Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Β΄ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΑΧΕΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ


Τελέστηκαν τα εγκαίνια της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής στο παιδοογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στην Θεσσαλονίκη, από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνική Αλληλεγγύης, κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η ανακαίνιση του τμήματος και ο εξοπλισμός έγιναν με την χορηγία του αείμνηστου προέδρου του ΠΑΟΚ Γιώργου Παντελάκη.

Ο Παντελάκης άφησε φάκελο με την επιθυμία του αυτήν, πριν το θάνατο του, δίνοντας όλη του την περιουσία, προκειμένου να γίνει αυτό το έργο. Ταυτόχρονα, έδωσε ρητή εντολή, να μη δει το φως της δημοσιότητας, μέχρι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα.

Την επιθυμία του αυτή, έκανε πράξη ο επιστήθιος φίλος του, Γιώργος Λυσσαρίδης αλλά και η νόμιμη δικαιούχος της περιουσίας του, η κ. Σούλα Τσακίρη που διατέλεσε για πάρα πολλά χρόνια γραμματέας του. Οι δύο αυτοί άνθρωποι ήρθαν σε επαφή με το νοσοκομείο και υλοποίησαν την απόφαση του εκλιπόντος. Τρεις μήνες χρειάστηκαν για να ολοκληρωθούν τα έργα συνολικής αξίας 900.000 ευρώ. Τα 420.000 ευρώ είναι δωρεά του Γιώργου Παντελάκη όπου με αυτά τα χρήματα πρόσφερε επίσης την αγορά δύο ασθενοφόρων συνολικής αξίας 120.000 ευρώ.

«Ο Γιώργος Παντελάκης ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος . Ένας άνθρωπος του αθλητισμού αλλά και με μεγάλη κοινωινική προσφορά. Μακάρι το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν και άλλοι», δήλωσε η Υπουργός Υγείας κ Ξενογιαννακοπούλου στα εγκαίνια όπου βρέθηκε πλήθος κόσμου και πολλοί φίλοι του Γιώργου Παντελάκη αλλά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας.

Κάθε χρόνο έχουμε περίπου 50 νέες περιπτώσεις παιδιών με καρκίνο, που χρειάζονται περίπου 3 χρόνια θεραπείας. Αυτό σημαίνει πως κάθε χρόνο φιλοξενούμε 150 παιδιά. Είναι τεράστια η προσφορά του κυρίου Παντελάκη και είμαι σίγουρος πως η ψυχή του αγαλλιάζει», τόνισε ο πρόεδρος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Δημήτριος Γάκης.

Σε τέτοιες περιπτώσεις τα λόγια είναι φτωχά όταν θέλεις να αναφερθείς στο έργο αυτού του ανθρώπου ο οποίος παρότι έφυγε από κοντά μας άφησε πίσω του αυτό το έργο στα σκαριά το οποίο δεν ήθελε να γίνει γνωστό παρά μόνο όταν τελειώσει.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου