ»

- Το πετυχαίνουν;

«Μέχρις στιγμής όλα βαίνουν κατ' ευχήν και είμαστε πληρωμένοι μέχρι τελευταίου Ευρώ...»

- Πάλι καλά γιατί ειδικά εσύ με τον Τσιάρα χάσατε αρκετά από τα χρήματα που είχατε συμφωνήσει για την περυσινή σεζόν, προκειμένου να διευκολύνετε οικονομικά τη νέα προσπάθεια της διοίκησης...

«Κάπως έτσι είναι τα πράγματα... Αν και είχαμε υψηλά συμβόλαια, φέτος συμφωνήσαμε με πολύ λιγότερα χρήματα και χαρίσαμε σχεδόν όλα τα χρήματα που χρωστούσαν από την περυσινή σεζόν... Αλλά, δεν καιγόμαστε και τόσο πολύ για το οικονομικό κομμάτι... Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίζουμε μπάσκετ...»

- Θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε και για τον προπονητή σου... Ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι ένας τεχνικός που ίσως λόγω του ότι δεν είναι τόσο προβεβλημένος από τον Τύπο, θεωρείται υποτιμημένος... Ποια είναι η δική σου άποψη;

«Συμφωνώ απόλυτα... Βασικά είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος πάνω από όλα και εν συνεχεία εξαιρετικός προπονητής... Νομίζω ότι ανήκει στην ελίτ των Ελλήνων προπονητών και δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι πριν πρόπερσι ψηφίστηκε κορυφαίος της Α1 Κατηγορία. Εμπνέει στον παίκτη μεγάλη εμπιστοσύνη και τον κάνει να βγει στο γήπεδο και να τα δώσει όλα για να τον ικανοποιήσει... Για έναν αθλητή το Α και το Ω είναι να παίρνει ψυχική δύναμη από τον προπονητή του...»

- Που φτάνουν οι φετινές φιλοδοξίες της ομάδας σου;

«Εμείς θέλουμε να δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση και να προσπαθήσουμε να έχουμε ένα μικρό κέρδος από κάθε παιχνίδι, έτσι ώστε το τελικό ταμείο να βγάλει θετικό πρόσημο...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου