Κοινοποιήστε το στο Facebook / Post It To Facebook

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ


Η Καρδιά του ΠΑΟΚ χτυπάει παντού και μία ακόμα απόδειξη είναι η δημιουργία του ΠΑΟΚ Κορίνθου από μία παρέα ΠΑΟΚτσήδων στην Πελλοπόνησο!Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Απόστολος Πανούσης ο οποίος μιλάει για την ομάδα και τις σχέσεις της τόσο με τον Ποδοσφαιρικό όσο και με τον Μπασκετικό ΠΑΟΚ!

Για την ίδρυση του σωματείου αλλά και τους στόχους του ΠΑΟΚ Κορίνθου ο κ. Πανούσης τόνισε: "Το ποδοσφαιρικό Σωματείο του Α.Ο.Φ ΠΑΟΚ (Αθλητικός Όμιλος Φίλων ΠΑΟΚ) ιδρύθηκε το 2005 απο μέλη του Συνδέσμου του ΠΑΟΚ Θεσ/νικης στην Κορινθία, με σκοπό την ψυχαγώγησή τους. Το καλοκαίρι του 2007 που ανέλαβα Πρόεδρος της ομάδας, αποφάσισα την πιο "επαγγελματική" οργάνωση του Σωματείου, χωρίς να χαθεί όμως το παρεϊστικο κλίμα. Οι στόχοι που είχα θέσει εξαρχής ήταν να έρθουμε σε στενότερη επαφή με την αγαπημένη μας ομάδα, τον ΠΑΟΚ Θεσ/νικης, να ανεβούμε κατηγορία ώστε να ακουστεί η ομάδα στην περιοχή μας και να δημιουργήσουμε φυτώριο ώστε να τροφοδοτούμε τον "δικέφαλο του βορρά. Στους 2 απο τους 3 στόχους μου μπορώ να πω πως μέχρι στιγμής έχω πετύχει.

Τόσο η επαφή μας με τον ΠΑΟΚ και την διοίκησή του όσο και η άνοδος τις ομάδας μας στην Α' Κατηγορία Κορινθίας που αγωνίζεται φέτος (2 συνεχόμενες ανόδους σε 2 χρόνια) καθιστούν το αρχικό πλάνο πετυχημένο. Όσον αφορά όμως το φυτώριο, ομολογώ πως έχουμε μείνει λίγο πίσω, τόσο λόγω των... αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζουμε ως... ΠΑΟΚ στην Κορινθία, όσο και λόγω της μη οικονομικής στήριξης απο κανέναν στην ευρύτερη περιοχή, σε αντίθεση με τις άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης, Ολυμπιακό Λουτρακίου και ΠΑΟΛ, που στηρίζονται απο τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας, απο το Καζίνο και από άλλους φορείς και επιχειρήσεις! Παρόλες όμως τις αντιξοότητες, απο τον Οκτώβρη έχουμε μαζέψει 12 παιδάκια ηλικίας 7-15 ετών και με την σταδιακή αύξησή τους, ευελπιστούμε μέχρι το καλοκαίρι να είμαστε έτοιμοι να ενταχθούμε στα προγράμματα των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ".

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την ομάδα της Θεσσαλονίκης για την βοήθεια που προσφέρει. "Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα στον κ. Παναγιώτη Ποικιλίδη για την μεσολάβησή του εδώ και 2 χρόνια, ώστε να μας αποσταλεί χρήσιμος "εξοπλισμός" (φόρμες, ρούχα προπόνησης κ.α)".

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Γιώργο Καρκούλα (πρώτο Πρόεδρο της ομάδας και... αντικαταστάτη μου μόλις εγώ αποχωρήσω), τον Γιάννη Αντωνόπουλο (παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Εθνικού Πειραιώς και του ΠΑΟΚ που διετέλεσε προπονητής της ομάδας μας και έδωσε πολλά σε αυτήν) και στον Χρήστο Παπαντωνίου (ποδοσφαιριστή του Α.Ο.Φ ΠΑΟΚ και νυν προπονητή μας, που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να ανέβει η ομάδα μας 2 κατηγορίες και θεωρώ πως είναι ένας απο τους ανερχόμενους προπονητές στην Κορινθία, και όχι μόνο)".

Σχετικά πορεία την κορινθιακής ομάδας υποστήριξε: "Μετά από το άσχημο ξεκίνημα που είχαμε φέτος στο πρωτάθλημα, τόσο λόγω ατυχίας και απειρίας, όσο και λόγω άλλων... αστάθμητων παραγόντων, η ομάδα έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή της και ελπίζουμε πως θα καταφέρουμε να "σώσουμε" την χρονιά και παράλληλα να αναδείξουμε 1-2 νεαρά ταλέντα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ρόστερ μας. Είναι δύσκολο πάντως να είσαι ΠΑΟΚ και ν'αγωνίζεσαι για τις αξίες και τα ιδεώδη αυτού του τεράστιου Συλλόγου στη Νότιο Ελλάδα και δη στην Πελοπόννησο".

Οι επαφές για την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ

Το περασμένο καλοκαίρι ο Απόστολος Πανούσης είχε συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την διάδοχη κατάσταση στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν προχώρησε η συμφωνία. "Το καλοκαίρι του 2009, μέσω ενός γνωστού μου απο τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ήρθα σε επαφή με ανθρώπους απο τον μπασκετικό ΠΑΟΚ, που μόλις είχαν αναλάβει τα καθήκοντά τους και προσπαθούσαν να βγάλουν την ομάδα απο το χείλος του γκρεμού στο οποίο την είχαν φτάσει προηγούμενες διοικήσεις (κάτι το οποίο μέχρι στιγμής το έχουν καταφέρει απόλυτα).

Έγιναν λοιπόν κάποιες επαφές ακόμα και για το ενδεχόμενο της συμμετοχής μου στην διοίκηση της ΚΑΕ, κατί το οποίο θα ήθελα πάρα πολύ αλλά δυστυχώς δεν ήταν ακόμα ώριμες οι συνθήκες. Εξάλλου έχω μάθει πως δεν χωράνε 2 καρπούζια στην ίδια μασχάλη και με το "βάρος" τόσο της οικογενειακής ξενοδοχειακής επιχείρησης στο Λουτράκι Κορινθίας όσο και του Α.Ο.Φ ΠΑΟΚ που δεν ήθελα εκείνη τη στιγμή να τον αφήσω "ακέφαλο" και απροστάτευτο, δεν μπορούσα δυστυχώς να ακολουθήσω την δεδομένη χρονική στιγμή την... καρδιά μου που έλεγε να συμβάλλω κι'εγω στην (ανα)γέννηση του μπασκετικού μας ΠΑΟΚ Στο... μέλλον όμως τίποτα δεν αποκλείεται!.

Τα δείγματα γραφής πάντως τόσο του Προέδρου κ. Μιλτιάδη Κανώτα όσο και του μέλους της διοίκησης κ. Δημήτριου Πατρίδα, που είχα την χαρά και την τύχη να γνωρίσω από κοντά και πρόκειται πραγματικά για έναν καταπληκτικό άνθρωπο και "άρρωστο" Παοκτσή, είναι άκρως ενθαρρυντικά! Με οικονομικό νοικοκύρεμα, εξαιρετική επιλογή παικτών και προπονητή (εδώ τα εύσημα πρέπει ν'αποδοθούν και στον Τεχνικό διευθυντή κ. Νίκο Σταυρόπουλο) και υπομονή και επιμονή στο δύσκολο και δύσβατο δρόμο που έχουν να διαβούν, μπορούν σε βάθος χρόνου να (ξανα)φέρουν την ομάδα εκεί που της αξίζει να βρίσκεται, στην κορυφή του Ελληνικού μπάσκετ! Ο... πακτωλός χρημάτων εξάλλου δεν φέρνει, πάντα, την επιτυχία και την ευτυχία, τόσο στη ζωή όσο και στον αθλητισμό. Όπως λέω και στους παίκτες της ομάδας μου πριν από κάθε παιχνίδι που δίνουμε με αντιπάλους πολύ ισχύροτερους οικονομικά, "Αυτοί λεφτά, εμείς καρδιά!"".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας/Post Your Comment

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου